All helgons dag

Så var all helgons dag kommen dagen då vi ska tänka lite extra på de som lämnat oss. Vi ska åka eller gå till kyrkogården och smycka deras gravar lite extra och tända ljus. Vi ska ge dem en tanke på allt de betytt för oss här på jorden. Det är en dag man känner enorm tacksamhet och kärlek till de som inte längre finns kvar. Det är en dag för reflektion och eftertanke.

 
 

 

Jag vaknade tidigt och gick upp och gjorde mig i ordning och åt frukost. Tog mig en kopp kaffe med och bara njöt av denna fina morgonstund. Jag satt så stilla och tyst det enda ljud som hördes var radion där Ring så spelar vi rullade på som det gör varje lördag.

 
 

 

Passade på att städa och plocka lite hemma. Sedan ringde pappa de var klara hemma så jag gick ut. Det var väldigt mycket folk vid kyrkogården. Det var så fint där vi gick tillsammans med andra alla med samma mål att gå till en grav eller minneslunden för att tända ett ljus.

 
 

 

Jag gick till min farmor och farbrors grav och tände ett ljus det var så stämningsfullt där och vackert. Det kom en liten tår längs min kind. Gick sedan vidare till minneslunden där jag skulle tända ett ljus. Först stod jag en lång stund och bara tittade på alla ljus som så fint brann. Så tände jag mitt ljus och inom mig sade jag några ord för mig själv. Sedan åkte vi hem för att dricka kaffe. Kikade lite på tv:n en väldigt fin dag som nu hade övergått i kväll.

 
 

 

En fin dikt jag skrivit själv.

NÄR DU LÄMNADE JORDEN

 

När ljuset så stilla brinner ut skall lågan fortsätta brinna i mitt hjärta. Den skall värma den del som tyngs av sorg och saknad efter dig. Du fanns en gång här mitt ibland oss men så en dag du log en stund vände om och lämnade jorden. Och med dig en stor sorg och saknad vi fick bära.

 

Jag minns ditt leende jag minns skrattet som plötsligt tystnade och sen försvann för alltid. Men minnet av dig kommer alltid i hjärtat bestå. För du är alltid en del utav mig du är alltid en del utav oss. I minnet var dag så är du med och ditt ljusa leende kommer alltid följa mig varthän jag går.

 

 

 

Fridens Mikael.

Kommentera här: