Holidays svängde loss, fin säsongsavslutning vid Upperudslogen

 

Sverige sommar och logdans det finns inget mera genuint svenskt tycker jag. Alla dessa fina danslogar och folkparker är en riktig kulturskatt vi har i vårt land en kulturskatt vi kan känna oss väldigt stolta över. I fler år har vi fått möjlighet att åka till som vi säger ”vår” loge Upperudslogen på sommaren och dansa. Mycket tack vare den fantastiska arrangören som vi tycker är den bästa Annette. Nu stod vi här och det var så dags för säsongsavslutning där de mycket begåvade grabbarna i Holidays skulle spela upp till säsongens sista dans. Vi hade i vanlig ordning gjort mycket reklam för denna kväll på logens Facebook sida och på nätet hade vi delat runt.

 
 

Jag gjorde mig klar hemma så kom pappa och mamma och hämtade mig de skulle också följa med. Denna väg har vi åkt så många gånger upp till Molkom. Vädret var riktigt fint inget regn som tur var. Det är alltid lite vemodigt när vi kommer till sista dansen. När vi kom fram var Holidays redan på plats och hade packat upp sina grejer och satt och fikade när vi steg in. Kramar och glada leenden. Så mycket gott Annette hade fixat till dom. Och klockan sju serveras det middag sade hon i nästa mening. Tusen tack sade Michael.

 
 

Vi fick kaffe och gott fika som smakade väldigt gott.  Vilken trevlig kväll som nu låg framför oss. Jag gick undan och bytte om. Så trevligt detta ska bli. Träffade på en par jag kände. Klockan drog sig mot åtta och det var så dags att starta danskvällen. Hej på er allesammans sade Hans välkomna hit till säsongsfinalen vid Upperudslogen. Vi ska inleda med Främling följt av Tomma löften tomma ord. Ut på golvet gled en strid ström av danspar. För hon sa främling släck alla ljus och led mig sjöng Mattias så fint och så vant. Oj, oj vilka applåder de fick från publiken. Tack va kul vi ska höja upp farten Blue eyes crying in the rain sedan säg att du vill. Nu byttes stilen och alla buggade. Styrkan är att de är flera som sjunger i Holidays det blir inte så enformigt då eller tråkigt att bara höra en röst en hel danskväll. Nu var det dags för Kenneth bakom trummorna att sjunga Den väg jag vågar gå tror jag låten hette. Det bjöds på massa fantastiska låtar i olika tempon och takt. Michael svängde loss med gitarren av med den och på med saxen för nu skulle han minsann tuta ordentligt. En enkel biljett kom sedan var det dags för Mattias och Michael att blåsa så fint i Thorleifs gamla hit Gråt inga tårar. Oj, oj, oj vilka applåder de fick från publiken.

 
 

Du försvann som en vind fortsatte denna trevliga danskväll och framför dansade dansparen fram över dansgolvet. Hans Jönsson är en av grundarna till Holidays tillsammans med Michael Andersson startade de Holidays 1999. Han skulle sjunga Emelie klämde han i med. Många, många som dansade förbi scenen gjorde tummen upp och applåderade flitigt. Inom mig är en låt många dansband spelar så även Holidays. Dags för en riktig klassiker Green, green grass of home Den kom nu så fint och alla dansade och bara njöt. Tusen, tusen tack Sade Mattias och tackade publiken vilken publik att spela för sade Hans. Dags för lite Streaplers gung Vänta lite Wait a minut. Det var dags för kvällens paus. Nu skulle det smaka med kaffe och en god smörgås. Arrangören Annette hade i vanlig ordning fixat en massa gott fika.

 
 

Sedan var Holidays grabbarna redo att åter börja spela. När jag kom in i logen spelade de Mary Ann en fartfylld snabb bugglåt. En äldre herre buggade så svetten lackade i hans panna. Det var riktigt varmt ikväll. Kön var lång för att dricka vatten. Tillbaks till Tennesee kom i en rasande fart efter. En tanke slog mig alla eller en stor del av danspubliken de buggar de dansar lugnt foxtrott men de håller igång hela kvällen. Vilken bra motionsform för de. En dag den sommaren lugnade ner tempot. Michael gjorde sig redo han skulle sjunga nästa låt Du vinner igen. Så lycklig han var där han stod och sjöng med ett hav av glada dansande människor framför sig. Höger, vänster snurr och snurr det var drag på dansgolvet. Oj, oj publiken gav verkligen Holidays allt och lite till. Jag gick upp på scenen och tackade alla som kommit och dansat i sommar sedan en stor applåd för de begåvade grabbarna i Holidays. Tack, tack sade Hans vilken trevlig kväll.

 
 

Peppelinos bar ska vi fara till nu. Det är en välkänd Lasse Stefanz låt. En lugn dans byttes mot en snabbare dans. Tomas stod bakom sina klaviaturer och bara njöt av kvällen Kenneth likaså bakom trummorna. Han höll takten hela kvällen. Den tid vi behöver sedan Peter Grundströms fina Till min kära denna monsterhit. SÅ vill du bli min egen kvinna vill du bli min livskamrat sjöng Mattias så menat och fint. Det märks att Till min kära är en väldigt populär låt hos publiken det var som applåderna aldrig ville ta slut. The girl from yesterday kom nu och kvällen började sakta lida mot sitt slut. Ja kära publik vi har nått vägs ände sade Hans. Vi har kommit fram till kvällens sista dans. Det ska bli tre låtar lite sax inledningsvis sedan Your man innan vi avslutar med Brända lameller. Vilka kraftfulla rejäla applåder de fick av publiken. Tack till arrangören som gett oss så mycket gott. Tack publiken vilken kväll. Brända lameller är en riktigt buggrökare. Full fart överallt. Publiken gav sig inte de ville inte gå hem. Stående ovationer gav de Holidays oj, oj, oj vad säger man sade grabbarna i kör från scenen. Vill ni ha en till JA skrek alla. Extranummer innan allt var över. Annette kom och gav en bricka till Michael med smörgåsar på han såg ut som ett litet barn på julafton så lycklig, tacksam och glad. Korv i boa så var denna säsong till sin ända. TACK alla dansband som gästat logen i sommar, tack publiken. Tack Holidays vilken kväll vilken triumf. Sakta åkte vi hemåt i natten.

Fridens Mikael.

Kommentera här: