Full pott Streaplers har skapat ren magi på sin nya skiva ”En gång till”

 

Grupp: Streaplers
Titel: En gång till
utgivningsår: 2020
Skivbolag: Atenzia records
Betyg: 5 vargar av fem möjliga.

 

De numera legendariska tvillingarna Göran och Håkan Liljeblad kunde nog när de år 1959 var med och startade bandet Streaplers, tänka sig att namnet 61 år senare fortfarande skulle vara kvar och dessutom starkare än någonsin. Sextio ett år är en hissnande siffra men det är exakt så länge som namnet och bandet Streaplers funnits. Nu är det så dags att ”En gång till” Spela in och släppa ett helt nytt album som fått titeln ”En gång till”.

Man skulle lätt kunna tro att efter så många år så är grabbarna mätta och nöjda lite tillbakalutade. Men icke här är ett band med en enorm hunger och drivkraft. Ett band som sjuder av en enorm stor stark kreativitet och lust att fortsätta skapa musik. Och som de skapar här är en skiva med 13 helt nya specialskrivna låtar som fått den typiska Streaplers kostymen. Streaplers har ett klassiskt sound och sväng som även de själva sagt är svårt att kunna sätta ord på exakt vad som gör det.  Skivan inleds med snabba skönt svängiga lova att du aldrig glömmer som Kjetil Granli sjunger med en enorm närvaro och känsla. En styrka i Streaplers är att de är tre som delar på sången förutom Kjetil sjunger Kenny Samuelsson och Anders Larsson. Och nyss nämnda Anders sjunger och höjer upp farten rejält i låten Caroline. Det är en låt som med stor säkerhet kommer bli en given favorit bland alla som älskar att bugga. Bara du sjunger Kjetil med sån stark övertygelse och en känsla som vibrerar mitt i det magiska. Han har en enorm nerv och klang i sin röst. Denna låt hör till det bästa Streaplers spelat in på skiva. Med en text som bär ett djupt starkt budskap. På min balkong är typiskt Streaplers gung som svänger så skönt.

Mitt hjärta missar ett slag är en lugn låt som Anders Larsson sjunger. Rätt bra Sjunger även Anders och han sjunger med en djup stark övertygelse som blir så trovärdigt. Streaplers brukar alltid ha med en låt norska som Kjetil sjunger och inget undantag denna gång ”Ikke gå” Är en stillsam lugn låt. Kenny Samuelsson sjunger en av skivans bästa spår ”Tretton dagar, tretton nätter” Det är det så klassiska Streaplers gunget och ett tempo som svänger. Anders Larsson tar vid och sjunger en låt som är otroligt stark som har stor hit potential ”Åh vilken sommar”. Hela skivan rakt igenom är ett gediget hantverk ut i fingerspetsarna. Merparten av låtarna på skivan är skrivna av bandets gitarrist Henrik Göransson och Johan Fransson. Förutom Tretton dagar, tretton nätter som är skriven av Joakim Arnell från The Refreshments och Peter LeMarc, Tummen upp för grymt starka originallåtar. Henrik och Johan har på ett fantastiskt sätt producerat hela skivan.

 

Det har tillsammans klätt in och förpackat dessa låtar till en snygg skiva. Spela en gång till med sång av Kjetil Granil talar om varför Streaplers fortfarande håller igång. Det svänger så enormt i denna bugg rökare. Detta är en enormt stor musikstund. Det är så trovärdigt och detta är något av det största och bästa Streaplers levererat på skiva på minst tjugofem år. Allting avslutas så fint med att Kenny sjunger ”En gång till” med en text som berör så djupt och starkt i hjärtat.  ”Man säger vart tog åren vägen det är sjukt vad tiden går. Vi är inte tjugo längre” Sjunger Kenny så fint i de inledande textraderna.

Nämnas ska självklart Per Winberg och alla på Streaplers skivbolag Atenzia göras, Per gör ett fantastiskt fint arbete. Gå gärna in på sociala medier och stötta dom. Sammantaget är att detta är ett av Streaplers starkaste album i modern tid. Streaplers årgång 2020 är starkare , större och populärare än någonsin de är inte illa för ett bandnamn som varit verksam i hela sextioett år. Grattis Streaplers ni har gjort det en gång till.

 

2020-06-08 Mikael Redman. 

Kommentera här: