Öppet hus på Brogymnasiet i Kristinehamn

 
 

Så var då äntligen dagen kommen dels att både elever och lärare skulle kunna få ta vår nya gymnasieskola döpt till Brogymnasiet i bruk och flytta in i de nya lokalerna. När det kom på tal att det skulle byggas en ny gymnasieskola som då skulle ersätta Presterudsgymnasiet så var det många turer och främst vart skulle den nya skolan byggas. När det sedan blev känt och klart vart den skulle byggas så höjdes många kritiska röster inom vår kommun både bland folk som arbetade nom den och även bland kommuninvånarna. Jag själv var i ärlighetens namn ganska kritisk, inte till själva byggandet utan valet där den byggdes. En bra skola är en riktigt bra start för att där lägga grunden till elevers lärande. Skolan är en ack så viktig miljö när det kommer till utformning och trivsel.

 
 

Det är där man ska lägga grunden till att skapa och ge barn rätt förutsättningar till att gå vidare sen i livet. En grund att lära och ta in. Sedan skolan byggdes har det varit många turer fram och tillbaka mellan Kristinehamns kommun och byggföretaget Noctor bygg emellanåt en ganska hård stämning. Många turer fram och tillbaka så blev till slut skolan godkänd och elever och lärare kunde flytta in. Själv kan jag ärligt tycka att man skulle ha byggt skolan på en annan plats i kommunen.

 
 

Jag och min bror var väldigt nyfikna på hur den såg ut och när de annonserades ut att de skulle ha öppet hus så gick vi dit. Många andra hade samma tanke som mig och broder vilket var kul. Det var väldigt mycket folk där. Kan tänka mig att det är kul för eleverna att få visa upp sin skola för sina föräldrar och anhöriga. Närsam som finns inom Kristinehamns kommun hade också flyttat in där. De höll tidigare till i vad man kan likna en liten skrubb på Kristinehamns Conference center. Nu hade de stora ljusa fina lokaler som var jättefina. Kristinehamn Innovation Park · Näringsliv och skola heter de. Näringslivssamverkan i Kristinehamn AB (Närsam) är ett helägt kommunalt bolag. Vårt uppdrag är att stödja, stimulera och utveckla Kristinehamns näringsliv i syfte att skapa tillväxt och ett gott företagsklimat i samverkan. Det var en kort beskrivning av Närsam.

 
 

En gäng flickor stod och sålde fika och kaffesugen som jag alltid är som ofta blev detta en perfekt start för mig. Stärkt av en kopp kaffe med en tillhörande liten kaka så var vi redo att kika runt i de nya lokalerna. Här finns många olika program att välja på när man ska till gymnasiet söka. Vi steg in på fordonsprogrammet och det var rejäla fina lokaler de hade fått nu. Tanken slog mig vad ljusa lokalerna är inte så mörka och lite småtrista som i många andra fall. De höll på att reparera bilar för fullt där. Hälsade på ett par jag kände.

 
 

Kom sedan in på den linjen jag själv gick på gymnasiet industriprogrammet med gren val plåt och svetsning. Och där stod samma maskiner många av de sen jag gick på gymnasiet och det var många år sedan jag tog studenten. Hälsade på Jacob som arbetar där berömde de för deras fina lokaler som de fått. Det var också en del företag som fanns på plats och visade upp sig. Vi gick sen vidare över till den gamla delen av gymnasieskolan som tidigare hette Brogårdsgymnasiet. Men i och med den nya skolan bytte de namn och allt heter nu Bro gymnasiet. Vård och omsorg besökte vi där kunde man se hur det funkar i vården. Det fanns möjlighet till att kolla blodsockret men dit hittade aldrig jag. Tänkte annars det hade vart kul med tanke på att jag har diabetes. Vi var inne och kikade på naturvetenskapsprogrammet. Där gjorde de ett experiment där man kunde vara med och tävla. Fast då var man tvungen att ladda ner en app i mobilen. Bland annat vad som händer då man sätter en plastpåse om den lyfter eller smälter och en del andra grejer. Fast jag inte var med och tävlade hade jag alla rätt. Nu kände vi oss nöjda och gick så vidare ner till stan för att göra ett besök på Kristinehamns historiska museum. Stort grattis till den nya skolan.

Fridens Mikael.

Kommentera här: