Dagstur till Brunneby musteri

 
 

Lite historia:
Brunneby Musteri är ett litet familjeföretag som i mer än sjuttio år förädlat bär och frukt. Det har genom åren ständigt ökat och blivit vad det idag är. Och efter en brand så invigdes det nya musteriet och gårdsbutiken 2004. Där ligger och finns idag en fin gårdsbutik men även restaurang samt en gammal kyrka att besöka.

 

 
 

Väldigt fint invid Göta kanal i Östergötland ligger Brunneby Musteri som jag besökt en gång tidigare. Nu skulle vi hela familjen göra oss en dagstur dit vilket jag såklart ville följa med på. Vi bestämde dagen innan vilken tid vi skulle åka och mamma hade gjort smörgåsar och bryggt på kaffe som vi tog med oss.  Så drog vi iväg och styrde iväg mot vårt mål. Lite utanför Askersund stannade vi för att fika. Vädret var verkligen med oss det var riktigt varmt. Nu smakade kaffe mycket gott med en bulle och kaka till.

 
 

Tog lite bilder innan vi styrde vidare på vägen och åkte vi färdades genom en väldigt fin natur. Tanken slog mig vad vackert och fint vårt land Sverige är. Vi rullade fram förbi fina ängar och åkrar. Motala var vårt mål eller lite utanför Brunneby heter stället.

 
 

Såg en vägskylt vi var på rätt väg och nu var det inte så långt kvar. Ett par kilometer kvar att köra. Körde igenom ett väldigt fint ställe som heter Borensberg och är en tätort i Motala kommun.  Så såg vi sedan skylten Brunneby vi var framme.

Nu skulle vi verkligen frossa och shoppa loss ordentligt. Det finns i deras sortiment så mycket gott. Jag har och är väldigt förtjust i fläder bland annat så det åkte ner ett par flaskor i korgen. Likaså hallonsylt gör de också som är så rysligt god en burk åkte ner i korgen.  Nu kände jag mig nöjd så jag betalade och steg ut ur butiken.

Tog lite kort innan vi åkte tillbaka in till Borensberg för att äta mat och samtidigt strosa runt och se oss om. Och Borensberg visade sig vara en väldigt fin tätort. Vi gick till gästgiveriet och åt lunch. Det var riktigt god mat som vi åt.

Efter maten gick vi runt i Borensberg och såg oss om. Jag passade på arr ta en massa fina bilder.  Det fanns så många fina vyer och hus att föreviga på bild. När vi så kände oss klara så rullade vi vidare mot Skänninge som är en tätort norr om Mjölby. Där har de varje år en riktigt stor marknad som jag faktiskt besökt en gång. Vi passade på att fika i Skänninge på ett jättemysigt café som vi fann.  Det var ett väldigt mysigt café och hon som drev det var också väldigt trevlig att prata med.

Sedan tog jag lite bilder. Vi bestämde oss för att åka till Vadstena och promenera runt lite innan vi skulle rulla och åka hemåt. Vadstena levererade verkligen först ett riktigt fint väder soligt och varmt. Jag hittade en sån snygg tröja som jag köpte direkt. Sedan gick vi runt och bara njöt av en fin kväll. Köpte oss en glass med innan vi kände oss nöjda och började rulla hemåt mot Värmland.  Det blev en väldigt fin dagstur.

 
 

Kommentarer:

1 Jan-Åke:

Ni verkar ha haft en riktigt fin och trevlig resa! Brunneby är ett ställe med mycket gott att välja bland. Jag brukar köpa körsbärssaft och körsbärssylt där. Har varit där två-tre gånger och även passat på att besöka Cloetta i Ljungsbro där man kan köpa choklad och olika sorters godis till bra priser.

Svar: Hej Jan-Åke!Det blev en väldigt lyckad och trevlig resa dit ner. Har varit där en gång förut. Det finns mycket trevligt och gott att välja bland där i deras butik. Lite saft köpte jag sedan Mousserande dryck och kex lite sylt såklart med hem. Ljungsbro har jag aldrig besökt men får planera in ett besök dit med.


Ha en fortsatt skön sommar Mvh Mikael.
Mikael

Kommentera här: