Höstmarken i Kristinehamn

 
 

Det var ett antal år sedan nu kommunen kunde arrangera marken här i Kristinehamn. I regel arrangeras marken andra onsdagen i april månad och andra onsdagen i oktober månad. Nu kom pandemin i vägen vilket medfört att man inte kunnat arrangera någon marknad i stan. Nu var det så äntligen dags för höstmarken. Vädret var helt fantastiskt där solen sken och faktiskt värmde gott.

 
 

Många, många var det som både längtat efter och som såg fram emot marken. Efter jobbet åkte jag ner till stan. Det var ett underbart skönt väder där jag promenerade in mot torget där marken var. Tog lite bilder med mobilen då jag hade kameran hemma. Det var så otroligt underbart väder och se alla vackra färger på träden.

 
 

Stannade till för en kort sekund ville andas in bara lite en kille stod och sålde oliver det är något jag tycker väldigt mycket om. Gick sedan vidare mot mitt mål att hitta och köpa korv. Det finns i Filipstad ett företag som heter Hissas som tillverkar fantastisk korv. Älg, ren och pubkorv brukar jag köpa eller en korv med lite lagom smak i. Precis innan mötte jag min bror så vi slog följe.

 
 

Tyvärr måste jag erkänna helt ärligt så blev jag lite besviken jag hade hoppats på fler knallar och stånd fler säljare. Det var bara på torget marken var och inget alls på gågatan den ekade tom. En kille från Säffle stod och sålde bland annat cd skivor. Hittade några skivor en med en stor favorit jag har Bruce Dickinson som är sångare i Iron Maiden den köpte jag direkt. Väldigt nöjda var vi med vad vi handlat. Vi bestämde oss för att gå in till Toni på Café Paus mitt favoritställe i stan att fika på. Det går också utmärkt att äta mat där. Men nu skulle vi fika.

 
 

Sedan jag fick min diabetes har jag blivit mycket mer hälsosam det blev en kopp kaffe och en smörgås. Gott att sitta ner för en liten stund. Det var riktigt gott som alltid och skönt att få varva ner lite. Nöjda bestämde vi oss för att gå till busshållplatsen och ta bussen hem. Det blev lite som åkte med hem från marken.

Fridens Mikael.

Kommentera här: