Engdahls bjöd på en fin danskväll vid Upperudslogen

 

Denna lördag var som gjord för en danskväll vid en av Sveriges vackraste och mest välskötta danslogar Upperudslogen. Skånes stolt heter Engdahls skulle förgylla denna kväll med sin musik. Det är ett band som hos både arrangörer och danspublik blivit stora favoriter. Efter att jag hade stigit upp så gjorde jag en god frukost som jag avnjöt till tonerna av Ring så spelar vi på radion. Plockade sedan fram mina danskläder som jag skulle ha på mig. Solen stod högt på himlen och det syntes inte till många moln. Stärkt av den trevliga kvällen innan i Björneborgs folkets park åkte jag hem till mina föräldrar för att äta mat.

 
 

En kort vila så var det dags att duscha och sedan göra sig redo för att åka till Molkom och logen. Stunden senare var jag klar och redo de andra hemma var också även de redo. Så rullade vi i väg, Molkom nu kommer vi. Svängde in vid logen och där stod redan en massa husvagnar och husbilar. I köket höll arrangören Annette på i vanlig ordning att förbereda med middagen åt grabbarna i Engdahls. Stunden senare dök de upp och hälsade glatt. Gas eller Lars Göran som han egentligen heter hade lite andra åtaganden så de hade med sig Martino Borén från Chiquita som vikarie.

 
 

Å men gud så mycket gott utbrast Fredrik och Staffan i kör. Oj, oj vilken arrangör fyllde Ronny i med. När de ätit klart kom de in efterrätt. Mätt och belåtna satt vi och snackade en stund innan de var dags för grabbarna att göra sig redo för danskvällen. Bilar och ett par husbilar svängde in framför logen. Så himla kul detta blir en trevlig bra kväll tänkte jag. Smög undan och bytte själv om. Redo och klar för ännu en danskväll. Klockan slog åtta och grabbarna steg upp på scenen god kväll på er älskade publik så kul att åter vara här vid detta mysiga ställe och fina loge. Vi ska börja med När ett hjärta har älskat efter den ingen annan är som du musik som vi lånat från Nick Borgen.

 
 

Danspubliken gled ut på dansgolvet och det fylldes på ganska fort. Dags så att släppa fram vår vikarie Martino han ska för er sjunga en kväll med dig sedan kommer jag vill ha dig mer. Staffan klämde i med vem får din kärlek i natt. Vi har för ett tag sedan släppt en ny singel förklarade Fredrik för publiken tänk om du kunde se mej heter den och kommer här och nu. De fick rejäla applåder efteråt. Oj, oj vilken härlig publik att spela för utbrast Fredrik tack snälla ni. Om jag faller, faller jag för dig och tre goda skäl nu höjer vi tempot. Publiken var laddade och med på noterna. Dags att låna musik och en låt från ett par goda kamrater värmlänningar som de är Fernandoz. Under himmel och över öppet hav.

 
 

Staffan plockade fram saxen och blåste så vackert i Hep Stars gamla hit Sunny girl. Jag tog lite bilder och snackade med ett trevilgt danspar som var så nöjda med kvällen. Glädjande var det även denna kväll långväga dansgäster. Så fortsatte dansen. Åter dags för en Fernandoz låt jag är inget utan dig. Publiken var med på noterna och det var full fart hela kvällen. Vi ska ta en ny dans en ny chans sade Fredrik hur mycket jag älskar dig. Om jag säger att jag älskar din kropp kom efter detta. Vi ska ta sista dansen innan vi tar kvällens paus talade Fredrik om för publiken. Vi gick sakta ner för att få i oss en smörgås och lite kaffe. Så mycket gott Annette hade ordnat till grabbarna och oss med. Hon är enastående och guld värd. Grabbarna var väldigt nöjda med kvällen så här långt. När vi hade dukat av det brukar vi alltid göra och hjälpa till med. Så var det åter dags att spela vidare. Kärlek i blåa jeans spelade de när jag kom upp till logen.

 
 

Jag vill alltid ha dig som du é är en svängig låt som med så mycket kraft i. Staffan hängde på sig sin saxofon och nu skulle han briljera och visa vilken fantastisk saxofonist har var och är. Perikles underbara låt finns det nån annan nu skulle han spela. Oj han fick lite applåder spontant innan han ens börjat spela. Så magiskt vackert så oerhört fint spelat. Publiken stod länge, länge och applåderade. Tack underbara publik, vilken kväll vi tillsammans får. Efter detta mys pys ska vi höja på tempot såklart country rock följt av ikväll ska allting hända varsågoda. Martino satt så tryggt bakom trummorna och bara njöt av kvällen. Vikingarna innan 500 miles kom. Vi har som sagt en vikarie för Gas sade Fredrik han heter Martino ge han en stor applåd han ska få sjunga nästa låt om du vågar och vill. Ett av mina favoritdansband är utan tvekan Wizex. Har du glömt är en riktigt stark låt. Oavsett om ni gillar eller inte gillar Håkan Hellström ska vi spela en av hans låtar för er nu skojade Fredrik. Det är Staffan som ska få blåsa i sin saxofon. Något som Staffan blåser så magiskt är en av mina favoritlåtar silence is golden det rös till i hela kroppen. Nu stod hela publiken och bara klappade och visslade. Stående ovationer.

 
 
Tack, tack va snälla och underbara ni är. Vi ska nu spela för er kvällens sista dans men vi vill tacka Annette för allt det fantastiska hon gett oss i form av fika och mat. Ge henne en stor applåd och alla övriga som hjälper till här. Sista dansen som sagt Fredrik, Staffan, Martino och Ronny tackar er allesammans än en gång. Det finns ingen i världen sedan please relese me. Publiken de stod kvar och klappade och skanderade en gång till. Herregud oj tusen tack såklart att ni ska få ett extranummer sade Fredrik. Mera, mera applåder och detta var en magisk kväll. Efteråt kom Annette och lämnade lite bullar till grabbarna. Tack killar vilken kväll jag är så nöjd. Alla var nöjda då vi sade hej och styrde hemåt i natten. Nu vilar vi oss och 26 augusti är det säsongsfinal med Holidays.
 
Fridens Mikael.
   

Kommentera här: