Allsång med min bästa vän i St Mikaels kyrka i Örebro

För väldigt många år sedan närmare bestämt i början av 2000-talet arbetade jag med ett kulturarvs projekt. För att få lite avbrott i arbetet med att registrera och digitalisera en fotosamling gick jag in på Aftonbladet som då hade en mycket populär chatt. Väl där började jag chatta med en tjej och vi fortsatte så dagen efter och nästkommande dag på min lunchrast att chatta. Efter ett tag frågade hon om jag ville komma till Karlstad och träffa henne för att ta en fika. Det var något jag absolut ville. Det blev mitt första möte med en människa en flicka som heter Zarah och som kom att bli min bästa vän. Åren de går men vår fina vänskap har genom alla år bestått. I henne har jag fått en själsfrände en vän för livet. Det är fint vad ett samtal och några konversationer kan göra för livet. Genom alla år har vi hittat på så mycket fina trevliga saker.

 
 

Jag är så oerhört glad, tacksam för vänskapen jag har till henne. Hon betyder så mycket och finns alltid där och stöttar när livet är lite tungt på ett eller annat sätt. När hon gifte sig för åtta år sedan var jag på bröllopet som var riktigt fint. Vi försöker alltid träffas en gång på sommaren minst och det roliga är att det har slumpat sig så att det blir i augusti månad av någon rolig anledning.

 
 

Nu var det åter dags hon ville bjuda med mig på en allsångsstund vid en kyrka i Örebro där hon bor. Självklart var mitt svar direkt jag har ju semester. Den dagen regnade det likt många andra dagar men det gjorde inte så mycket. Jag var bara glad att få träffa min vän som för mig är världens finaste och bästa vän. Jag åkte hem där hon och hennes man bor och vi åt först mat. Min favoriträtt kålpudding mums så gott det var. Sedan var det dags att bege sig till kyrkan som hade det otroligt vackra namnet St Mikaels kyrka. Den byggdes 1982-83 arkitekt är Janne Feldt. Jag visste inte innan vad kyrkan hette men blev glad då jag såg namnet på den. Otroligt fint namn på kyrkan utbrast jag och Zarah skrattade gott.

 
 

Det var en allsång vi skulle vara med på och sådant tycker jag är mycket trevligt. Det blir en varm fin gemenskap att få samlas och sjunga tillsammans. Bläddrade lite i allsångshäftet och upptäckte så många fina visor och låtar som vi skulle sjunga. En stor favorit för mig var Mats Paulsson han har gjort en av de finaste visa vid vindens ängar även barfotavisan tycker jag väldigt mycket om. Killen som spelade piano och tjejen som sjöng hälsade alla välkomna. De förklarade att detta var sommarens sista allsång.

 
 

Brev från kolonin sedan var det dags att ta en fikapaus. Detta var riktigt mysigt och trivsamt. En som satt vid vårt bord blev så glad då hon hörde att jag var från Värmland. Vi satt och småpratade. Sedan skulle allsången fortsätta med att vi sjöng några sånger till. Det var bland annat musik och texter skapade av Astrid Lindgren och Georg Ridel det är verk som alla kan sjunga med i. Kärleksvisan är så fantastisk vacker som Sarah Dawn Finer sjunger. Kille som spelade piano berättade om kompositören bakom låten. Han hade också skrivit Björn Skifs håll mitt hjärta. På slutet föreslog jag Ted Gärdestad så vi avslutade med att sjunga för kärlekens skull. När denna stund var till ända stod vi kvar och pratade med prästen. En otroligt fin stund på jorden och i livet. Glada och nöjda åkte vi vidare för att min vän ville handla lite sedan åkte vi hemåt. Vi satt sen och pratade lite innan jag tackade för mig och började köra hemåt. Det regnade ganska rejält men det var bara att ta det lugnt hem på vägen. Tack Zarah för denna fina dag och stund tillsammans med dig.

Fridens Mikael.

Kommentera här: