Matz Bladhs gav en fin minnesvärd spelning i Brunnsparken Örebro

 

Allt tog sin början 1968 då under namnet Jean Torgny´s men bara ett litet tag senare bytte man namn till Matz Bladhs. Idag har jag spelat sig till en position som ett utav vårt lands ja hela Nordens största dansorkestrar. Hur många gånger jag genom alla åren jag varit ute och både lyssnat och dansat till Matz Bladhs det kan inte på rak arm säga. Inte mer än att det är oerhört många gånger.

 
 

Nu var det åter dags att göra sig redo och fara ut på en danskväll till Matz Bladhs. Denna gång i ett av Mellansveriges största och populäraste dansställen Brunnsparken i Örebro. Det är många gånger genom årens lopp som jag varit där på dans. Gjorde mig klar hemma, duschade och klädde upp mig innan jag åkte hem till övriga familjen. Stunden senare satt vi alla i bilen på väg mot Örebro. Fram kom vi och betalade entré. Vilken kväll som nu låg framför oss. Brunnsparken har en fin tradition, det är att bjuda sina dansgäster på glögg och pepparkakor.  Det värmde gott i vinterkylan.

 
 

Grabbarna blev oerhört glada av att se oss där. Men så kul utbrast de i samma kör, bröderna är här. Mats talade om att han var lite förkyld men att det skulle gå bra ändå. En sista koll så räknade Mats in till kvällens första dans. Ut på dansgolvet gled dansparen. Tack vare dig sjöng Lollo eller Lars Olof som han egentligen heter, men alla säger Lollo. Applåder, applåder efter kvällens första låt. Mats tog sedan vid och sjöng jag ringer i natt. Tanken slår mig vilket rutinerat dansband de är. Tack så jättemycket hej på er allesammans sade Niclas. Välkomna hit till Brunnsparken till detta fantastiska dansställe. Efter dessa lugna låtar ska vi öka på farten i nästa dans Lollo ska få sjunga lucky lips efter den varje natt varje dag.

 
 

Ett danspar skyndade att byta danspartner. Matz Bladhs hör till ett utav mina absoluta favoritdansband. Tanken har flera gånger slagit mig vilken hög kvalité på den musikaliska biten. Allt arrangemang och framförande är att av yttersta världsklass. Dags igen för Mats denne fantastiske sångare kärlekens väg klämde han i med. Det finns ingen dom Maria kom som nummer två i dansen. Själv satt jag en stund och bara njöt av musiken. Dags att släppa fram återigen mannen med den fantastiska rösten Mats Kärrlid. Från Norge hämtar vi nästa dans och melodi ljus och värme. Vilken röst den mannen besitter. You raise me up sjöng Mats sedan och då kände jag en tår längs min kind.

 
 

Denna danskväll var utan konkurrens en av årets finaste av alla de jag varit ute på. Älska glömma och förlåta innan Min röda ros ifrån Mexiko tog vid. Tack, tack snälla publik sade Niclas bakom sina klaviaturer. Välkommen hem och Om jag gråter var nästa dans för Mats Bladhs att spela. Vilken fin danskväll de gav oss alla.  Klappar ditt hjärta bara för mig fick på något sätt runda av första delen av denna fantastisk fina danskväll med Matz Bladhs.

 
 

Dags att köpa fika för vår del. En god smörgås och sedan en dammsugare fick det bli. Så gött att sitta ner och dricka kaffe och njuta av en trevlig kväll. Det kunde varit mer folk men de som var där höll i gång.  Så stod de åter på scenen grabbarna vägen hem blev första låten efter pausen. Lollo tog sedan vid och sjöng personality. Applåder efter varje låt och dans, publiken var verkligen på hugget. Vi ska låta Mats få sjunga nästa låt jag sluter ögonen en låt skriven av Göran Lindberg. Vilken röst Mats har det rös till i hela kroppen.

 
 

En gammal Wizex låt kom efter detta det är dej jag går och väntar på. Stilen byttes till bugg. Håkan som var tillbaka i Matz Bladhs spelade så fint med sin flöjt och däremellan blåste han i saxofonen. Erik Lihm heter en herre som spelar piano i Vikingarna fortsatte Niclas. Han har skrivit nästa melodi och låt äntligen är vi tillsammans. Mats Kärrlid gjorde sig redo för att sjunga hans paradnummer no more Boleros. Jag stod bredvid min mamma och ville bara brista ut i tårar. Detta var så fantastiskt vackert. No more Boleros, no more night to dance sjöng Mats så håret reste sig på armarna. Detta var nog kvällens finaste, största stund. Publiken stod och gav Mats en stående ovation. Kära publik ge Mats en rejäl applåd till sade Niclas. Klapp, klapp, klapp vilka applåder han fick.

 
 

Flamingokvintetten har gjort eller i alla fall spelat in nästa låt på skiva. Jag lyfter på hatten med den äran för Flamingo tänkte jag. Lollo svängde loss rejält med sin gitarr. Det ser så fint ut när ni glider runt på dansgolvet sade Niclas vi ska faktiskt bjuda er på en lugn dans till. Håkan ska för er få blåsa i sin saxofon i lätta bubblor. Så fint han spelar saxofon. Det är ett fantastiskt instrument. Detta är en av årets finaste danskvällar. Lollo drog i väg ett solo på gitarren. Nyckeln till mitt hjärta Agneta Mårtensson har skrivit denna fina låt. Max Fenders gjorde en låt som Göran Lindberg och Gert Lengstrand skrivit vindens melodi. Den sjöng Mats. Niclas hängde på sig dragspelet och startade nästa dans. Är det något fint Mats Bladhs kan så är det att spela fin dansmusik. Kära publik började Niclas tiden går fort när man har trevligt och roligt. Vi är nu framme vid kvällens sista dans. Först vill vi tacka personalen och arrangörerna här vid Brunnsparken. Tack underbara publik som trotsade och kom hit ikväll och dansade. Mats räknade in. Regn fick bli kvällens sista dans. Publiken fortsatte att applådera, ja vill ni ha ett extranummer frågade Niclas. Ja ropade alla i kör. Vi ska runda av och bjuda på lite Elvis och en låt som heter surrender. Det blev kvällens sista dans på denna fina danskväll. Vi tackade ordentligt. Det kunde varit mer publik men alla häll i gång från start till mål. Tack mats Bladhs för denna fina kväll som blev ett fint minne för livet eller ett fint minne att bära med sig. Vi tackade för oss och började rulla hemåt. Grabbarna började packa ihop rodda ner. Detta var en av årets finaste danskvällar för min del. Tack Brunnsparken, årets arrangör på Guldklavegalan. En bättre, finare danskväll är svårt att få.

Fridens Mikael.
     

Kommentera här: