Länsdans med Fernandoz i Holken Mariebergsskogen

Det är en tradition som varit i många, många års tid nämligen lucia dansen i Karlstad. Platsen är Mariebergsskogen och Holken. I december månad och ofta alltid den 13 december den dag då det är Lucia är länsdansen. Det är en dans som är så otroligt populär och omtyckt av så många. Åren är nu många som Fernandoz spelat på länsdansen. Det är så otroligt mycket hjärta och glädje i detta. Jag och min broder skulle vara med och hjälpa till så vi tog tåget tidigt till Karlstad för att först äta en bit mat innan vi tog bussen till Mariebergsskogen.

 
 

Det blev en fantastisk lunch på en trevlig restaurang. Fläskfilé med pommes som smakade mycket gott. Sedan drog vi i väg och köpte något som vi skulle ge till Fernandoz som vi brukar göra varje år. När vi kom fram så bet verkligen kylan i kinderna. De andra inom FUB en del av dom var redan i full gång med att fixa i ordning inför dansen. Dansföreningen Rocksulan var också med de skulle gå lite bredvid och se hur det fungerar på en länsdans. Tanken är att de ska ordna en egen länsdans.

 
 

Stunden senare kom så Fernandoz med sin fina stora motivlackade turnébuss. Det var lite trixande att backa intill för att lasta ur grejorna. Det är ett antal ton med utrustning som varje kväll, varje gång det är spelning som ska lastas ur bussen. Grabbarna i Fernandoz blev glada att se mig det blev även jag att åter få se och träffa de. Lådor, förstärkare, högtalare och massa kablar som ska kopplas ihop.

 
 

Tjenare Micke så kul att se dig utbrast Anders då han steg in. Detta ska bli fantastiskt kul. Klockan drog sig mot 18:00 och de första gästerna började anlända. Jag min broder och en väldigt trevlig herre Lennart skulle sköta om garderoben. Hjälpa alla när de kom dit var det ska hänga av sig. Så räknade Simon in och de började med en jullåt. Sedan fortsatte de. Rejäla applåder fick de av publiken gång på gång. Calle med hatten som alla säger som också spelat i många, många år i Fernandoz var där och sålde skivor och lite andra saker.

 
 

Anders förklarade att de minsann skulle öka farten och publiken var med direkt. Så mycket folk så otroligt många glada leenden på dansgolvet. Det svängde på med en god countrylåt. Det kom en hel del klassiska Fernandoz låtar som blivit hits. Vet ni en sak sade Simon efter nästa dans ni är den finaste publiken att spela för. Oj, oj, oj så mycket applåder de fick efter varje dans och låt de spelade. Klockan drog sig i väg och det var dags för luciatåget att komma in. Sakta gled de in med ljus och vacker sång. Inte ett öga vart torrt. De framförde några av de klassiska luciasångerna och sångerna som man sjunger då det är lucia. När de gick ut fick de rejäla applåder av publiken. Fernandoz stod åter på scenen redo att spela upp till dans. Jag köpte mig en kopp kaffe och en smörgås det skulle sitta både fint och gott. De som nyss gick det så fina luciatåget kom ut på dansgolvet och dansade loss och stämningen höjdes rejält. Vilken skön stämning sade Simon bakom sina trummor. Kevin är du redo att sjunga lite med mig fortsatte han, ja alltid redo svarade Kevin. The lion sleeps tonight skulle de båda bjuda på. En kille som stod bredvid mig skrek rakt ut av glädje. Sedan gick jag och Johan som han heter upp på scenen och tackade Fernandoz. Vi hade köpt en liten för tidig julklapp till de. Lite choklad fick de.

 
 

Stunden senare var det dags för rocksulan att ha uppvisning i bugg. Rocksulan är en mycket välkänd dansförening från Karlstad. Oj, oj vilka ovationer de fick av publiken. Tack, tack snälla ni sade ledare vilka applåder. Det är så kul att se någon som verkligen kan dansa bugg de höjde farten och dansade loss rejält. Ja jag tror Fernandoz är redo igen att spela så fortsatte dansen. Det finns ingen i värden en lugn fin låt. Och se kom då min och mångas favoritlåt Främling. På någon sekund blev det rena allsången Tack, tack sade Anders. Christian brukar när han är ute få komma fram och sjunga en låt med Fernandoz så även ikväll Tomma löften. I serveringen var det full fart och många som ville köpa fika det gick minsann i ett för de. Det är så himla roligt och kul utbrast en tjej och en kille skyndade att säga att han får träffa sina kompisar.

 
 

Både dansen och kvällen började gå mot sitt slut. Kära underbara ni började Simon vi har kommit fram till kvällens sista dans. Ett jättestort tack för denna gång vilken trevlig kväll vi i Fernandoz har haft tillsammans med er. Jag Simon, Anders, Kevin och Fredrik vill tacka er alla. Stora applåder så kom sista dansen en snabb och en lugn låt. E6 fick avsluta en mycket lyckad och fin kväll med så oerhört mycket glädje. Tack till Fernandoz, till alla ideella krafter som gjorde årets luciadans så lyckad. Man längtar redan tills nästa år.

Fridens Mikael.

Kommentera här: