En oavgjord och en seger för Kristinehamns bordtennisförening i helgens division 1 sammandrag

Så var det åter dags för vårt A-lag att spela två seriematcher i helgen. I lördags for grabbarna med coachen Lars Nyman iväg till det nästa sista sammandraget som artrangerades av BTK Dalen. De är hemmahörande i Sotenäs kommun på Västkusten. Grabbarna var grymt laddade och taggade när de åkte iväg. Två seriematcher skulle spelas under lördagen. Först skulle de möta arrangerande BTK Dalen sedan Wargöns BTK.

Alla spelare var friska och så enormt laddade när de klev in för dagens första match mot Dalen. Först ut var Viktor Johansson som skulle möta Peter Hedram. Det blev en jämn spännande match där Peter drog det längsta strået vann sista setet med 11-6 och gav så Dalen ledningen med 1-0. Sedan i matchen efter kvitterade Viktor Gullbo till 1-1 i matchen. Dalen vann nästa match och gjorde sedan ett ryck och snodde åt sig en ledning med 4-1 i matchen. Åter var det Viktor Gullbo som reducerade till 4-2 och av bara farten vann August Larsson i en tuff femsetsmatch avgörande set vann han med 9-11. Viktor Johansson kvitterade till 4-4 inför dubblarna.

Första dubbelmatchen vann Dalen och den andra vann vi så i matchen stod det 5-5.  Dags så för Viktor Gullbo att kliva in i hagen och han gick en stenhård femsetare som han föll i. 11-5 föll han med i avgörande setet. Dalen gjorde ett ryck till en ledning med 7-5 och de behövde således en seger till för att vinna matchen. Viktor Johansson klev in och fullkomligt krossade och spelade ut Jimmy Johansson i raka set 2-11 i tredje.  Det stod nu 7-6 till BTK Dalen inför matchens sista match. Det blev August Larsson som klev in och gjorde en riktig bragdmatch och samtidigt räddade en poäng åt oss 7-7 slutade matchen.

 

Dags så att få i sig lite mat sedan ladda om till eftermiddagens match mot Wargöns IK. Våra grabbar har enligt coachen Lars spelat lite sämre i eftermiddagsmatcherna. Denna match fick exakt samma upplägg och start som förmiddagsmatchen. Vi förlorade första matchen som Arvid spelade vi vann den andra som Viktor Gullbo spelade. Sedan gick Wargön ifrån och fram till ledning med 4-1. Viktor Gullbo, August Larsson, Arvid Ohlsén Svensson i nämnd ordning både reducerade och kvitterade till 4-4 i matchen. Sedan blev det efter de två nästkommande singelmatcherna 5-5. Då klev vår segerorganisatör Viktor Gullbo fram och vann sin match och gav oss ledningen med 5-6. Viktor Johansson vann avslutade setet med 7-11 och matchen så vi hade vänt och ryckt åt oss en ledning med 5-7. Arvid hade chansen att stänga matchen men fick se sig besegrad i en stenhård femsetare 12-10 i avgörande set.

Då klev August fram igen och plockade fram hela sitt register och kunde tämligen enkelt i raka set vinna och ge oss segern i matchen med 6-8. Så otroligt starkt gjort berömde coachen Lars. Ligga under med 4-1 ändå kämpa oss i kapp och sedan vinna matchen. Nu återstår ett sammandrag i serien för våra duktiga grabbar. Där ska de först möta Lekstorps IF som också är med och slåss om en kvalplats till superettan. Det kommer bli en tuff drabbning men vi slog de hemma så där har vi ett övertag på Lekstorp. Sedan avslutar vi mot Alingsås PP. Det kan om grabbarna gör sitt och får med de andra resultaten bli en riktigt trivsam spännande vår med kvalspel. Till vår lokaltidning säger coachen Lars Nyman vi har ett otroligt bra läge. Lycka till grabbar.

 

 

Kommentera här: