Diggiloo en riktig familjefest bjöd på en magisk kväll i Stadsparken, Kristinehamn

 
 

Diggiloo gör verkligen skäl för sitt namn en riktig fest för hela familjen. I år är det hela tjugo år sedan Lasse Holm startade Diggiloo genom åren har det växt till en av sommarens största händelser och shower. Från allra första början var man i Båstad i samband med Tennisveckan men redan året efter reste man runt i Sverige och gjorde shower. Snabbt växte föreställningen och blev gigantisk stor. Den lockar varje sommar ut flera generationer av människor och varthän de drar fram kommer folk i tusental för att titta på föreställningen. Detta skulle för mig bli tredje gången genom åren som jag skulle bevittna och titta på Diggiloo.

 
 

Vårt fotbollslag IFK Ölme har de senaste åren varit med och hjälpt till vilket jag tycker är trevligt och kul. Själv har jag varit med och hjälpt till som parkeringsvakt. Kul att hjälpa föreningen och även hjälpa till på ett sådant stort arrangemang. Roligt tyckte jag att de valde att åter komma till Kristinehamn. Årets artister var följande Bruno Mitsogiannis, Andreas Lundstedt, Hanna Hedlund, Maria Sur, Daniel Norberg, Nike Sellmar, Anne-Lie Rydén, John Lundvik, Liamo, Lisa Stadell en verklige veteran Jessica Andersson som varit med i så många år och min favorit Thomas Di Leva. Vädret denna sommar har inte varit så bra för det har regnat ganska mycket. Denna dag vaknade jag och såg ut att det var strålande solsken. Så gött att få sol en sådan dag och kväll då det förväntas komma massor med folk till Kristinehamn.

 
 

Gjorde i ordning mat hemma och åt innan det var dags att duscha sedan byta om och åka iväg. Hämtade min bror på hans arbete så gick vi ner till brandstationen där vi skulle samlas alla vi som skulle hjälpa till. Det hade redan kommit folk som köade för att komma in på området. Klockan sju skulle föreställningen ta sin början. Nedräkningen kan börja. En tjej kom ut på scenen och drog lite praktisk information sedan kunde showen börja. John Lundvik klev ut på scenen och möttes av ett rejält jubel. Direkt blev det full fart och drag. Dags sen för en verkligen veteran inte i Diggiloo sammanhang utan för att hon har haft en karriär i imponerande 45 år Anne-Lie Rydén. Maria Sur möttes av ett rejält jubel och applåder från publiken. Så steg Thomas Di Leva ut på scenen och möttes av ett öronbedövande jubel hej på er i Kristinehamn. Så fina ni alla är började Thomas. Jag tänkte spela och sjunga en sång jag skrev på en semester den heter Miraklet.

 
 

Handklapp och jag rös till detta är en fantastisk låt. Anderas Lundstedt visade prov på sin otroliga musikalitet. Händer vajade i luften och det var en mycket god stämning. Daniel Nordberg kom ut och tillsammans med Hanna Hedlund drog de en sketch. Många skratt. Så steg hon in på scenen miss Diggiloo den verkliga veteranen som varit med i 17 gånger om jag hörde rätt, Jessica Andersson. Det märktes vilken rutinerad artist och stjärna hon är. I did it for love sjöng hon sin stora hit som hon tävlade med i Melodifestivalen. Märkte att nästan alla sjöng så kallade säkra kort låtar som publiken älskar, tycker om och kan sjunga med i. Alla sjöng med och klappade takten. Liamo är en kille som jag inte hört så mycket av men hans framträdande var riktigt bra. Thomas kom tillbaka och sjöng vem ska jag tro på och nu blev det rena allsången. Nike Sellmar höjde temperaturen ytterligare med sin sång. En del hade jag aldrig hört bara läst namnet på. Vi ska ta en halvtimmes paus så passa på att köpa er något att äta eller dricka. I tältet kommer John stå och signera. Så fortsatte showen. Anne-Lie sjöng några av sina största låtar och två små flickor dansade loss spontant. Thomas steg ut och sjöng vi har bara varandra. Andreas Lundstedt sjöng och bjöd på disco. De avlöste varandra i en rasande fart. Lasse Holm dök upp på storbildsskärmen och pratade så fint om Torgny Söderberg som lämnade oss tidigare i år.

 
 

Förra gången jag såg Diggiloo så var Thomas Di Leva med då precis som nu sjöng han David Bowies life on Mars. Det var så rörande och jag gick gåshud över hela kroppen. Vilken röst, vilken version. Publiken ställde sig upp och gav Thomas stående ovationer vilka applåder. Thomas stod och bara såg på detta stora hav av människor som gav honom all sin kärlek. Tack snälla underbara ni utbrast han. Ni är så vackra ikväll. Applåderna fortsatte. Allt avslutades med ett riktigt finalnummer där samtliga sjöng och riktigt verkligen kramade ur allt till publiken. Vackra duetter, solonummer och däremellan lite bus men allt så otroligt proffsigt framfört. Tack Diggiloo för en grym, fantastisk show som utan tvekan får högsta betyg.

Fridens Mikael.

   

Kommentera här: