Solsken, full fart på Stora Folkparksdansen i Mariestad

 
 

Denna sommarhar vi inte direkt varit bortskämda med sol och värme. Istället har det till stor del regnat och regnat. I väldigt många år närmare bestämt elva skulle vi kunna säga har jag och min bror varit en del av Folkparkerna i väst som arrangerar Stora folkparksdansen i Karlsholme folkets park i Mariestad. Första året de arrangerade festivalen gjorde jag och min bror mycket reklam på våra sociala medier för Stora folkparksdansen. De fick arrangörerna se. Året efter fick vi en fråga att komma ner på ett möte. Frågan var rak och enkel vi fick bli en del och ta hand om all marknadsföring, sociala medier med mera. Det är oerhört kul att vara en del och ge en hjälpande hand. Åren har nu gått och det är dags nu för 11:e året pandemin undantaget att arrangera Stora folkparksdansen i en av de finaste folkparker, Karlsholme folkets park i Mariestad. Den är så vackert belägen invid Vänerns strand.

 
 

Att arrangera något innebär mycket planering och det är också mycket att tänka på. Många digitala möten med planering. Detta är också något som både jag och min broder brinner för. Den svenska folkparken, folkets park ligger oss båda varmt om hjärtat. Banden var bokade och på fredagen skulle Streaplers, Donnez, Allstars, Wahlströms spela. Lördagen var det så Casanovas, Blender, Matz Bladhs samt Kjellez. Med andra ord ett starkt startfält med några av landets bästa och största dansband.

 
 

Vi satte oss en kväll hemma hos mig och gick igenom hela hemsidan för att ta bort, lägga till och in ny information. Vi bytte ut gamla bilder mot nya. Facebook likadant och Instagram. Det är mycket arbete men också otroligt kul. Affischer ska tryckas och sedan åka runt och sättas upp. När alla möten var klara och vi gjort det sista var det så äntligen dags att börja packa hemma. Jag hade tagit semester torsdag och fredag. Började packa det är mycket som ska förberedas och packas ner.

 
 

Så var dagen kommen och det var dags att åka till Mariestad. Vi åker sedan några år tillbaka ner på torsdagen då samlas arrangörerna och vi för att grilla i parken och ha lite trevlig samkväm. Hämtade min bror på hans arbete sedan styrde vi hem för att hämta hans packning. Mariestad här kommer vi. Det tar drygt en timme att åka ner. Svängde in när vi kom fram till Coop för att handla med det vi skulle grilla till kvällen. Sedan checkade vi in på hotellet vi brukar bo på. Hotell Vänerport som hotellet heter är ett otroligt fint hotell. Service i högsta klass och fräscha rum en magnifik fantastisk hotellfrukost. Högsta betyg för hotellet. Sedan blir de alltid glada när vi kommer. Lastade in våra saker och åkte sedan bort till parken. Så kul att träffa alla andra. Ett glatt gäng är det.

 
 

Så gick vi ner och tände grillen. Så mysigt och vilken kväll vi fick. Vi blev lite chockade av att se solen. Vi lade våra bitar på grillen. Så gott det skulle bli och smaka nu. Vi fick en fantastisk trevlig kväll med en magisk solnedgång över Karlsholme folkets park. Jag gick iväg och tog lite fina bilder. Sedan var det dags att åka tillbaka till hotellet för att sova. Steg upp nästa dag nu väntade en god hotellfrukost. Så mycket gott det fanns så vi lät oss väl smaka av allt det goda. Tog oss sedan en promenad till parken för att hjälpa till. Allstars hade tyvärr fått problem med sin buss så de hade kommit redan på torsdagen. Vi började förbereda lite med diverse saker. Sedan tog vi oss en promenad i stan. Ett besök på loppis är något vi alltid gör när vi besöker Mariestad. Medan jag stod och väntade på broder som var inne i en butik så kom grabbarna i Casanovas. De var på genomresa på väg till Kungälvsparken där de skulle spela.

 
 

Efter turen till loppisen så gick vi och åt mat. Hotellet och en kort vila innan vi duschade och gjorde oss klara för att gå till parken. Där hade både Wahlströms och Donnez kommit. Det var full fart med att rodda och packa upp. Det är mycke4t instrument som ska packas upp för att sedan stå och spela. Stunden senare rullade även Streaplers in med sin buss. Nu var aktiviteten i full gång. Lådor, högtalare och sladdar skulle kopplas samman. Klockan tickade iväg och det var dags att gå iväg och äta mat för banden. Pytt i panna stod på menyn.

 
 

När så klockan slog åtta tog dansen sin början. Donnez inledde i rotundan där de spelade ihop med Streaplers och på jubileumsteatern inledde Allstars. Dansen och festivalen var igång. Hej på er Mariestad så otroligt kul att åter stå här på scenen och spela för er. Vi ska inleda lite lugnt, än en gång välkomna. Det blev ganska trångt direkt på dansgolvet. Applåder i massor. Nästa dans lite snabbare Åhus strand varsågoda. Jag gick upp till andra scenen där Allstars precis lämnade över scenen till grabbarna i Wahlströms. Hej, hej kul att vara tillbaka här sade Anders bakom trummorna vi ska inleda med vår första dans. Där var det också full fart på dansgolvet. Nere på rotundan hade kungarna från Kungälv Streaplers precis dragit igång. Nu var det trångt, varmt och svettigt. De började med två bugg låtar.

 
 

Hej, hej Mariestad tusen tack för applåderna och välkomna. Vi ska lugna ner tempot en aning. Så kul att se ett fullpackat dansgolv med så många glada människor. Vi gratulerade Per som blev årets musiker och fick en guldklave. Kjetil satt bakom trummorna och höll takten. Streaplers är mina stora idoler och favoriter. De har ett sväng av sällan skådat slag. Allstars klev åter på scenen och jag gick upp för att lyssna lite på de. Vilka grabbar att spela tänkte jag. Jan Åke Glavén vilken musikant och hjälte i mina ögon. Han drog ett gitarrsolo så hela jubileumsteatern gungade. Vilka applåder han fick han stod och bara skakade på huvudet. Men Mariestad vilken underbar publik ni är tusen, tusen tack. Allstars är så magiska att spela.

 
 

Donnez svängde loss på rotundan och Donald drog för allt vad tyget höll i bälgen. Bucket list kommer här och nu. Publiken applåderade, dansade och hade så kul. Vi ska spela musik från senaste skiva sade Andy varsågoda. Så höll de på innan Streaplers åter äntrade scenen. Raggarkung och kungar är verkligen dessa grabbar efter alla år. Maxi spelar gitarr som en riktig gud det svänger så skönt. Så följsamt smeker han strängarna. En riktig gammal goding lady banana. En låt som nått otroligt många streams den ska vi för er spela nu Blå, blå ögon förklarade Daniel i Wahlströms. Dansgolvet var fullt och trångt men så glatt så mycket folk va kul. Tog lite mer bilder och snackade med ett par gäster som bara öste beröm över hela arrangemanget. Tack det värmer svarade jag efter allt slit och jobb. Klockan drog sig mot ett då det var dags att spela sista dansen. Publiken ville annat de stå kvar och applåderade ivrigt. Vilken publik vi har utbrast Jan Åke och de andra höll bara med. Extranummer likaså fick Wahlströms spela innan publiken var nöjda.

 
 

Streaplers avrundade kvällen på rotundan. Sedan var det dags att börja packa ihop. In med allt i bussen sedan åka vidare mot nästa spelning. Vilken fantastisk kanonkväll där vi fick så många positiva kommentarer från publiken. Alltid kul med positiv feedback. Lite snack med banden och framför allt tacka de ordentligt så gick jag och min bror Markus lite höga av all dansmusik mot hotellet för att sova. Låg en stund i sängen och läste lite nyheter innan jag somnade gott. Vaknade dagen efter och steg upp nu väntade hotellfrukost igen och en massa gott att äta såklart. Efter den goda frukosten vilade vi en liten stund. Bestämde oss för att ta en tur ner till hamnen och köpa oss en gladd och en kopp kaffe. Det finns en passagerarbåt vid namn Marianne den skulle precis lägga ut. Väntade ut och tog lite bilder på den innan vi gick och köpte oss en Klingsglass och en kopp kaffe för min del. Min bror dricker inte kaffe. Så gott att sitta ner och njuta av solen och bara må gott. Tog sen en tur på stan där jag köpte mig ett par nya kortbyxor.

 
 

Gick sedan ut för att äta lunch och det blev en fantastisk god gryta med en massa gott i. Gick sedan till hotellet för att göra oss klara för dansen. Degerfors skulle hemma på Stora Valla ta sig an IFK Göteborg i en riktig spännande match. När vi kom till parken höll banden på att rodda och packa upp. Vi hälsade glatt på alla. Så kul detta ska bli sade Kjellez och fick medhåll direkt av grabbarna i Matz Bladhs. Snackade lite med Henrik i Casanovas. Sen smög jag undan och bytte om själv. Dags så för banden att gå till café Holmen och få lite mat. Vi gick med och köpte oss något att fika på. Sedan var det väntan på att dansen skulle ta sin början. Klockan slog åtta och Kjellez inledde i rotundan. Ut på golvet gled dansparen och uppe på jubileumsteatern inledde Blender. Nu var andra dagen igång. Hej Mariestad så kul sade Håkan i Kjellez att vi för första gången får gästa Stora folkparksdansen och spela nonstop med ett så stort och aktat band som Matz Bladhs. Applåder från publiken innan de ens hade spelat första låten.

 
 

Henrik och grabbarna äntrade scenen på andra banan och möttes av ett öronbedövande jubel. Mariestad så kul att åter vara här. Vi ska ta en låt som heter mota Olle i grind fart direkt. De är så superproffsiga ut i fingerspetsarna. En snabb dans byttes mot en lugnare dans. Jag tog mig en kopp kaffe och fotade för glatta livet. Kjellez lämnade över till Matz Bladhs som inledde med en lugn fin låt som Tom Käldström sjöng. De fina är och styrkan är att alla fyra i Matz Bladhs sjunger både Mats, Lollo, Niclas och Tom. Populära är bara förnamnet på vad Matz Bladhs är. Av publiken de fick rejäla applåder i massor. I mitt lilla krypin svängde loss för att i nästa andetag lugna ner farten. Träffade många glada danspar som öste beröm över festivalen. Vädret var med oss även andra kvällen. Maria Persson är en av våra största sångerskor alla kategorier vilken stor stjärna hon är. Vilken utstrålning men framförallt vilken röst hon har. Jag kan inte göra annat än att fullkomligt älska henne och hennes röst.

 
 

Lasse räknade in till nästa dans för att sedan lämna över till Casanovas som hade klivit på scenen. Lite lugnare från nya skivan förklarade Henrik för publiken. Det var riktigt mycket folk på dansgolvet och alla trivdes. Jag tog lite mer kort och snackade med ett trevligt danspar som åkt långt ända från Småland. Vilket trevligt ställe sade de i kör. Mycket bra musik sade mannen och hans fru nickade instämmande. Henrik visar varför han är så mästerlig i allt han gör. Han for över hela scenen och bjöd på hela sig. Kjellez hade spelat ännu en dans och började på nästa. Ole tog ton i en fin låt som heter silver. Med varm hand ska vi nu lämna över till de fantastiska grabbarna i Matz Bladhs. Innan de spelade vidare ville Niclas att Kjell skulle komma över. Han hade en present till KJellez ett pussel som de tillverkat med Kjellez dessutom i tusen bitar. Kjell skrattade gott och bugade artigt. Mats Kärrlid har en gudomlig sångröst som är så storslagen och fantastisk. En säng av rosor Darins låt sjöng han så håret reste sig överallt på mig. Molnen har fått guldkant är en annan låt med en text som är något av det finaste jag har hört. Texten är så vacker och budskapet så fint. Du vet inte hur man uppför sig så heter en låt med Blender det är en riktig rökare. Maria gav järnet på scenen jag provade att filma. Henrik kontrade med att spela Party i våran buss och hela dansgolvet fullkomligt buggade loss.

 
 

Ja kära publik Mats ska få sjunga något oerhört vackert you raise me up. Den är så fantastisk vacker. Jag fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna. Magiskt och publiken ville aldrig sluta applådera. Tiden går fort då man har trevligt och vilken kväll vi fått av samtliga band. Storslaget fick de applåder på bägge banorna. Jag gick runt och tackade alla speciellt Blender som betytt så mycket för mig när jag varit så sjuk och legat inlagd på sjukhuset i Karlstad. Vi plockade ihop och gjorde det sista innan vi tackade de andra ordentligt och gick till hotellet för att sova. Hotellfrukost innan vi checkade ut och rullade hemåt efter en fantastisk trevlig och rolig helg.

Fridens Mikael.

           

Kommentera här: