Ny skiva med duon Meadow Creek

 

Grupp: Meadow Creek

Skiva: Pieces of driftwood

Skivbolag: Paraply Records

Betyg 4 vargar av fem möjliga (Stark)

 

 

I Degerfors närmare bestämt Ängebäck finns det äkta paret Linda och Peter Dahl. Tillsammans utgör de duon Meadow Creek som på svenska just betyder Ängebäck. Deras musikstil är en Blandning av singer-songwriter/country/americana. För tre år sedan år 2017 släppte duon sitt debutalbum ”Til death do us part” ett album som hyllades starkt av en enig kritikerkår. Nu skriver vi 2020 och i juni månad har de så släppt sitt andra album ”Pieces of driftwood” Uppföljaren till deras succéartade debutalbum.

 

Skivan inleds med urstarka ”Home sweet home” Man slås av tanken i den inledande textraden vilka fantastiska röster Linda och Peter har.  Peter sjunger i inledningen med en enorm stark övertygelse som får håret att resa sig på armarna. I nästa spår på skivan ”I will wait” Sjunger Linda mästerligt. Duon har en mäktig fin stämsång de emellan. Sedan kommer ett av skivans starkaste spår ”Eye of the storm” som lägger upp ribban ganska högt. Dags så för äkta country en väldigt stark ballad ” When old daddy is gone” Denna låt hör till något av det finaste undertecknad hört.

 

”Where angels fear to tread” sjunger de båda tillsammans med en sådan äkta känsla som är så stark att man kan snudda vid den. Det är väldigt smakfullt och fint gjort. ”Wampire´s kiss” Fortsätter i samma sköna tempo. ”we are the best part of me” Är en lugn låt där de åter plockar fram sina fantastiska röster och skapar ren magi. Det är så samspelt och så tajt de emellan. Peter visar prov på vilken fantastisk multiinstrumentalist han är men han är även producent och låtskrivare.

 

 

Dags för en låt av det lite rockigare slaget ”Loaded gun” som också är en av skivans starkaste låtar.   Linda sjunger med en ren äkta magi och total närvaro i sin röst. Peter fyller i och det hela lyfter högt, högre upp mot nya riktigt höga höjder. Skivan avslutas så fint med ” Love like yours and mine” Så det blir ett riktigt fint avslut på denna skiva. Slutresultatet är en riktig stark jämn skiva med två starka röster och fantastisk stämsång som sticker ut lite extra. Allt signerat Linda och Peter Dahl. Meadow Creek har gjort det igen.

 

 

Medverkande på plattan:

Jimmy Glavå, elgitarr

Berra Karlsson, pedal Steel

Tommy Hentilä och Lasse Löfgren, bas

Erik Lindstedt och Marcus Nowak, trummor

Petra Wahlgren, fiol

Johan Gullbo, Hammond B3

Peter Dahl, sång, akustisk gitarr, elgitarr, bas och Hammond

Linda Dahl, sång

Kristinehamn 2020-07-01 Mikael Redman. 

Kommentera här: