Blommor på balkongen

Så var det så dags för mig att bege mig och köpa lite blommor till min balkong. Det är något jag gör varje år och det är lika trevligt och inspirerande och samtidigt väldigt kul varje gång och år. Jag brukar ha två blomlådor med blommor i på min balkong. Nu valde jag att ta bort de och köpte en enda lång större låda. Det är väldigt trevligt att åka iväg. Varken erfarenhet eller för den del kunskap om blommor har jag ingen det är lika med noll i stort sett. Jag har valt att gå på den berömda magkänslan.

 
 

Bestämde mig för att åka ut till Ölme som ligger cirka en mil utanför Kristinehamn västerut mot Karlstad. Där finns Hweems handelsträdgård de har en massa olika blommor och växter för alla dess slag när det gäller trädgård eller bara göra lite fint på balkongen.

 
 

Vädret var väldigt varmt denna dag solen sken och den stekte på ganska så rejält. Passerade Ölmes fina kyrka som står så fint. Det ligger ute på landet och det är så skönt att komma ut på landet. Det är något alldeles speciellt med att köra bil på landet och känna doften av allt. Lite sommaräng men likväl koskiten.

 
 

Det är kul att gå runt och botanisera bland alla blommor färger och växter. Hittade direkt ett par riktigt fina blommor som jag valde mycket för att färgen var så fin. Pelargoner köper jag gärna ett par stycken som jag vill ha i några krukor på fönsterblecket och bordet. Lila, rosa och blått. Lite röd toning och färg ihop blir fint tänkte jag.

 
 

Köpte även med lite blommor till mina föräldrar så de skulle få lite fint på tomten också. Vad blommorna hette glömde jag skriva ner och anteckna. Det blir som det blir tänkte jag. Hittade lite fler fina blommor. De där får åka med och de där var riktigt fina. Hittade en som kommer växa till sig sedan slå ut och bli väldigt fin. Så betalade jag för allt och åkte hemåt. Gjorde ett kort stopp vid Ölmes fina kyrka för att ta lite bilder.

 
 

Hem kom jag åter till mina föräldrar och tog mig en kopp kaffe innan jag satte igång med att plantera ner blommorna. Det blev riktigt snyggt med lite hjälp av min pappa. De som blev över fick de behålla och sätta ner. Jag hade ju köpt lite extra till de också. Jag var väldigt nöjd med hur allt blev. Städade undan då jag var klar sedan bar det hemåt för att fixa till balkongen. Måste köpa till ett par extra stag, skenor så lådan sitter ordentligt. Men ställde ut det och det blev riktigt snyggt och fint. Jag brukar skämta och säga att det är för syns skull som jag gör detta.  Så jag har något att titta på när jag sitter på balkongen.

Fridens Mikael.

Kommentera här: