Glädje, musikalitet, värme Matz Rogers i Brunnsparken

 

Tisdag eftermiddag inte varje tisdag men någon gång i månaden är det trivseldans i Brunnsparken. Denna tisdag var det premiär för höstens danser och först ut var det omåttligt populära och duktiga värmlandsgrabbarna i Matz Rogers. Så duktiga att spela riktig genuin fin dansmusik men också så enormt älskade av danspubliken. Det märktes då vi kom fram för vid entrén var det kö och inne vid garderoben var det full aktivitet väskor jackor och skor skulle bytas. Det var ett riktigt sorl men otroligt många glada miner hej va kul är du här och ni också hördes det flera gånger om. Det märks så tydligt att eftermiddagens orkester från Sunne i Värmland Matz Rogers är enormt omtyckta och populära hos danspubliken. Å dessa grabbar utbrast en kvinna och nu ska vi få njuta av deras saxofonspel sade en herre gitarren, gitarren skyndade en kvinn att flika in med. Det är riktigt kul för Matz Rogers är synnerligen en mycket rutinerad dansorkester där tre av medlemmarna spelat i Tommy Bergs på tiden då de var verksamma.

 
 

Jag orkade föla md far och mor för att lyssna på grabbarna. De är utan konkurrens några av de bästa pojkar att spela dansbandsmusik. Som alltid låter det helt fantastiskt om de. Roger, Ulf, Janne och Kalle utgör Matz Rogers. Halv två skulle dansen ta sin början och klockan drog sig sakta mot tiden för start. En sista koll alla var redo. Hej på er kära Örebroare välkomna till Brunnsparken inledde Janne med att säga. Så kul att vi får starta tisdagsdanserna här i Brunnsparken. Vi heter Matz Rogers och kommer från Sunne i Värmland. Hoppas vi ska få en trevlig eftermiddag tillsammans. Vi ska inleda med Is it wrong sedan lite gitarrgodis i Thomégrend 14. På några sekunder var dansgolvet fullt av glada människor som gled runt och hade det trevligt.

 
 

Applåder i massor tackar, tackar. Kalle Örtlund är en riktig mästare på att spela gitarr som han spelar. Det är en fröjd för ögat att skåda och en fröjd för ärat att höra. Dansen var således i gång. Vi ökar på farten Allt kommer tillbaka. Några danspar buggade andra dansade på som vanligt. Jag träffade ett danspar som blev så otroligt glada av att se mig. Men vad kul utbrast de för dom visste att jag varit väldigt sjuk. Blå violer följt av Vägen till kärleken. Sedan var det dags för en gammaldans en shottis. De spelar fyra moderna och en gammal här i Brunnsparken på eftermiddagsdanserna. Detta fantastiskt fina Brunnsparken. Dags så för Ulf att både ta sig ton och sjunga Du gav mig livet en låt Kellys spelade in för många år sedan då de höll på. Sedan kom mammas favoritlåt Du läser mellan raderna Carina. Vilka applåder Ulf fick ta emot från den mycket dansanta publiken. Du är nummer ett nu höjer vi farten och en herre gjorde tummen upp direkt.

 
 

Vilken trevlig fin eftermiddag vi alla hade och framför allt fick. Mona Gustafson har skrivit en väldigt populär låt Dig ska jag älska all min tid. Ulf tog ton igen innan Kalle tog vid och spelade Candelas stora hit När du ser på mig jag får rysningar när han spelar gitarr så fantastiskt som han gör. Är det något Matz Rogers kan så är det verkligen att just spela. När det tolkar Thorleifs så gör de det så fantastiskt underbart bra så berörande nära originalet. Det är så mästerligt framfört och spelat och publiken bara älskar det. Applåder i massor, massor oj vilka pojkar att spela skyndade en dam fram och säga innan jag hittade rätt tog sin början. Hambo av bara farten. Dags för lite Sven Ingvars Roger skulle sjunga den otroligt fina Så många mil så många år. Det blev kraftfulla applåder denna låt skriven av Dan Hylander är så fin och så stark. Den är så omtyckt av alla. Kaffe vals så var det så dags för eftermiddagens fikapaus. Smörgås och kaffe smakade väldigt gott. Jag gick in till grabbarna en stund och snackade med dom. Så kul att åter vara här och spela och att se dig på benen sade de.

 
 

Dags nu att spela igen Jag vill älska sedan lite instrumentalt fram med saxarna i Käre John. Snabbt fylldes dansgolvet igen. Roger och Ulf blåser sax tillsammans så fint och så fantastiskt bra. Det märks va publiken tycker om och älskar det. Lite country toutch på nästa dans Oh lonesome me och sen mot en ny horisont. Bugga, bugga det gjorde publiken för glatta livet. Åter dags för en låt som Thorleifs spelade Sakna och aldrig glömma skulle Ulf sjunga. Den bär ett väldigt vackert budskap i texten och Ulfs röst kommer fram så fint. Efter harbour lights och aftonens sista gammaldans Pariserpolka var det åter dags för en Thorleifs låt Med dig vill jag leva. Nu stod alla fullkomligt och ville aldrig sluta applådera. Vilka applåder Matz Rogers stod för en sekund och bara njöt. Ett hus nere i Skåne det är en låt Lasse Stefanz spelat in på en av sina plattor. Den kom precis nu.

 
 

Kärleken ska vinna heter nästa dans lite lugnare förklarade Janne för publiken. Lite mera sax av herrarna fick publiken att gå i spinn. Det var en fin danskväll eller eftermiddag vi alla fick i Brunnsparken. Ja kära publiken när man har roligt går tiden och klockan fort. Vi har nått vägs ände det är dags för oss i Matz Rogers att tacka för oss. Spela sista dansen för er. Publiken svarade med att ge de rejäla applåder. Oj, oj, oj tackar sade Janne så trevligt. Var det en tår jag såg och efter det lite saxofon i Säj måne säj skulle få avsluta denna eftermiddag i Brunnsparken Örebro. Publiken gled runt och efter sista tonen stod de och applåderade åt Matz Rogers. Lite snack med grabbarna så var vi sedan på väg hemåt. Jag har tappat räkningen av hur många gånger jag har varit ute och dansat, lyssnat på Matz Rogers. Men detta är några av de finaste pojkar att spela dansmusik som verkligen går rakt in i hjärtat. Bock och tack för ännu en fin stund på jorden med er grabbar Roger, Ulf, Janne och Kalle.

Fridens Mikael.

Kommentera här: