Dagstur till fina Borgvik

 
 

Borgvik är en oerhört fin plats i Värmland. En liten idyll skulle man lätt kunna säga. Borgvik har i Sverige blivit vida känt mycket tack vare Oscar Magnusson som både bor och verkar där. I Borgvik ligger Sliperiet en konsthall och gastronomi som Oscar sedan flera år driver. Han har ned det satt Borgvik på kartan. Men i Borvik ligger ett fantastiskt ställe som heter Kungskvarnen. En restaurang. Där bjöd jag mina föräldrar ett år då de firade bröllopsdag på middag. Det är en fantastisk miljö och omgivningar att strosa runt i.

 
 

Min bror ringde och frågade om jag ville följa med på en tur vilket jag såklart ville. Stunden senare hade de hämtat mig så var vi i väg. Solen sken innan det kom ett regn som snabbt byttes mot sol igen. Förbi genom Karlstad vi åkte. Så vi fram till fina Borgvik och ett jättefint ställe som heter Kungskvarnen. Där parkerade vi bilen.

 
 

Tog fram kameran direkt och tog lite fina bilder. Det är så fint där och väldigt fina omgivningar med. Ett litet vattenfall och en bäck som porlade så fint. Tog lite mer bilder. Gick sedan en fin promenadstig. Där tog jag de sista bilderna innan vi rullade vidare mot Grums för att få i oss lite mat.

 
 

Stannade vid ett ställe och restaurang som hette Anderssons oj, oj, oj vilket ställe vilken mat. Det var det bästa jag ätit på väldigt många år. Så fantastiskt gott var det. Tjejen blev väldigt glad då jag talade om va gott det var. Sedan började vi att rulla och åka hemåt efter en trevlig fin dagstur.

Fridens Mikael.

Kommentera här: