Helg med fokus på fotboll

Veckorna går fort och det är åter dags för helgen. En helg som skulle komma att domineras av fotboll och åter fotboll. Allsvenskan med matcher men det största var att det var dags för finalen i EM mellan England och Italien. Ett stort Grattis till Italien som blev värdiga Europamästare. På fredagskvällen drog vi ut hela familjen och käkade mat på Mastmagasinet så mysigt att kunna sitta ute dessa dina sommarkvällar.

 
 

Jag vaknade ganska tidigt så jag steg upp och bryggde på kaffe det kändes som en bra start på denna dag. Slog mig ner vid mitt köksbord. Att sitta och lyssna på kaffebryggaren som puttrar och sprider en doft av nybryggt kaffe är så underbart.

 
 

Satt i lugn och ro och bara kopplade av och åt frukost. Sedan var det dags att börja städa. På med musik sedan gick det som en dans att städa. Fint blev det. Sedan drog jag iväg och handlade lite gott och lite mat innan jag åkte hem igen.

 
 

Väl hemma lagade jag till lite lunch innan jag fortsatte städa och greja. Det är så skönt att få det gjort. Jag tog och vilade lite emellan varven. Slog på tv:n och kikade lite på fotbollsresultaten.

 
 

Gjorde sen på kvällen goda smörgåsar så gick jag ut på min balkong. Vilken fin kväll tänkte jag. Vilket underbart väder. En kort stund senare small det till och började regna så jag fick gå in. Gjorde mig klar för natten och la mig för att sova.

 
 

Utvilad och pigg gick jag upp på söndagen och började med frukost. Sedan låg jag och slöade i soffan. Steg upp gjorde mat och käkade. Åkte sedan hem till mina föräldrar och broder för att se på fotboll Hammarby-Degerfors. Och självklart spelade mitt andra favoritlag IFK Norrköping borta mot Mjällby.

 
 

Det började lite trevande för Degerfors. Det var Hammarby som tog ledningen men precis innan halvtidsvilan kvitterade Degerfors. Men i andra ökade Hammarby på och vann tillslut med 5-1. Bara att åka hem och ladda om för finalen i EM mellan England och Italien. Jag hoppades på en spännande bra välspelad match. Först blev jag så arg för när de spelade Italiens nationalsång buade den engelska publiken. Så gör man inte. 1-1 vid fulltid och även efter förlängningen. Det skulle avgöras på straffar. Det började ganska nervöst för bägge lagen. England fick ett litet övertag men Italien lyckades vända till sin fördel. England skickade fram en 19-åring som skulle slå sista straffen och han missade. Vilt jubel utbröt bland Italiens spelare och ledare. Noterbart är att England missade sina tre sista straffar. Men Italien är värdiga Europamästare de har genom hela EM spelat den bästa fotbollen. Stort Grattis.

Fridens Mikael.

Kommentarer:

1 Anonym:

Hej skulle det inte komma ett inlägg om Rinns AIK och en tröja?

Svar: Hej det kommer ett inlägg om både Rinns AIK och den fina tröjan som jag fick från föreningen. Just nu har jag semester men det ärt på G ett inlägg nu i helgen så håll ut. Har varit bortrest ett par dagar.


Mvh Mikael.
Mikael

Kommentera här: