Moget, genuint, äkta dansmusik Matz Bladhs på Hotell Gustaf Fröding

 

Året var 1969 då några grabbar bestämde sig för att starta ett dansband tillsammans. Namnet blev Jean Thorgny´s men sedan gjorde man det kloka valet och bytte så namn till Matz Bladhs. I över femtio år har namnet varit verksamt. Idag räknas Matz Bladhs till ett av våra allra största dansorkestrar genom hela historien. Åren är många som jag och min broder varit ute och lyssnat när de spelat upp till dans. Nu var det åter dags för en danskväll med denna orkester. Hotell Gustaf Fröding stod på tur. Så ringde min broder och frågade om jag hade lust att äta mat på hotellet det finns bord ledigt. Ja svarade jag det kan vi göra för det är något vi unnar oss så sällan.

 
 

Åkte hem från jobbet duschade och bytte om gjorde mig klar så drog vi sedan iväg. Karlstad här kommer vi. Fram vi kom och vi blev visade ett fint bord för två. Nu var det så dags att intaga en fantastisk middag. Vi plockade på åt av allt det goda som erbjöds. Rostbiff, lax och en massa annat gott åt vi först. Sedan gick vi på det varma det var bland annat entrecote och gratäng det var fantastisk god mat köttet var perfekt tillagat. Så himla god middag dags så för desserten vi kände att vi fått paltkoma vilken middag vi just avnjutit. Klockan drog sig mot nio och grabbarna i Matz Bladhs dök upp redo att åter starta igång en danskväll.  Först kom Niclas sedan Mats som alltid är så skojfrisk och pratglad med ett stort varmt hjärta därefter Lollo och slutligen Ole.

 
 

Kul att träffa er bröder utbrast de i kör. Så slog klockan nio och Mats räknade in till kvällens första åk. Snabbt fylldes dansgolvet glada leenden och applåder i massor. Hej på er allesammans välkomna till detta fantastiska underbara Hotell Gustaf Fröding. Vi heter Matz Bladhs och ska sprida lite dansglädje här för er. Låt oss börja om sjöng Lollo eller Lars Olof som han egentligen heter men han kallas för Lollo kort och gott. Vi ska höja upp farten lite grann förklarade Niclas Vägen hem följt av Sju ensamma kvällar. Dags så för Ole Hansen at göra sångdebut ikväll En dag i taget klämde han till med en väldigt fin lugn låt. Niclas hängde på sig dragspelet nu var det dags för en av Matz Bladhs största låtar Vid silverforsens strand en låt som de låg så länge med på Svensktoppen när det var just Svensktoppen.

 
 

Bakom trummorna sitter en man med en fantastisk underbar sångröst Mats Kärlid. Han sjöng så berörande så starkt och vackert i Älska, glömma och förlåta. Oj, oj vilken röst han har utbrast en kvinna ja ryser tillade hennes man. Publiken stod och gav de så rejäla applåder. Vilken vacker syn från scenen sade Niclas det märks att ni tycker om att mysa och dansa nära ikväll. Så vi ska spela en lugn dans till Tusen bitar först sedan fantomen Phantom of the opera drog Lollo till med på sin gitarr. Jag tog mig en kopp kaffe och satte mig vid vårt bord. Jag kände mig så nöjd så otroligt glad vilken kväll. Vilken magnifik fantastisk underbar dansmusik grabbarna levererade. Jag tänkte det blir svårt för något annat dansband att ens komma i närhet av att leverera en sådan här danskväll. Jag har hört Matz Bladhs många gånger men aldrig så här bra och leverera en sådan danskväll.

 
 

Dags så för titelspåret från deras senaste skiva Här och nu heter både låten och skivan. Dags efter denna dans för en stunds paus sade Niclas då kan ni gå till baren och svalka er med något gott eller bara ta en kopp kaffe. Sedan var de åter på scenen vi ska spela en låt från vårt grannland Norge nu varsågod här kommer Ljus och värme. Denna mycket fina låt sjöng Ole med sådan stark inlevelse och känsla. Efter ljus och värme var det dags för som jag tycker något av det finaste Matz Bladhs spelat in genom alla år nämligen Emma. Lollo smekte så varsamt över strängarna på gitarren och spelade så fina solon. Nu kom även en liten tår i ögonvrån det är så galet vackert. Oj, oj, oj vilka applåder de fick av publiken efter denna låt. Värmland, Karlstad ni är fantastiska sade Niclas. Två spår från senaste skiva står på tur lite snabbare nu Ängel och sedan ska Lollo sjunga 100 mil. Nu buggade folket så takkronorna och lamporna gungade.

 
 

Kära publik ge Lollo en stor applåd han ska sjunga för er nu Girl from yesterday.  Så lugnt så fint gled alla fram över dansgolvet. Kristian var såklart där på hotellet han kan alla texter och låtar som de spelar. Tyvärr är inte tyvärr men så heter låten Hasse Carlsson i Flamingokvintetten har skrivit detta magiska alster den sjöng Mats. Han briljerar så totalt med sin sångröst. Större skulle det bli när han sjöng No more boleros en låt han sjungit i så många år. Det är mästerligt ett storslaget mästerverk något av det största på hela kvällen.  Och när han går upp i röstläget då stannar allt på hotellet upp. Du är min ängel sjöng Ole en låt från deras senaste skiva. Denna låt spelade han i det förra bandet han sjöng i Jontez. Ja nu ska vi höja upp på farten igen sade Niclas. Anna med efternamnet Book gjorde för ett par år sedan denna låt Samba sambero efter denna tar vi Min röda ros från Mexico. Det är så skön takt i Annas låt tycker jag den hanterar de utmärkt. Det roliga är att de gjort ett eget arrangemang på låten.

 
 

De tog en liten paus igen väl tillbaka på scenen räknade Mats in En femöres kola den riktig fin klassiker Alf Robertssons gamla låt. Efter denna låt kom en fin, fin låt Ingen vind ingen våg från en av Matz Bladhs äldre skivor. Detta är en av de allra bästa och finaste danskvällar som jag någonsin varit ute på. I need moore of you stod på tur. Lyckligast i världen är nog Lollo för så hette låten som han sjöng. Mats, Mats, Mats Kärlid har en av de finaste sångröster den är så äkta så berörande så fantastisk gudomligt vacker. Det går en stig sjöng han och log så ljuvt mot en kvinna som dansade förbi och gjorde tummen upp. Tänk så trivsamt och fin vi kan ha det sade Niclas att komma varandra så nära utan några krångel. Så enormt mycket glädje och värme. Ole Hansen ska sjunga en melodi om en liten pojke. Luffarpojken tänkte jag det är en låt med en väldigt tänkvärd varm kärleksfull text. Mörk och kall är natten där går han vägen fram inledde Ole med att sjunga. Det märks att låten är populär det märks än mer hur mycket danspubliken här och ja runt om i hela norden, världen älskar Matz Bladhs. Det är nu dags för oss i Matz Bladhs att tacka för en fantastisk danskväll här på Gustaf Fröding. Tack till personalen alla ni gudomliga människor som kom och dansade ikväll. Lille du ska Lollo få inleda med lite musik från Danmark, Sedan ska Ole avsluta med Marie Fredrikssons underbara låt Ännu dofta kärlek. Marie Fredriksson som är en av vårt lands allra största sångerskor.

 
 

 Lollo briljerade och sjöng så vackert i Lille du han har en sångröst som värmer så i hjärtat.  När så sista tonen klingade ut stod hela publiken och gav Matz Bladhs fullkomligt stående ovationer. Tusen, tusen tack va snälla ni är. Vi tar ett extranummer och efter det så var denna kväll till ända. Vi snackade lite med grabbarna tackade ordentligt allt och alla. Detta var utan konkurrens årets bästa danskväll så här långt. Nöjda och glada rullade vi hemåt i natten. TACK Matz Bladhs ni är Sveriges finaste dansorkester.

Fridens Mikael. 
 

Kommentera här: