Jompaz bjöd upp till efterlängtad dans i Storfors kulturhus

 

När det fantastiska paret tillika arrangörerna Sven och Kerstin slutade med danserna i Storfors kulturhus så är det många, många som saknat danserna och längtat efter att åter få åka till Storfors och dansa. Sven gick tyvärr bort sedan kom pandemin då lades danserna ner som Korpen i Karlskoga arrangerat i över 40 års tid. Många, många har sedan dess längtat och framför allt saknat danserna i Storfors. Men nu var all väntan över för kommunen bestämde sig för att testa på och köra dans. De hade bokat in en danskväll nu i oktober och sedan en i november.

 
 

Glädjen var hög när det kom ut att det skulle bli en danskväll igen i Storfors kulturhus. Jompaz var orkestern som skulle svara för dansmusiken. Jompaz består av Johnny Sandin och Kenneth Herrgård från orkestern Sandins och Mattias Berghorn som tidigare spelade trummor i just Sandins. Vi gjorde oss klara hemma och for sedan iväg. Det var riktigt skönt och framför allt kul att åter få åka till Storfors på dans.

 
 

När vi kom fram var där redan mycket bilar vilket bådade gott kände jag. Så kul när vi steg in genom dörren. Träffade direkt på ett par jag kände. Tomas från som är väldigt aktiv i Storfors bordtennisklubb stod och hälsade oss alla välkommen. Betalade entrén så var vi redo. Stunden senare dök Johnny upp va kul att se er här detsamma svarade vi. Klockan drog sig mot fem då dansen skulle börja. Folket strömmade in i lokalen och på scen gjorde sig grabbarna redo för att börja spela. Hej, hej på er allesammans va roligt så kul att åter få vara här i Storfors och spela för er sade Mattias. Vi ska inleda lite kramvänligt kan man älska nån på avstånd följt av nyanser varsågoda. En, två, tre så var dansen i gång. Så många, många glada leenden dansade förbi scenen. Det märktes så väl att dansen har varit saknad i Storfors.

 
 
 
Applåder rejäla och många efter första dansen. Tackar, tackar vi ska öka på farten i nästa dans hallå och sen det är lätt att bli kär. Folket dansade vidare. Åh gud så kul att åter få dansa i Storfors utbrast en kvinna och hennes man nickade instämmande. Idel lovord för Jompaz. Lite saxofon ska Kenneth få bjuda er på i röda sandens dal innan det är dags för första kultisdansen en schottis. Saxofon är så omtyckt och älskat av publiken.
 
 

Kenneth Herrgård är fantastisk att både blåsa och spela saxofon. Tårar från himlen sedan lånar v en låt från allas vår Lasse Berghagen sträck ut din hand. Dig vill jag dansa med en dam skyndade för att bjuda upp en herre som ivrigt tackade ja. Ett annat par gjorde sig redo. Så gled de i väg ut på dansgolvet. Johnny stod med plankan på magen och bra log emot publiken. Dags så för en ny Kultis denna gång en hambo varsågoda. Om det är något publiken verken kan så är det att dansa. Applåder i massor efter varje dans. Varje gång jag ser dig kommer precis nu det är en låt bland annat Glenn Endys spelade in på skiva då de häll på.

 
 

En kaffevals innan kvällens fikapaus. Mycket nöjda satte sig publiken ner för att fika och dricka kaffe. Vilken trevlig danskväll utbrast många. Alla var så otroligt positiva och nöjda. Olle som är en av arrangörerna var riktigt belåten och nöjd. Vi visste inte så mycket hur ska det gå hur ska det bli. Men detta var och framför allt är riktigt bra. Sedan var det åter dags att börja spela Corrina, Corrina ska vi inleda med. Efter den kom inom mig. En stark låt som många dansband spelar. Nu höjer vi Farten och temperaturen skojade Mattias med publiken det blåser en vind. Kenneth ska åter plocka fram saxofonen och blåsa only sixteen. Oj, oj vilka applåder han av publiken fick de var rejäla och långa. Finns det någon här som är lite blyg nej svarade publiken nej men så heter nästa dans. Dags för en ny kultis snoa denna gång. Det är väldigt fint tycker jag med gammaldans det är ett måste nästan under en danskväll av denna sort Från Norge hämtar vi nästa melodi ljus och värme innan Kenneth ska sjunga sommarvind.

 
 

En av vårt lands bästa låtskrivare heter Peter Grundström han har skrivit en låt vid namn Till min kära som är så otroligt populär och även blivit framröstad som en av de populäraste låtarna på Svensktoppen. Det är också en av mina absoluta favoritlåtar där texten säger så oerhört mycket. Jag hittar inte orden för vad jag ser i dig men de finns här i mitt hjärta började Mattias att sjunga. Så fin version de gjorde av låten tyckte jag så jag filmade på den. Publiken stod och slog ihop händerna och klappade friskt till orkestern. Dags så för Herrgård back on the road again en fin countrylåt sjöng han. Applåder igen det var publiken mycket duktiga med att ge Jompaz. Finns det någon som minns ett dansband från Östergötland eller den trakten som hette Cavalkad frågade Mattias publiken, ja svarade väldigt många han sitter där Kenneth Herrgård var bland annat med där och spelade. Vill du ha mig kommer därför nu. En go svängig bugg låt. Kenneth sjöng en låt han knåpat ihop hemma på kammaren I dina ögon efter det blev det saxofon i my happines. Tiden går väldigt fort då man har trevligt förklarade Mattias vi har nått fram till kvällens sista dans. Vi Jompaz Johnny jag Mattias och Kenneth vill tacka er alla för en mycket trevlig kväll. Tack till arrangörerna och hoppas vi ses snart igen. Kvällens sista dans om du stannar först en Streaplers melodi sedan Tänd ett ljus i fönstret. Lugnt och kramgott. Publiken gav de en rejäl applåd. Alla var så otroligt nöjda. Ett särskilt tack till arrangören. Vi pratade lite efteråt med Olle och Tomas. Nästa dans är den 20:e november då bjuder Matz Rogers upp då ska ni alla vara välkomna tillbaka till Storfors kulturhus. Mycket nöjda rullade vi hemåt. Vilken fin danskväll och åter så kul att få komma till Storfors på dans.

Fridens Mikael.
 

Kommentera här: