Semesterdagar i Nora

 
 

I Bergslagen ligger den fina trästaden Nora. Det fina är att där har man bevarat mycket av den gamla bebyggelsen. I många städer river man det gamla och bygger nytt, men inte här tack och lov. Nora är en av Sveriges bäst bevarade trästäder. Många av byggnaderna är från 17 och 1800 talet. Sånt är fint när man lyckas bevara istället för att riva och förändra. Nu var det så dags för mig att åka till Nora och hälsa på en god vän. Det gäller att passa på när man har semester.

 
 

Hon skulle komma och hämta mig så jag packade ner det jag behövde. Blev lite ombyteskläder sedan lite andra småsaker som jag behövde ha med mig. En sista koll, allt var nerpackat. Bara att vänta på min vän. Stunden senare skickade hon ett meddelande att hon var framme hos mig. Så var vi på väg mot Nora.

 
 

Så skönt tänkte jag att få komma bort i dagarna två och bara umgås och samtidigt se sig lite om. Nora är en stad som jag tycker mycket om den är ganska charmig och liten. Där finner jag ett lugn. Vädret var också med och det var strålande solsken. Så skönt att få sitta mer och prata lite med hennes föräldrar. Efter ett tag åkte vi och handlade för att vi skulle grilla på kvällen. Det är alltid mysigt att grilla tycker jag.

 
 

For i väg till ICA och handlade en massa gott. Korv och hamburgare med kulpotatis som var otroligt god. Sedan åkte vi hem för att förbereda och göra i ordning grillen. Men innan allt detta så var vi hem till annan vän som heter Caroline och fikade hon hade minsann bakat ihop en rabarberpaj: Fastän jag har diabetes så tog jag en bit och så god den var.

 
 

Åter till grillningen där vi hjälptes åt med att plocka fram det vi varit och handlat. Vädret var så skönt så vi bestämde oss för att sitta utomhus på deras veranda. Jag agerade grillmästare och grillade hamburgare. Det åkte på lite grillkorvar på grillen med. Så mysigt sitta ner tillsammans och äta. Vi satt en bra sund och bara pratade och myste tillsammans.

 
 

Sedan dukade vi undan tillsammans innan vi gick in. Den kvällen somnade jag både gott och skönt i sängen. Nästa morgon började vi med en god frukost innan vi gjorde oss klara och tog oss en tur in till stan. Jag skulle sätta upp lite affischer för vår loge Upperudslogen och även för en dansfestival som vi arbetar med, ja och min bror Stora folkparksdansen i Mariestad. Vi gick där tillsammans i solen och bara njöt. Så trevligt så fint tillsammans vi hade det. Åkte sedan hem för de skulle fira mig att jag fyllt år. Min vän hade bakat ihop en tårta för min skull sedan kaffe och lite bullar. Trevligt att få fira födelsedagen en gång till. Dagen efter åt jag frukost och packade ner mina saker. Efter lite mat tackade jag för allt. Lastade in i bilen och åkte sedan hem mot Kristinehamn. Tack Nora för denna gång och på återseende.  Tack min vän för allt jag har fått uppleva med dig.

Fridens Mikael.

Kommentera här: