Musik i gästhamnen med Bror Olgas orkester

Vid Kristinehamns gästhamn brukar det anordnas musikkvällar med ett band en grupp som kallar sig för Bror Olgas. Bror Olgas består av Bror Ingman som spelar bas och sjunger. Mats ”Olga” Olsson som trakterar klaviatur, dragspel och sång, Gunnar Wahlgren på gitarr och sist men inte minst Arne Persson – Trummor och sång. Idel gamla ”dansbandsrävar”. Då bjuds det på dansbandsmusik och en rad andra välkända melodier och låtar. Det är något som lockar väldigt många människor och då finns möjlighet att köpa en grilltallrik för 99 kronor.

 

Gästhamnen här i Kristinehamn har blivit omåttligt populär som ställ plats med husbilen. Många turister som säker sig hit till vår stad vilket är otroligt kul om inte annat för turist och besöksnäringen. Denna kväll var vädret alldeles strålande solen sken och värmde på en nästintill klarblå himmel. Tommy som sköter om gästhamnen var som alltid väldigt trevlig och servade och grejade.

 
 

Det var mycket folk på plats som var där för att lyssna Min snälla bror Markus hade bjudit med mig dit. Många satt vid sina husbilar och lyssnade många satt runt om och lyssnade och klappade takten. Arne bakom trummorna sade att nu är det allsång det är dags för Sven Ingvars och publiken sjön glatt med.

 
 

Vi gick och köpte oss en grilltallrik som smakade mycket gott. Väldigt gott kött och potatissallad och grönsaker till det. Mycket, mycket gott var det. Green, green grass of home bjöd de på. Mats klämde i med Anna och mej nu klappade publiken takten och applåderna var många. Det räcker med applåder skojade Arne bakom sina trummor.

 
 

Guitar boggie bjöd Gunnar på och fick med sig hela publiken i handklapp. Bror sjöng och en kvinna var uppe och gäst sjöng fem röda rosor en fin Thorleifs låt.Även Arnes son Tobias var uppe och sjöng en låt.  Mer allsång mer Sven Ingvars. Det var en väldigt trevlig kväll. Vi ska bjuda på och spela sista låten för i afton sade Arne. Publiken ville ha mer men det blev inget mer. Men väl en mycket trevlig kväll. Nöjda och glada gick folk till sina husbilar vi andra vi promenerade hemåt i den vackra fina kvällen.

 
 

Fridens Mikael.

Kommentera här: