Säsongsrekord, applåder för Matz Rogers i Storfors kulturhus

 

Åren är nu ganska många som jag varit ute och både lyssnat och dansat till de trevliga duktiga goda pojkarna i Matz Rogers. De har givit mig några av de absolut finaste och bästa danskvällar i hela mitt liv ja ända sedan min första danskväll blott tjugo år gammal. Dessa synnerligen extremt duktiga grabbar har spelat sig djupt in i mitt hjärta. Med sin traditionella klassiska genuina mogna dansmusik. Att de genom åren fått en stor riktigt stor trogen danspublik är absolut ingen överdrift. Och sedan har de något så fantastiskt som dubbla saxar då både Ulf och Roger blåser saxofon dessutom samtidigt. Nu var det åter dags att fara till Sven och Kerstin i Storfors för ännu en danskväll hos dessa genomsnälla fina arrangörer. Åkte först hem till far och mor och min broder för att äta middag.

 
 

Det blev kassler som smakade mycket gott. Han även med en liten vila innan det så var dags att ta en dusch sedan göra sig klar för dansen. De andra var klara så vi drog iväg mot Storfors. Fram parkerade bilen det hade många andra också redan gjort vilket gladde så mycket. Sven och Kerstin blev så glada av att se oss alla där. Så dök grabbarna upp vad roligt att se er igen sade Kalle ja sade de andra i kör. Nu jäklar ska vi spela som tusan skojade Janne.

 
 

Han gjorde en sista koll alla var redo så räknade han in till kvällens första dans. Men publiken gav dom en rejäl varm applåd. Ja god afton på er så kul att se så många människor här. Vi i Matz Rogers ska spela upp för er ikväll. Is it wrong sedan lite gitarrgodis då Kalle ska få bjuda på Thomégrend 14 varsågoda. På några få sekunder var dansgolvet fullt. Mycket vinkande och hälsande blev det. Så fint Roger sjöng och de andra hängde bara på och spelade så vackert. En, två, tre så drog Kalle igång med sin gitarr briljerade han totalt. Han lirar gitarr så underbart skönt så fantastiskt. Det blev det kom stående ovationer från publiken tack, tack ni är allt snälla sade han.

 
 

Ja dags så att öka på farten i nästa dans Blue Hawaii och Höga berg och djupa hav kommer nu. Stilen ändrades av en del till bugg. Det var trångt glatt och varmt på dansgolvet. Ett hus nere i Skåne följt av Hela, hela dig innan det var dags för kvällens första gammaldans. Dags för en schottis då gör er redo sade Janne skämtsamt till publiken. Och vad duktiga de är att dansa. Applåder, applåder i massor. Vi ska lugna ner i nästa dans låna en låt från Thorleifs repertoar förklarade Janne. Med dej vill jag leva och efter Börja på nytt från början. Ulf denna trevlige herre en legendar i dessa sammanhang som spelat dansmusik i så många år. Tommy Bergs och Danslaget för att nämna några orkestrar. Jag vill gå i en skog känna livet som andas Maria jag vill ge dig min tro jag vill komma till ro i din famn. Så började han sjunga så ärligt så menat ett budskap som gick rakt in i hjärtat hos så många ute på dansgolvet. Och de typiska saxofonpartierna i låten. Det är mästerligt publiken stod länge, länge och klappade i sina händer.

 
 

Oj, oj tack så mycket sade Ulf lite blygsamt. Tempot höjdes och det var en härlig stämning. Så mycket folk ja ikväll är det säsongsrekord sade Sven glatt då han gick förbi. Jag slog igång min mobil och gick ut och sände lite live på Facebook. Hörru ni sade Janne vi ska ta en dans till Roger ska få sjunga något fint och vackert Så många mil så många år. Detta är en låt som verkligen berör oj, oj så många som stannade upp många sjöng med. Och sedan bröt applåderna ut i en lång orkan storm. Tusen tack vilken fantastisk fin publik ni är att spela för berömde Janne. Från vår nya skiva som vi arbetar med kommer en ny låt Vägskäl en fin, fin låt. Dej ska jag älska all min tid Mona Gustafsons fina låt stod näst på tur. Så vackert med dragspel i denna låt.

 
 

Ja vi ska låta Kalle få bjuda er på lite gitarr godis i När du ser på mig. Publiken gick fullkomligt bananas och lös efter denna låt. Applåderna blev fler, fler, fler och allt kraftfullare. Janne kom av sig bakom sina trummor Kalle såg märkbart tagen ut. Nå og heile livet fick lugna ner på tempot innan det var dags för kaffevals och sedan kvällens paus. Så gott en kopp kaffe smakade nu med en smörgås till eller baguett. Vi satt och glatt samspråkade pratade med ett annat danspar som var så nöjda. Vilka grabbar att spela det finns inget bättre sade damen nej absolut inget som kan toppa detta tillade hennes man. Jag själv kände mig så harmonisk så otroligt glad. Vilken kväll. Dags så att spela igen nu skulle mamma och flera med henne få sin favoritlåt. Hej hopp nu är vi tillbaka i Matz Rogers. Vi ska låta Ulf få ta ton i Du läser mellan raderna Carina. Jag har packat så tar jag min väska började Ulf sjunga så fint som han bara kan. Du läser mellan raderna Carina sjöng stora delar av publiken. Och det man kunde tro att det var en stor popstjärna eller artist publiken gav sig inte med applåderna. Ulf stod stilla blickade ut skakade på sitt huvud och ju mer applåder han fick. Ja hela Matz Rogers. Du gav mig livet fortsatte han att sjunga Kellys gamla fina låt. Den texten är så vacker och berör fruktansvärt mycket. Dubbla saxar låter så mäktigt och stort. Från vår skiva Jag hittade rätt höjer upp farten.

 
 

Så fin du är att spela och sjunga med sade en äldre dam till Ulf ja du med såklart Roger. Hambo kom likaså senare Parierpolka där hade Janne bakom sina trummor en alldeles egen show. Han sjöng på en helt annan låt nu kommer den. Ekorren satt i granen han var i sin egna värd. Jag hade så svårt att filma för jag nästan bröt ihop av tårar och skratt. En ny låt ska vi bjuda på nu Alla tårar är för dig varsågoda. Detta är ett av de absolut finaste dansorkestrar som i vårt land finns. Så mycket värme och glädje. Nyanser sedan ska herrarna få tuta sax igen i Roses of picardy. Nyanser är avdelning klassiska dansbandslåtar som många dansband spelar ute till dans. Jag rös i kroppen jag fick nästan tårar i mina ögon när det spelar saxofon så galant vackert. Jag älskar saxofon så mycket. Rigmor klappade intensivt i sina händer dessa underbara pojkar det du Mikael sade hon åt mig de är bara bäst. Saknar dig en god Streaplers låt med ett riktigt gott sväng i. Mer ny musik från deras kommande skiva Dags för dans sjöng Ulf en riktig stark fantastisk låt.

 
 

En kväll går så otroligt fort när man har det trevligt och kul som ikväll. Janne tog till orden tack till Sven och Kerstin alltid lika kul att komma hit och spela hos er. Publiken tack För Att ni kommer ut och dansar till oss i Matz Rogers. Kvällens sista dans Var det en tår jag såg sedan kommer Säg måne säg. Så fint det spelade och publiken gled runt , runt på dansgolvet och bara njöt. Vi snackade lite med grabbarna och tackade ordentligt för oss innan vi lugnt rullade hemåt i den mörka kvällen. Tack till Sven och Kerstin och deras medhjälpare sedan till Matz Rogers det finns inte ord nog på jord tack ni är bäst.

Fridens Mikael.

Kommentera här: