Öppet hus på Brogymnasiet i Kristinehamn

Dagis, förskola, fritids och slutligen skolan är så oerhört viktiga saker. Det är nämligen där man lägger grunder för barns lärande och det är där barn från tidig ålder utvecklas, hur man är som människor men också med kunskap och lärande. Bra förutsättningar lägger grund till så mycket. Det är ett otroligt fint gymnasium vi har i stan nybyggt sedan några år. Även om jag inte gillar placeringen (det är en annan sak) Och inget jag tänker gå in djupare på så är lokalerna riktigt fina.

 
 

Vädret var riktigt fint solen höll sig framme och gav ett ljus åt dagen. Det är kul att ta del och se de olika programmen. Eleverna hade gjort så fint och de var nu på plats för att visa upp sin skola för allmänheten.

 
 

Det var skönt att komma in i värmen för ute var det soligt men även lite kyliga vindar. Det är otroligt fina lokaler de har. Steg in på fordonsprogrammet och tittade där bjöd de på kaffe. Intressant att ta del av och titta på alla saker de gjorde. Några av eleverna höll på med en bil och grejade. Några andra stod och berättade om verksamheten.

 
 

Jag lyssnade lite intresserat innan jag vidare gick och steg in på industriprogrammet. Det var den linje jag själv gick på gymnasiet. Industriprogrammet med inriktning på plåt och svetsning. Man fick lite flashback minnen när en kille satt och svetsade. Nästan så jag själv ville sätta mig och testa på det igen.

 
 

Hälsade på läraren som stod och visade en grupp intresserade människor. När jag var nöjd gick jag vidare till den gamla delen av Brogymnasiet för att titta där. Idrottsprogrammet besökte jag. Viktor som är lärare där hälsade mig välkommen. Vidare vård och omsorg även natur och en del andra program besökte jag.

 
 

Jacob som är med i bordtennisföreningen stod med ett par elever i kafeterian och sålde fika. Jag var tvungen att köpa mig en kopp kaffe och en bulle. Gött när man promenerat runt och tittat att få slå sig ner och koppla av. Sammanfattningsvis var detta ett mycket givande trevligt besök. Jag såg att klockan drog sig mot ett och de skulle stänga klockan ett. Tackade för mig och gick vidare för att ta lite kort med kameran på vår fina stadskyrka bland annat. Skönt var det sedan att komma hem och in i värmen och få i mig lite mat och en kopp kaffe till.

Fridens Mikael.

Kommentera här: