En tur, en promenad, en fika i skärgården

 
 

För ovanlighetens skull så visade sig solen annars har tyvärr juli och för den del början av augusti månad varit fylld av regn och åter regn. Men nu visade sig solen och det v ar ett riktigt fint och varmt väder ute. Bestämde mig för att ta en tur med bilen ut till vår fina skärgård. Parkera och sedan ta en skön långpromenad med min kamera men också stanna till vid café Pärlan och ta en fika.

 
 

Gjorde ett stopp med bilen för att stiga ur och ta lite fina kort. Jag brukar alltid säga till de som inte bor här i Kristinehamn och som vill se och uppleva vår fina skärgård. Enklast och för att få ut så mycket som möjligt ska man cykla ut då får man komma nära och uppleva naturen och allt det fina på riktigt nära håll. Kameran åkte flitigt fram och jag tog en massa fina bilder.

 
 

Åkte vidare för att parkera bilen. Mitt mål förutom att fotografera var att ta en rejäl långpromenad och även en fika vid café Pärlan som drivs av svenska kyrkan. Vid Hjalmarnässundet tog jag lite bilder och solen den värmde så gott. Kändes konstigt med tanke på allt regnande som varit senaste veckorna.

 
 

Gick förbi vår nya restaurang som det byggt ute i vår skärgård. Gattet heter den och är väldigt fin. Själv har jag inte besökt den än men det hinner jag med. Nu var jag framme vid Pärlan så en kopp kaffe och Klings glass som är den godaste glassen fick det bli. Satt där och njöt och tittade på ett par båtar som gled fram i sundet.

 
 

När jag fikat klart fortsatte jag ut till udden längst ut där den välkända Picassostatyn står. Pablo Picassos monumentskulptur föreställande hans hustru Jacline. Den är oerhört välbesökt av tusentals turister som kommer till Kristinehamn för att titta på den. Jag tog lite bilder där även fast jag redan har så mycket bilder på statyn så ville jag ha lite nya bilder. Året var 1965 då statyn invigdes och stod färdig. Det är så fint där ute på udden. Jag slog mig ner på en bänk en stund och bara njöt av solen som värmde på mig. Fram med kameran och ta lite fler bilder.

 
 

Sedan fortsatte jag en bit bortanför udden och statyn. Kom in på en väg jag aldrig förut gått på och fick se så otroligt fin natur och vyer. På ett ställe hittade jag en massa kantareller. Jag som inte hade något att plocka de i. Men hängde på mig kameran så fick min kamera väska bli en tillfällig svampkorg. Ibland får man vara idérik. Tog lite mer kort innan jag vände åter och började sakta gå mot bilen där den var parkerad. Det blev ett par riktigt sköna timmar ute i vår fina skärgård.

Fridens Mikael.

Kommentera här: