Julmarken i vackra Wadköping

 
 

Jag har många gånger ända sen jag var liten besökt den fina vackra stadsdelen Wadköping i Örebro. Såväl vår, sommar, höst som vinter har jag varit där. Nu fyllde min broder år stort grattis Markus. Han ville åka till Örebro och Wadköping för att där gå på julmarknaden. Det var första gången jag besökte den. När vi så kom fram var där fullt med både bilar, knallar och människor. Många, många hade tänkt samma tanke som vi. Vi hade tur och fick en parkering där. Det var väldigt råkallt ute kände jag men samtidigt mysigt och fint allt på samma gång.

 
 

Det lyste så fint med lamporna och juldekorationen. Det är ett väldigt fint område och stadsdel i staden Örebro. Det fanns en hel del att kika på mycket fint handarbete som såldes av de olika säljarna. Jag gick runt och kikade kameran åkte fram väldigt frekvent och ofta. Det var på sina ställen riktigt mycket folk och emellanåt ganska trångt i de små bodarna och husen men det gick bra ändå.

 
 

Det fanns mycket smått och gott att beskåda och framför allt köpa. Jag hittade lite julklappar till både mamma, pappa och min bror. Köpte en fin spishandduk till mig själv. Gick sedan vidare. Kameran åkte fram ganska ofta och jag tog lite bilder. Gick sen vidare och nu var vi nöjda med själva julmarknaden.

 
 

Åkte in till stan för att hitta en restaurang och äta en bit mat. Det var inte det enklaste de mesta var stängt men till slut fann vi en öppen restaurang där vi åkt mat. Mycket gott smakade det och nöjda gick vi därifrån. Skulle kika på en ryggsäck åt min broder vilket vi också fann. Jag hittade ett par julklappar till. Sedan var vi nöjda och började resan hemåt med ett stop i Karlskoga där vi skulle dricka kaffe hos en god vän.

 
 
 

Fridens Mikael.

Kommentera här: