Uppesittarkväll med Bingolotto

 
 

Dan före dopparedan eller kort och gott dagen innan julafton har för många blivit så synonymt med att spela bingo. Då kör Bingolotto sin stora uppesittarkväll. Själv går jag alltid hem till mina föräldrar och broder för att dels äta lite gott tillsammans sedan såklart spela bingo.

 
 

Jag har i ett antal år stöttat vår fina ishockeyklubb här i Kristinehamn, Kristinehamns hockeyteam genom att köpa lotterna av de. Fast egentligen spelar det inte så stor roll vart jag köper lotterna, jag stöder svenskt föreningsliv oavsett. Så gött när jag stämplade ut från mitt arbete nu skulle jag vara lite ledig och inte börja jobba förrän nästa år igen. Jag gick in på Coop för att köpa lite goda dessert ostar och kex sånt är alltid gott att ha till kvällen när man sitter framför tv:n.

 
 

Mamma gjorde risgrynsgröt i vanlig ordning som är oerhört gott. Och en skinksmörgås till det så var kvällen fulländad. Klockan slog halv åtta och Lotta och Stefan hälsade alla välkomna till bingolottos uppesittarkväll. De presenterade kvällens gäster bland annat Jan Rippe och operasångaren Richard Söderberg samt en rad andra gäster. En kock var också med hon skulle laga god mat och fixa lite gott att tugga och äta på under programmets gång.

 
 

Ettans bingo startade och jag fick ett nummer kvar från att vinna de övriga var också nära att vinna. Lite tråkigt men det gör inte så mycket. Gemenskapen är mera värld fast visst hade en högvist eller rent av en miljonvinst suttit fint. Det bröts av för lite skön fin sång av Arvingarna som sjöng en mycket fin ny jullåt. De grabbarna kan verkligen sjunga.

 
 

Tvåans och treans bingo flöt på utan någon vinst. Idag var det hela fem bingospel kvällen till ära. Passade på att äta lite gröt sedan blev det lite kex och ost till efterrätt. I fyrans bingo satt jag så länge med ett nummer kvar till vinst men det kom aldrig. Femmans bingo ingen vinst där heller men vi alla var väldigt glada ändå.  Jag plockade ihop mina saker och åkte hem till mig.

Fridens Mikael.

Kommentera här: