Mogna Män bjöd på fina låtar och en danskväll i Karlsholme folkets park

 

Jag är så glad att jag efter allt jag gått igenom med olika sjukdomar åter kan och framför allt orkar åka ut på dans igen. Nu var det så åter dags för en danskväll och inte vilken danskväll som helst. För många år sedan lärde jag känna en herre vid namn Kjell Malmborg han var då sångare i ett dansband som kom att bli stora favoriter för mig Bengt Hennings. Genom åren har vi fått en väldigt fin vänskap och jag har varit ute flertal gånger och lyssnat på Kjell då han spelat och sjungit. Ett tag efter att han slutat som sångare i BH så bestämde han sig för att tillsammans med två andra kamrater Kenneth Färnlund och Roland Ask att bilda ett nytt dansband. Valet och namnet föll på Mogna Män telefonen lät inte vänta på sig det ringde konstant väldigt många arrangörer ville boka Mogna Män. Det är så himla kul att Kjell åter är på scenen det är där han hör hemma. Likaså hans spelkamrater Kenneth och Roland. Det var så åter dags för herrarna att spela upp till dans i en av Sveriges finaste folkparker, Karlsholme folkets park i Mariestad.

 
 

Vi bestämde oss såklart för att åka ner hela familjen. Jag tog med mig mina kläder och bytte om på jobbet innan jag blev hämtad stunden senare var vi så på väg mot Mariestad. Detta skulle bli så fantastiskt kul. Mycket folk hade redan kommit då vi kom fram till parken. Utanför var det bilträff med gamla veteran bilar. Arrangörerna blev så glada att åter se oss där. Grabbarna i Mogna Män sken upp och blev så glada de med. Nämen vad kul utbrast Kjell då jag stack in mitt huvud. Så skoj så kul. Lite snack så var klockan dags för spelning. Ut på golvet strömmade dansparen de var redo att börja dansa. Lamporna tändes och första låten tog sin början. Om du vågar och vill sjöng Kjell innan Kenneth tog vid i du kom försent. Nä skojade en herre kvällen har precis börjat.

 
 

God afton Mariestad sade Kjell Mogna Män är åter på scenen varmt välkomna hit kul att se några kända ansikten. Roland här ska få blåsa i saxen Utan dina andetag så fortsatte kvällen. Vilka fantastiska herrar att verkligen spela tänkte jag. Det är många års erfarenhet och många år på scenen. Streaplers spelade in och gjorde låten Älskar, älskar inte. Vi gjorde en skiva förra året berättade Kjell från den ska vi nu spela ett spår håll mig hårt varsågoda. Efter denna kom En kväll med dig hämtad från Mats Bergmans repertoar. Kvällen var igång och vilken kväll. Jag blev så hänförd av musiken de bjöd på. Vilka låtar vilket framförande det var världsklass rakt igenom.

 
 

Roland hade åter hängt på sig saxen för att blåsa i den. Diggerty doggerty denna gamla hit låt med Streaplers från 63 eller 1964. Hur som en fantastisk låt. Wait a minute höll faten och ångan uppe ett äldre par torkade sig i pannan och dansade vidare. Applåderna var många, långa och rejäla. Fattas annat när vi har så fina människor på scenen som spelar. Tack Mariestad ni är fantastiska sade Kjell och såg nästan lite tagen ut. En riktigt fantastisk fin låt är Tänd ett ljus i fönstret det är en låt många dansband spelar så även Mogna Män. Det var längesen jag hörde nåt ifrån dig inledde Kjell med att sjunga på ett sätt han bara kan göra. Jag fick en rysning genom hela kroppen. Den rösten säger bara den rösten. Oj, oj så fint framfört. Vi var med i Dansbandskampen med Bengt Hennings förklarade Kjell för publiken det var 2008. En låt vi spelade där då ska vi spela här och nu för er. Sven Ingvars Säg inte nej säg kanske, kanske. Många sjöng med när de dansade förbi scenen. Ett riktigt örhänge eller favoritlåt är en låt och melodi om en liten gulnad lapp. Tom Nordbloms gjorde denna låt på sjuttiotalet och fick en stor hit med den. Jag bara fullkomligt älskar låten så totalt. Det märktes att fler tyckte om låten. Applåderna efteråt var så rejäla att taket nästan lyfte sig. En liten gulnad lapp låg i min portmonnä. Det sjungs om Värmland och Hammarö i låten. Ingen danskväll utan Elvis det är många dansband som spelar hans låtar så även Mogna Män.

 
 

Kenneth bara njöt bakom sin klaviatur Kjell sprack upp i ett stort leende och Roland likaså. Vals där drömmen om Elin dök upp och en Schottis sedan var det dags att gå och fika. När Kjell kom fram till vårt bord gav vi honom en applåd. Vad himla kul och roligt att se er alla här. Tackar själv vilken kväll ni ger oss och vilka låtar.

 
 

Smörgås och kaffe smakar på något sätt alltid gott då man är ute på dans. Dags igen att spela vidare. Öppna dina ögon sedan det är lätt att vara kär i nån som dig det är de två inledare låtarna på andra halvlek. Roland Ask är mästerlig med sitt fina saxofonspel Grönwalls mycket vackra och fina i varje andetag blåste han så håret stod upp på armarna. Det blir inte bättre än så här tänkte jag. Kära publik sade Kjell ge Roland en rejäl applåd han kan minsann tuta i saxen. Vi ska höja på farten du är guld för mig ska Kenneth få sjunga. Efter denna var det åter Rolands tur att tuta för fullt i Jackson. Bugga, bugga gjorde många. En av vårt lands finaste sångare heter Göran Lindberg han har skrivit en fantastisk låt om inte annat är det han som sjungit in låten, i många, många tusen år. En perfekt danslåt så mjuk så fin. Vilken danskväll Mogna Män ger oss en av årets absolut finaste men framför allt bästa danskvällar. Åter dags för lite instrumentalt i Love is blue i par med musik signerad Björn Afzelius. Perfekt blandning mellan fina gamla evergreens och nya låtar det ger en stark dynamik och kraft i par med kanonmusik. Högsta betyg utan tvekan på denna danskväll som kändes som ren äkta magi.

 
 

Om änglar finns nu höjer vi upp tempot i nästa dans. Danspubliken dansade och svängde runt höger, vänster och snurra, snurra. Kenneth sjöng en svängig låt innan Roland åter tutade i saxofonen. Mera applåder från publiken. En av arrangörerna gick upp på scenen och tackade Mogna Män och publiken. Mer applåder. När man har roligt och trevligt går tiden för fort. Kära publik vi har mått fram till kvällens sista dans. Vi vill tacka alla er som kommit och dansat till oss i Mogna Män. Sista dansen gott folk först tar vi Sånt rår inte åren på. Sen avslutar vi med White cliffs of the dover. En fantastisk fin låt som jag aldrig tidigare hört. Vilka värmande applåder de fick från publiken. Vi tog de sista bilderna snackade lite med grabbarna innan vi rullade hemåt. Supernöjda med denna danskväll så mästerlig. Bock, bock och stort tack Kjell, Kenneth och Roland.

Fridens Mikael.

Kommentera här: