Dagstur till sagolik Sunne där Matz Rogers bjöd på dansmusik

 
 

I mitt fina landskap Värmland ligger Sunne som går under benämningen sagolika Sunne. Det är otroligt vackert där och Sunne är känt för så otroligt mycket. Bland annat Selma Lagerlöf och Mårbacka. Sunne är en tätort samt centralort i Sunne kommun i Värmland. Många författare, konstnärer och andra människor som verkar inom kultur kommer från Sunne. Nu var det dags att göra en dagstur till Sunne för att lyssna på goda vännerna och som jag brukar säga det bästa pôjkerna i dansbandet Matz Rogers. De skulle spela på Teatertorget i centrala Sunne.

 
 

Vi bestämde oss för att åka hela familjen. Gick upp och åt en stadig frukost så var jag sen redo att åka till Sunne. Gick till bussfickan så kom de andra och hämtade mig så var vi stunden senare på väg mot Sunne. Vädret var fint om än lite små grått men inget regn än så länge. Vi valde en fin väg till Sunne så vi kom lite på baksidan.

 
 

Så kul och trevligt det ska bli att åter få träffa och höra Matz Rogers spela. När vi kom fram gick vi till Citykonditoriet och tog oss en fika. Kaffe och ett wienerbröd satt perfekt. När vi kom till Teatertorget höll grabbarna på att rodda och packa upp. De blev glada att se oss alla där.

 
 

Det är många grejer som ska packas upp varje gång man ska spela. Klockan ett skulle de börja att spela. Det hade samlats en hel del folk på Teatertorget i väntan på att de skulle börja spela. Så slog klockan ett. Janne hälsade alla välkomna vi heter Matz Rogers och vi är på hemmaplan idag och spelar vilket vi tycker är otroligt kul. Vi ska spela några melodier för er. Vi ska inleda med Du är vinden sen då föll en tår på din kind. Applåder från en ganska stor publik som både satt och stod runt om och lyssnade. Så trevligt tackar, Tackar vi höjer på farten sade Janne. Två bugg låtar stod på tur.

 
 

Dags för Ulf och Roger att tuta i sina saxar som de gör så fint. Käre John stod på tur. De bjöd på flertalet av låtarna från deras senaste cd som de även hade med till försäljning. En dam reste sig o utbrast va fint ni spelar pojkar oj, oj, oj tackar svarade Roger. Så fortsatte de tills det var dags att ta en paus. Då öppnade sig hela himlen och ett rejält regn kom och störtdök ner. Många lämnade torget men många stannade också kvar där.

 
 

Så var de tillbaka och så även solen som bytte plats med regnet. Matz Rogers hör till några av de finaste pojkar att spela äkta genuin dansmusik. Med dig vill jag leva Thorleifs stora hit bjuder de på. En hel del nya låtar som finns på Spotify. Ulf blåser så fint i sin saxofon och Roger sjunger. Dags för lite gitarrgodis av vår gitarrist Kalle sade Janne. Thomégrend 14 ligger och finns i Östersund varsågoda. Applåderna är många, långa och kraftfulla. Ett par vågar sig upp och dansar loss.

 
 

Hela, hela dig lite Streaplers gung varsågoda. Publiken var med och klappade takten. Det är lite ovant att spela för en sittande publik sade Janne vi är vana att publiken dansar framför oss. Från Spotify nyanser varsågoda. Detta var en otroligt fin trevlig stund. Ett litet hus nere i Skåne kanske någon som har men så heter nästa låt. Lugna låtar bytte plats med snabbare låtar. Dags så för det är lätt att vara kär följt av vår nya låt Rosalie, Rosalie varsågoda. Det svängde gött på Teatertorget i Sunne. Sakna och aldrig glömma är en låt med en otroligt fin text som berör den sjunger Ulf så himla fint med sin stämma. Publiken klappade takten och några sjöng med. Ja kära publik sade Janne nu har vi gjort övertid de ni men det bjuder vi på sade han och skrattade. Vi i Matz Rogers ska be och få tacka för en mycket trevlig stund tillsammans med er. Vi ska bjuda på de sista låtarna. Var det en tår jag såg sedan seeman varsågoda. De fick välförtjänt stora applåder av publiken. Vi tackade för oss snackade lite med grabbarna innan vi gick för att äta mat. Stunden senare öppnade sig hela himlen fullkomligt och det vräkte ner. Då satt vi i bilen på väg hem.

Fridens Mikael.

     

Kommentera här: