Excess svängde loss rejält i en kylslagen säsongsavslutning vid Blomsterhult

 
Säger man Logen mitt i skogen kanske inte många vet vart den är belägen. Många kanske funderar men säger man Blomsterhults logen eller enbart Blomsterhult då vet nästan alla att det är den väldigt mysiga, trevliga, fina logen belägen utanför Karlstad just mitt i skogen. Ja nog känns det allt så när man väl kommer dit. Det är otroligt charmigt tycker jag med dessa danslogar som vi har i vårt land. Och framför allt just placeringen vart de är belägna och ligger. Vid en sjö eller som i detta fall mitt ute i skogen där ifrån kommer namnet Logen mitt i skogen i Blomsterhult. Sedan år 2008 har Janne Sandgren denne fantastiske arrangör kämpat på med danserna där. Det är verkligen en eldsjäl med stort D eller hur man brukar säga. Det är bara att lyfta på den berömda hatten och verkligen hylla Janne för hans drivkraft och engagemang när det gäller att tro och satsa på att arrangera dans just mitt i skogen. Från när och fjärran har folk år efter år kommit dit för att dansa men lika mycket för det sociala och ha kul tillsammans.
 
 
Nu var det så dags för säsongsavslutning vid logen och för musiken skulle Excess med den fina duktiga sångerska Therese Sundahl svara. Excess är ett band vi lärt känna för väldigt många år sedan vilket är kul. Therese som sjunger träffade vi första gången då hon bara var 18 år och sjöng i ett dansband som hette Sun Lights de spelade i Sunne på Fryksdalsdansen och dessutom non stop med ett annat dansband som hette just Excess. Samma band som Therese frontar och sjunger i idag. Det är fantastiskt kul så många, många år som vi följt Excess och Thessan. Idag är hon några år äldre men fortfarande lika fantastisk på scenen med ett sånt driv och kraft i sin fantastiska sångröst. Jag och min broder bestämde oss för att åka dit just för att Therese och Excess skulle spela där. Sedan är de tyvärr inte så ofta i vårt distrikt eller landskap Värmland och spelar så då får vi passa på.
 
 
Jag laddade upp hemma med att kika på mitt favoritlag i fotboll IFK Norrköpings match mot Kalmar FF perfekt innan det var dags att börja göra sig klar för dansen. Sedan åkte jag hem och hämtade min bror så var vi åter på väg ut på en danskväll. Logdans och den sista för året. Jag är så glad efter att jag varit väldigt sjuk med diverse saker som jag tyvärr råkat ut för åter orkar åka ut på dans. Sedan måste man åka då Therese och Excess kommer i närheten och spelar. Vädret var riktigt fint då vi for iväg. Men vi förstod att detta skulle bli en kylig kväll men självklart trevlig ändå. Vi gjorde ett stopp vid ICA affären Mossbergs för att köpa med oss varsin smörgås och en dricka. Självklart köper vi fika på dansstället men eftersom jag har diabetes så måste jag äta på lite regelbundna tider.
 
 
Så körde jag sista biten och vägen fram till logen. Janne Sandgren heter den trevlige och alltid så vänlige arrangören vid Blomsterhult. Det är egentligen fantastiskt att de kan finnas en så fin dansloge så långt in mitt i skogen. Vi satte och åt vår smörgås innan det var dags att starta i gång danskvällen för Excess. Hasse blev så glad när han fick syn på mig och min bror Markus. Sedan dök Therese upp oj har vi så fint besök ikväll gud va kul och roligt utbrast hon. Vad roligt herregud så skoj. Dags så att starta danskvällen. Hej på er alla sade Therese vi heter Excess varmt välkomna till Logen mitt i skogen. Vi ska inleda denna danskväll så vi får upp värmen direkt. Börja var enkelt följt av Kom och gör mig galen fart direkt varsågoda. Publiken var med direkt på noterna och det buggades för fullt. Rejäla applåder fick de efter första dansen. Tackar så mycket så härligt sade Therese. Vi ska lugna ner tempot fortsatte Andreas bakom trummorna att förklara. På väg hem till dig och det blåser nya vindar lite lugnare nu.
 
 
Excess är ett dansband som spelar på deltid vilket innebär att alla har civila jobb vid sidan av. Det har varit väldigt bra speciellt nu under pandemin. De blev inte så drabbade som de som spelade på heltid. Musik av Jill Johnson stod på tur nu You can´t love me too mutch. Vilken power vilken kraft och styrka Therese eller Thessan har i sin sångröst. Andreas Nycander spelar gitar , sjunger och även munspel. Villiam spelar klaviatur, Andreas spelar trummor och Hasse hanterar basen där är Excess. Dags för Anderas att sjunga ja en av dom. De finns nämligen två Andreas i Excess. För den du var och en dag vill någon ha mig som jag är lugnade ner tempot. Låt nummer två minns jag Zlips spelade då de var verksamma. Nu stod Therese som kvällens stora stjärna och sjöng så berörande vackert och med en total inlevelse, nerv och känsla. Det strålar om henne och hela Excess. Jag brukar skoja och säga att hon har dansbandssveriges snyggaste ben utan konkurrens. Oj, oj, oj så elegant och förtjusande.
 
 
En singel som Excess släppte för ett par månader sedan var en härlig bugg låt Vill ha dig den bjöd de på nu. Dags att åter sänka tempot Tomas Ledin har gjort låten men nu är det Excess tur i miles blåa toner var det dags för. Sedan sjöng Andreas längre ner mot vägen. Så tätt så nära dansade dansparen fram över golvet. Vilken härlig fin danskväll om än något kylslagen men musiken från Excess värmde så gott. Dags så för en duett mellan Therese och Andreas en fin låt som heter Jag ger dig min dag. Deras röster passar så fint tillsammans. Sedan blev det dags för kvällens paus. Jag och min bror Markus gick och köpte oss fika. En smörgås och en kopp kaffe smakade väldigt gott det värmde också. Det var kyligt men en mycket trevlig danskväll.
 
 
Så stod de åter på scenen och drog i gång den andra halvleken. En engelsk låt fick inleda. Efter pausen. I vems famn gjorde Grönwalls den kom nu fast med engelsk text. De ökade på med lonesome me som höll både farten och ångan uppe. Hålla dig hårt i min famn och have I told you lately fick sänka ner farten rejält. Therese stod med sin varma underbara stämma och sjöng så taket nästan lyfte sig. Vilka applåder publiken gav henne. Anderas sjunger även han och en mycket fin låt som Sannex gjort Ingen kan bli som du klämde han till med. Det är en oerhört stark låt och fin dessutom. För ett tag sedan släppte Excess en singel mannen som jag är. Det är en fartfylld härlig bugg låt som får fart på alla fötter. Det finns en låt som jag älskar med Excess det är en låt med en väldigt lång titel There´s a Guy Works Down the Chip Shop Swears He´s Elvis. Therese rockade loss fullständigt och nästan headbangade. Som värsta hårdrockstjejen. Hon var vild och grabbarna bara öste på. Hasse svängde totalt med basen medan Andreas bankade på trummorna för fullt.
 
 
Tid att älska och Tina Turners Simply the best kom i par. Vi fick oss lite Hillbilly blues som svängde och framför buggade danspubliken för fulla muggar. Vi fick oss en fantastisk fin, trevlig danskväll med Excess. Mirror , mirror innan Andreas bakom trummorna talade om att de nu var framme vid kvällens sista dans. Vad som sker sedan ska vi avsluta riktigt lugnt och fint. Men först vill vi tacka Janne Sandgren denna fantastiska arrangör och människa ge honom en stor applåd. Ni kära publik som kom ikväll och dansade till oss i Excess, stort tack. Så drog de i gång sista dansen. Och herregud vilken avslutning vi alla fick. Jag stod stel, stum med tårar längs mina kinder. Jag hade gåshud över hela kroppen. Charlene Carter är en stor fantastisk countrytjej. Hennes stora hit Every little thing hade de gjort om totalt och fullständigt. Det var en lugn ballad som de bjöd och hade gjort om låten till. Det var något av det finaste och bästa jag hört. Publiken stod och gav Excess stående ovationer och ville inte sluta applådera. Det blev ett extranummer till publikens förtjusning. Wow vilken härlig kväll med så mycket energi och känsla i par med tryck och fart.Vi snackade lite med Excess och tackade Janne ordentligt. Han bjöd oss på korv innan vi i natten rullade hemåt nöjda med en mycket fin kväll. Från hjärtat stort tack Therese och Excess. Ett stort extra pluss för att de har så bra fika och framför allt har de tänkt på ALLA även allergiker och som i mitt fall vi som har diabetes.
 
 
 
Fridens Mikael
     

Kommentera här: