En tur till shopping meckat Ullared

 
 

Ja tillslut blev frestelsen för stor för att orka kunna stå emot. Jag föll för grupptrycket kan man lite skämtsamt säga jag har varit i Ullared. Men sanningen är den att jag har varit där förut fast det var väldigt, väldigt många år sedan. Shopping, kuta runt i affärer har absolut inte varit min melodi eller favoritsysselsättning. Och absolut inte Ullared herregud har fått eksem bara jag tänkt tanken.

 
 

Nu hamnade allt i ett helt annat läge för personalklubben inom kommunen ordnade en resa ner till Ullared som man fick anmäla sig till. Sedan vidare skulle tre arbetskollegor åka ner och de frågade mig. Svaret var först tvärbestämt nej och åter nej. Men efter att jag funderat en del så valde jag att följa med. Mycket på grund av att jag behövde lite dels nya kläder men sedan lite saker till min nya lägenhet.

 
 

Det var en fredag vi skulle åka iväg. Helt perfekt tänk te jag då har jag lördagen samt söndagen att vila upp mig på även om jag skulle på dans på lördagskvällen. Hade dagen innan gjort allt klart förberett lite matsäck.  Gjort smörgåsar handlat lite frukt. Efter en god nattsömn steg jag upp ganska tidigt redan kvart i fyra på morgonen ringde väckarklockan. Skönt så slipper jag stressa. Bryggde på kaffe sedan en dusch och gjorde det sista sedan drog jag iväg till resecentrum och klev på bussen.

 
 

Efter en liten stund började fler och fler plocka fram vad de hade med att fika på. Nu smakade en kopp kaffe och en smörgås mycket gott.  Tog sedan fram min cd freestyle och satte i en skiva lutade mig bakåt och vilade en stund. Vädret var strålande mycket fint. Passerade Sjötorp och Göta kanal passade på att ta lite bilder från bussfönstret. Så kom vi så fram till Ullared som är gigantiskt stort. Så skönt att slippa köra själv utan bara åka med. Stunden senare var jag inne i varuhuset. Min första spontana tanke var gud så skönt inte så mycket folk och inte så trångt heller. Kanske hade detta Coronaviruset skrämt iväg en del. Hamnade nästan direkt på klädavdelningen. Där gick jag runt ganska länge hittade kollade provade och köpte en hel del nya kläder.  T-shirts, tröjor, byxor helt perfekt. B.l.a hade de kläder av märket Strömberg riktigt snygga dessutom. Det är gamle fotbollsspelaren Glenn Strömbergs kollektion.

 
 

När jag var färdig där gick jag mot heminredningsdelen av butiken. Ullared är så gigantiskt stort. Fann en hel del saker även till min lägenhet tavla, en fin fönsterlampa till köket. Handlade med lite åt mamma och även till min broder. Mycket nöjd gick jag och betalade det blev avrundat runt två tusen kronor och då hade jag fått ganska mycket. Lite värk i fötterna så nu skulle det smaka med mat och få sätta sig ner. Det blev min favoriträtt korv och mos med extra räksallad. När så klockan slog fyra började vi rulla hemåt mot Värmland och Kristinehamn. Jag var mycket nöjd med resan och ärligt var det trevligt. Tack till mina trevliga arbetskollegor för en mycket lyckad fin resa.

 
 
Och här är lite av allt det jag köpte.

 
Fridens Mikael.

Kommentera här: