Antik och samlarmässa i Ransäter

 
 

Det har för mig blivit en fin tradition att besöka Ransäter dels då det är dragspelsstämman, Bälgspel vid landsvägskanten, dels när antik och samlarmässan arrangeras. Den har genom åren blivit otroligt stor och det är väldigt många både säljare och men också besökare. Vi har kanske inte varje år men väldigt många i alla fall åkt upp till Ransäter.

 
 

Jag gjorde mig klar hemma och bytte om åkte sedan hem till resten av familjen. Slog moig ner i soffan och väntade på de så drog vi sen i väg. Hade med mig min bok som jag just nu läser. Det är Robert Gustavssons bok. Passerade Ölme, Väse, Karlstad och Forshaga. Regnet hängde lite i luften men av det skulle vi tack och lov inget se.

 
 

När vi kom fram betalade vi entré och steg in. Det finns så otroligt mycket att se titta på och upptäcka där. Jag hittade en som sålde vykort och det är något som jag samlar på. Främst gamla vykort över min stad Kristinehamn. En stund senare fann jag en gammal vinylsingel med Lasse Stefanz den köpte jag med innan det var dags för lunch och mat.

 
 

Vi gick till loftet där de serverade raggmunk med fläsk som var otroligt gott. Stärkt av maten gick jag vidare och köpte lite fler vykort. Kul dels när man finner, dels då de inte var så dyra. Kikade på lite fler saker men kände mig nöjd med mina inköp.

 
 

Nöjda och glada åkte vi hemåt och precis då pappa svängde ut från området och vi lämnade Ransäter så kom regnet. Så skönt det blev lite nya vykort även om de är gamla som jag inte hade till min samling. Gött när jag kom hem och ta mig en kopp kaffe.

Fridens Mikael.

Kommentera här: