En seger och en förlust för A-laget på hemmaplan

Så var det äntligen dags för vårt A-lag i Kristinehamns bordtenisförening att spela sammandrag och seriematcher på hemmaplan. Två matcher skulle avverkas först Linköpings Pingisklubb därefter Ängby SK A1. Vår bäste spelare Erik Åhman kunde inte vara med för han skall när som bli pappa (stort grattis) Så i hans ställe hoppade Mattias Skoog in. Laget var då följande Arvid Ohlsén Svensson, Filip Karlsson, David Lundeteg samt redan nämnda Mattias Skoog. Vi träffades på fredag kväll för att ställa i ordning allt.

Första matchen var mot Linköpings pingisklubb. Arvid och Filip skulle inledda i varsin match. Filip gick raskt fram och vann första setet mot Mattias Sahlstrand. Arvid ville inte vara sämre utan vann sitt första set mot Tjark Fritzen. Vi hade således börjat matchen riktigt bra. När de två första singelmatcherna var spelade ledde vi med 2-0 i själva matchen. Dags för Mattias Skoog att spela sin första match han förlorade i raka set och Linköping reducerade till 1-2. David Lundeteg hade inga som helst problem med sin motståndare utan ökade på ledningen till 1-3.

Det var en ledning som blev både 1-4 och 1-5 efter att både Filip och David vunnit sina matcher. Det såg riktigt stabilt ut och. Lars Nyman som tidigare spelat i A-laget och även varit lagledare fanns med och coachade spelarna. Arvid klev in och i sin match besegrade han Henrik Nordström i en riktigt bra match med stor underhållning för publiken. Det var många långa fina bolldueller de bägge mellan. En rak forehand långt ut på hörnet som Henrik inte han med betydde seger med 10-12 i avgörande setet så jämn var matchen.

Ledning med 2-6 i matchen var det så dags för dubblarna. Filip och Arvid i den första och David och Mattias i den andra dubbelmatchen. Filip och Arvid vann i tre raka enkla set 7-11, 6-11, 7-11. Nu ledde vi med 2-7 och Mattias och David skulle få chansen att avgöra matchen men de förlorade sin match och Linköping reducerade till 3-7. Filip Karlsson som var säkerheten själv idag hade inga problem med att vinna sin match och slå den totala matchbollen till oss. På tavlan stod det nu 3-8 en riktigt bra match av grabbarna.

Bara att få i sig lite mat ladda om för nu skulle de bli betydligt tuffare i form av Ängby SK A1 de var nämligen obesegrade i serien. Klockan slog tre och matchen skulle ta sin början. Glädjande hade de kommit lite publik som satt på läktaren och hejade på grabbarna.

Redan nämnda Filip Karlsson verkade för dagen spela sitt livs bordtennis. Han inledde med att ge oss ledningen med 1-0 det såg hur säkert ut som helst när han spelade. Vid bordet bredvid fick Arvid Ohlsén Svensson en riktig smakstart och vann de två första seten det såg ut som att vi var på väg mot en 2-0 ledning. Men då vaknade Fredrik Åborg till och vände på matchen och reducerade till 2-1. Helst klart var Ängby lite skakat efter de två första singelmatcherna. De var också de som ökade på sin ledning till 1-3 genom Peter Alestedt. Samme Peter skulle sedan möta Filip och efter en femsetare var det Filip som slog in matchbollen och vi kröp närmare till 2-3. Vi hade fått en riktigt stark och bra start på matchen. Tanken slog mig för en kort sekund om Arvid vunnit sin match hade vi haft ledningen med 3-0 nu stod det 2-3.

David hamnade i underläge i sin match men lyckades krångla sig ur greppet och efter att ha vänt i avgörande set slog han in matchbollen 12-10 som betydde kvittering till 3-3. Vi spelade riktigt bra och framför allt väldigt jämt med seriesuveränen Ängby. Ängby skulle på nytt ta ledningen det efter att Arvid föll i sin match mot Elias Sjögren. 3-4 blev 3-6 innan vi vann en av dubblarna och reducerade till 4-6. Filip lyckade efter fint spel besegra Fredrik Åborg. På tavlan stod det nu 5-6 och vi var verkligen med i matchen på allvar. David Lundeteg klev i i hagen och vann första setet med 19-17 efter mycket långa bolldueller. Han var riktigt nära att vinna matchen men fick se sig besegrad och nu hade Ängby ledningen med 5-7. Arvid steg in för att försöka reducera men hans motståndare Gustaf Ericsson skulle visa sig vara för svår. Gustaf vann med samma setsiffror 7-11 i raka set. Vi hade gjort en riktigt stark bra match mot Ängby trots förlust med 5-8. Sammanfattningsvis var det två ganska väntade resultat även om vi med tur hade kunnat knipa poäng av Ängby. Detta var årets sista sammandrag. Nästa sammandrag spelas 14 januari 2023 i Västerås. Kvar återstod att packa ihop allt vilket gick smidigt och bra.