Dagstur till Filipstad

 
 

En tradition som jag har varje år är att på min semester göra en dagstur till Filipstad. Det är en stad som jag tycker mycket om och som ligger varmt om mitt hjärta. Filipstad är en tätort som är belägen i östra Värmland. Filipstad är Värmlands tredje äldsta stad bara Karlstad och Kristinehamn är äldre. De fick sina stadsprivilegier 1611. Filipstad ligger i en dalgång mellan sjöarna Lersjön och Daglösen. Mellan dessa rinner Skillerälven, som slingrar sig genom centrum, och förbi Nils Ferlin-statyn vid Stora torget. Nu var det dags för mig att ta mig en dagstur upp till stan.

 
 

Gjorde mig klar hemma efter en god frukost så var jag redo. Tog mig en skön cykeltur hem till mina föräldrar och hämtade bilen sedan han jag med att ta en kopp kaffe där. Var sen redo att åka i väg. Vädret var skapligt det var lite sol och molnigt om vart annat men inget regn än så länge.

 
 

Vägen mellan Kristinehamn och Filipstad har jag åkt så många gånger då jag gick mitt andra och tredje år på gymnasiet i Filipstad. Så vägen är synnerligen välbekant för mig. Satt och körde och tanken slog mig att jag hade ingen bil bakom mig och inte mötte jag många bilar heller. De har sänkt hastigheten på vägen vilket är bra tycker jag.

 
 

Satt och rullade fram och hade lite dansbandsmusik på i spelaren i bilen. Passerade Nässundet sedan Storfors, vägen in till Nykroppa innan jag slutligen kom fram till Filipstad. Parkerade och gick sedan till en loppis där jag hittade lite skivor. Magen började så smått att kurra den var hungrig så jag gick för att äta lite mat. Satte även upp lite affischer för vår loge att där skulle vara dans och även en dansfestival som jag och min bror är med och arbetar med. Gick till ett ställe som heter La Strada det fick bli en kebabtallrik som smakade och var väldigt god.

 
 

När jag sedan steg ut så började det duggregna vilket var lite tråkigt tyckte jag. Men valde att gå vidare och ta lite mer kort. Envis som jag är försökte jag rensa undan och ut från mitt liv. Nu skulle det bli helt andra saker. Så sakta i små steg har jag fått mat och fika. Tacka sedan ordentligt innan jag gick vidare. När jag steg ut hade det börjat duggregna en del. Jag stod under en balkong. Gick sedan vidare. Sakta började det att regna mer och mer. Jag fotade för glatta livet.

 
 

Efter ett tag kände jag för att det får räcka, bestämde mig för att åka hemåt. Det var inget roligt när regnet tilltog mer och mer. Men en massa fina bilder hade jag med hem i kameran. Så skönt det var när jag kom hem och in i värmen av med alla blöta kläder. En riktigt fin dagstur till Filipstad. Tack för denna gång Filipstad.

Fridens Mikael.

Kommentera här: