Nyårsafton och bingo spelande

 
 

I många år har jag haft som tradition att åka ut på dans för att fira in det nya året. Men i år kände jag bara va hemma och koppla av. Och just dans är jag ute på så mycket annars på året.  Efter att jag vaknade till hemma blev det ganska lugnt städade och plockade lite hemma. Sedan var det så dags att börja förbereda och plocka fram kläder för kvällen. Sedan blev det en kort vila innan jag åkte och handlade och sedan hem till mina föräldrar och broder. Kändes så skönt att bara vara hemma och ta det lugnt hos familjen. Spela Bingolotto skulle vi också göra. Självklart äta lite gott med.

 
 

När jag kom hem var de i full gång med att förbereda maten vilket skulle bli otroligt gott. Oxfilé med potatisgratäng och lite sallad fick det bli. Hungrig var jag så det blev två goda portioner mat. Så skönt med denna gemenskap hemma.

 
 

Så drog sig klockan iväg och slog åtta dags så att börja spela Bingolotto. Det är lite kittlande känsla när man väl sätter sig helt ovetandes om vad som komma ska. Om man har turen att vinna något eller inte. Sedan en sådan kväll är det alltid en massa fin underhållning med och trevliga gäster i studion. Så var det dags för ettans bingo så enormt nära jag var men det var inget mot vad som skulle komma. I tror det var treans bingo eller fyrans hade jag ett nummer kvar till att vinna en miljon. Jag satt där och väntade på nummer 14 så sade Rickard Bertil 11, Bertil 12 kom Bertil 13 kom också nu började min puls stiga. Så sade han Bertil 15 och sen kom två andra nummer innan det blev bingo. Men vilken enorm pirrande känsla att vara så nära att vinna en miljon. Grevinnan och betjänten skulle vi såklart se det är en klassiker och tradition på nyårsafton.

 
 

Likaså firandet på tv:n från Skansen. Sanna Nielsen ledde detta med bravur och bland annat Rickard Söderberg sjöng. Lena Endre en av vårt lands största skådespelare skulle läsa nyårsklockorna eller dikten. Hon läste med sådan stark pondus och auktoritet och styrka i rösten. Lysande Lena så fantastiskt vilken läsare högsta betyg direkt från mig i soffan. Vi satt och bara nyste tillsammans sedan drog sig klockan mot tolvslaget ute var det några som small av lite raketer. Pang så slog klockan tolv Gott Nytt År vi skålade och önskade varandra att detta nya år skulle bli ett bra år.

Fridens Mikael.

Kommentarer:

1 Anonym:

Märklig fråga kanske; hittade denna blogg via ett inlägg om spelmansstämman i Ransäter, reagerade på namnet och frågar därför: Läste du till Miljöskyddsinspektör i Umeå 86-88? //Jonas E

Svar: Hej Jonas!Kort svar, nej jag har aldrig ens besökt Umeå.


Mvh Mikael.
Mikael

Kommentera här: