DM i Bordtennis i Kristinehamn

Som en del av mina följare och läsare av min blogg vet så är jag ledare för en träningsgrupp i Kristinehamns bordtennisförening. En träningsgrupp som heer Bolltrollarna och vänder sig till personer med funktionsvariationer nästa år har gruppen funnits i hela tio år. Utöver det är jag sekreterare i vår förening och sköter även om föreningens hemsida.Nu var det dags för oss att arrangera DM här i Kristinehamn. 
 
 
 

Pandemin gjorde så att vi inte kunde arrangera DM förra året. Vi väntade in i det längsta innan vi tog ett slutgiltigt beslut att ställa in. I år var förutsättningarna helt andra. Att arrangera en så pass stor tävling som DM så krävs det mycket möten och noggrann planering. Förberedelser med vilka klasser vi skulle ha, bara det är ett ganska stort arbete. Vi var ute och raggade nytto priser, medaljer skulle också beställas från MT Trading & Design. Vi träffades på fredagskvällen för att ställa i ordning allt. Bord ska fram mätas och ställas upp barriärer ska fram och placeras ut. Domarbord och allt det andra skulle också fram. Kiosken ställas i ordning. Vi var väldigt många som hjälptes åt så det gick väldigt smidigt och bra.

 
 

När allt var klart åkte vi hem för att vila och ta en god nattsömn. Nästa dag (lördag) skulle innebära mycket arbete för oss alla. Mattias och Nathalie och Johanna tog hand om kiosken med bravur med lite stöd emellanåt. Tidigt på morgonen började spelarna komma de anmälde sig. När klockan slog nio så tog Patrik mikrofonen och hälsade alla välkomna. Han fortsatte med att dra lite regler och lite information för de tävlande. Så drog klasserna i gång. Vi i Kristinehamns bordtennisförening ställde upp med hela 42 startande.

 
 

Pojkar 9, pojkar 14 samt herrdubbel var första klasserna att starta. Det var full fart vid borden. I herrdubbel inledde Arvid och Mattias de spelade i ihop likaså gjorde Jacob och Boström med förnamnet Niclas. Anton bildade dubbelpar med Darvan. Arvid och Mattias vann sin första match. Så fortsatte det.

 
 

Gustav vann sin match vilket var oerhört kul. Det blev dags för kvartsfinaler i pojkar 14. I pojkar nio slog Alexander Byman Carlstad BTK in matchbollen med vår egen Ludvig Landmark Johansson på en fin andra plats. Trea i samma klass kom Valter Wåhlund även han från KBTF och Valle Nordgren knep sjätteplatsen med klubbkamraten Zaid Olabi på sjunde plats. Kul riktigt kul att se våra yngre killar utvecklas och våga ta steget och vara med i DM. I herrdubbel segrade David Lundeteg Carlstad BTK och Erik Åhman Kristinehamns BTF. På andra plats i herrdubbel kom Arvid och Mattias från vår klubb. Undertecknad tog sig en kopp kaffe och en smörgås.

 
 

I klassen pojkar 14 segrade Gustav Halvardsson Kils BTK han besegrade Sam Saxinen Värmskogs SK i finalen. Något som är oerhört glädjande för vår del är att vi nu har ett par flickor som spelar seriespel och tävlar för oss. Det har vi haft lite få av förut tyvärr. Både dam och herrsingel startade i gång. Mattias Skoog och Mikael utkämpade en riktigt hård match där Mattias vann första setet med 12-10. Vi hade sex spelare som ställde upp i herrsingel klassen och i damsingel klassen hade vi tre som ställde upp. Herrar fyra drog i gång medan det så var dags för final i herrsingel mellan David Lundeteg Carlstad BTK och Erik Åhman Kristinehamns BTF. David spelar i Kristinehamns division ett lag men tävlar för Carlstad. De båda skulle bjuda publiken på en grymt bra final med flertalet fina bolldueller. Det var slutligen David som fick sträcka armarna i luften efter att ha slagit in matchbollen. En väldigt fin sevärd final. Robin Svedström Munkfors BTK knep tredje platsen efter att ha slagit Arvid Ohlsén Svensson. Dags så för nya pooler att starta i gång. En ny kopp kaffe var jag tvungen att ta mig. I klassen herrar 1 segrade Jacob Kiirkki med Mattias Skoog på en fin tredje plats och Niclas Boström på en fin femte plats. Glädjande så fick flera av våra duktiga spelare kliva upp på prispallen.

 
 

Efter lite mat så var det så dags att ta lite fler kort. Nya pooler startade i gång och dags för nya matcher. Jag gick runt och tog en massa bilder allt för att dokumentera tävlingen.  Pojkar 11 och mix dubbel startade i gång. Många, många matcher var det som skulle spelas. En av våra yngre lovande spelare Gabriel Mattson spelade riktigt bra och tog sig ända fram till finalen i pojkar 11 där fick han möta Dean Tijssen Höökens BTK. Gabriel började första setet riktigt starkt och bra. Han slog en stenhård forehand och hade grepp om setet. Men det var Dean som skulle vinna finalen. Men en riktigt fin andra plats för Gabriel blev det.

 
 

Pojkar / flickor tolv avgjordes också under lördagen. I den klassen spelade Lettice Gustafson hon tränar och spelar i Kristinehamns bordtennisklubbs grupp Bolltrollarna hon förlorade de två första matcherna men sedan van hon en match. Nu började första dagens spel och matcher gå mot slutet. Riktigt nöjda var vi alla att dagen varit så lyckad. Nu blev det hem för att tömma kameran redigera och skicka i väg bilder. På söndagen var så det så dags igen. Det var fantastiskt kul att se våra yngre duktiga spelare kämpa på. De lite äldre ställde upp och coachade och stöttade. Pojkar / flickor 10 var första klasserna under söndagen. Vi hade hela sex spelare med i pojkar 10 vilket är otroligt kul. I herrdubbel 40 segrade Mikael Johansson och Mattias Skoog från Kristinehamns BTF. Herrar 40 och 60 körde i gång. I herrar 60 segrade den alltid evigt unge Håkan Eriksson Vilken kämpe han är. Han vände och efter en riktigt lång tuff final kunde han slå in matchbollen till publikens stora jubel. En som spelade riktigt bra hela helgen och som tagit stora kliv framåt var vår egen Hurskainen Anton. Det är ett riktigt framtidshopp likaså Emil Rohman. Vi har många unga mycket duktiga killar som tagit stora kliv framåt.

 
 

De andra klasserna startade och löpte på bra under söndagen. Det var väldigt glädjande att se flera av våra duktiga lovande spelare kliva upp på prispallen. I klasen herrar 50 tog sig både Mikael Johansson och Håkan Eriksson sig till final. Men någon final blev det aldrig. Håkan hade fått lite känningar i knät och lämnade wo. Men upp på prispallen igen fick han kliva vår Håkan. Söndagens spel började sakta gå mot sitt slut. De sista finalerna spelades och Fredrik Nordgren vår duktige tävlingsledare tackade alla som bidragit till att göra DM till en väldigt lyckad och bra tävling. Dessförinnan hade John som var överdomaren delat ut ledarstipendiet som gick till en ledare från Grums BTK grattis säger vi från Kristinehamns BTF. Nu var det bara att börja packa ner allt fälla ihop borden och köra undan de. Plocka undan och städa efter oss.

 
 

Vi vill rikta ett stort TACK till alla som hjälpte till ideellt med att ro tävlingen i hamn. Till alla föräldrar som bakade o hjälpte till att vara poolvärdar ni är guld värda. Ett extra stort tack till Mattias Nilsson, Nathalie Nilsson och Johanna Nilsson som skötte om kiosken. Vi har av många föreningar fått ett väldigt fint beröm för vårt arrangemang vilket är kul. Alla barn och ungdomar som kämpade och spelade så bra. Tack till alla som skänkte nytto priser och till alla övriga som på ett eller annat sätt hjälpt till. Nu är det åter träning och seriespel som väntar.

Extra stort tack till alla spelare som vid minsta lediga rast hjälpt till att döma.

Vi summerar resultatet till:

345 starter (2021, 296 starter)

619 matcher (2021, 540 matcher)

Till slut blev vi hela 42 st tävlande varav 20 barn och ungdomar från Kristinehamns BTF!

I 26 klasser stod vi för hela 10 guld, 10 silver och 14 brons!

Kommentera här: