Invigning av torgen i Kristinehamn

 
 

Under ganska lång tid utredde man inom vår kommun där jag bor i Kristinehamn hur man skulle göra med torgen. Man hade en lös idé att restaurera och bygga om torgen. Det har varit en del skisser fram och tillbaka, men det hela landade i den utformning vi ser i dag. Projektledare Hanna Åsander talade om projektet hur man har tänkt och agerat. Det har tagit sin tid och den totala kostnaden blev en hel del. Åsikterna har varit många om torgen det är många som tyckt till under resans gång. Men nu stod de redo att inviga torgen både norra och södra.

 
 

Vi ska knyta och binda samman torget sade vårt kommunalråd bland annat i sitt tal. Torgen ska och får ses som mötesplats där folk kan träffas och umgås. Sedan kom drottning Kristina i Cristina Skan skepnad. Hon gick tillbaka och berättade om historien och torgens stora betydelse för Kristinehamn. Hur Kristinehamn blev just Kristinehamn efter namnet Bro som var första namnet på vår stad. På plats fanns också Fritidsbanken kommer finnas på plats med KFUM och Friluftsfrämjandet. Det var fullt med aktiviteter.

 
 
 

Det roliga var att många invånare hade letat sig ut för att se invigningen och deltaga. Drottning som gestaltades av Christina Skan berättade att Södra torget hette på den gamla tiden Handelstorget och Norra torget kallades förr i tiden för Spannmålstorget, berättar hon. Applåder innan det så var dags att förrätta invigningen. De knöt ihop två band och förklarade bägge torgen för invigda.

 
 

Emelie Gustavsson från Omtänksamma Kristinehamn berättade att det nu var dags för den sista programpunkten där de skulle ha ett musikquiz. Adam satt bakom sin klaviatur och bredvid honom stod Emelie och Magnus. En tjej gick och delade ut lappar till alla som ville vara med. Man kunde vinna presentkort från Omtänksamma Kristinehamn. Där man kunde gå och handla i affärer som var anslutna och med i detta.

 
 

Första frågan handlade om Björn Skifs och hans stora hit låt Michelangelo. Vilket år den kom. Det var tre fantastiska röster som bjöd oss alla på skönsång. Vi satt jag och min bror på trä däcket som de byggt och njöt i höstsolen och svarade på frågorna. När musikquizen var slut gick två flickor och samlade in alla lapparna. Tack till alla inblandade som gjort detta och tack till alla de som var med och gjorde denna dag och invigning som trivsam och fin i detta underbara väder denna fina höstdag i Kristinehamn.

Fridens Mikael.

Kommentera här: