Säsongspremiär vid Upperudslogen med Matz Bladhs

 

Efter tid och månader av förberedelser var så dagen kommen och det var dags för säsongspremiär vid en av Sveriges finaste danslogar Upperudslogen. För musiken skulle Falkenbergs guldgossar Matz Bladhs svara för.  Vi hade bestämt att vi skulle åka tidigare till logen för vi skulle hjälpa vår favoritarrangör och vän Annette. Jag packade ner mina danskläder och det andra som jag skulle ha med mig. Tog sedan en skön promenad hem till mina föräldrar men jag kom inte så långt förrän pappa kom i bilen och fick syn på mig.

 
 

Vi åt mat innan vi gjorde oss klara och åkte i väg mot Molkom. Så underbart att äntligen få åka till logen igen. Vad man har saknat detta nu under pandemin. Men nu var det så dags. Denna väg till Molkom och Upperudslogen som vi åkt så många gånger i så många år. De hängde lite regn i luften när vi åkte i väg. Men det är under tak sade jag för mig själv i bilen.

 
 

Fram kom vi och grabbarna i Matz Bladhs de kom minsann redan kvällen innan. Så kul att träffa alla. Det blev mycket hälsande och lite skönt snack. Så trevligt att åter träffas sade Mats och Lollo. Annette hade i vanlig ordning dukat upp med middag åt grabbarna. Oj, oj så gott utbrast Niclas och fick snabbt medhåll av Tom. Efter maten kom hon ut med efterrätten Jordgubbar och glass. Gud så gott med jordgubbar vilken service vi får. Jag skulle hjälpa till och stå i Boa och sälja korv. Vi började lite smått förbereda för det. Packade upp ställde in i kylskåpet och hämtade en korvgryta. Tog lite bilder och smög sedan undan och bytte om. På med danskläderna och klä upp sig.

 
 

Så blev vi bjudna på kaffe vilket smakade mycket gott. Nu var vi redo för kvällen. Det hade kommit en del husvagnar och husbilar till logen de flesta var på väg till Dansbandsveckan i Malung. Grabbarna var redo att starta i gång danskvällen. En sista koll så räknade Mats in till kvällens första dans. Kom till sommaren min kära började Tom att sjunga. Dansgolvet med fullt direkt med dansglada människor. Applåder i massor efter första låten tusen, tusen tack kära publik. Niclas hälsade alla välkomna till vad han hoppades skulle bli en trevlig danskväll. Lollo ska få sjunga nästa låt Johanna. Så var dansen i gång.

 
 

För det går upp och det går ner sjöng Tom tror jag det var innan Lollo åter tog vid i det finns ingen som Maria. Dags för lite klassiska toner förklarade Niclas det är Tom som ska få sjunga det gick en liten ängel. En styrka är att alla fyra sjunger i Matz Bladhs så delar upp sången. Nu var det Niclas tur att klämma i med varje natt, varje dag en go bugg låt som får fart på fötterna. Ett danspar kom till mig i boa för att köpa korv. Lollo sjöng en av Matz Bladhs senaste låtar oj, oj, oj och oj vad det svängde. Vi har bakom trummorna Mats Kärrlid han ska för er få sjunga välkommen in i mitt liv. Applåder, applåder i massor.  Vilken kväll så bra men fint de spelar. Vår grammofon är en trevlig historia som Lollo sjunger om. Hon mena mej kom sen. Mats sjöng sedan you raise me up då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna det är så galet vackert och berörande. Sen var det dags för kvällens paus.

 
 

Då hade Annette dukat upp med en massa gott inne i fikarummet till grabbarna och oss också. Finska piroger med äggsås som bara smälte i munnen. Oj så rysligt gott det var herre min skapare. Smörgåsar, bullar dricka och kaffe. Vilken arrangör med ett stort hjärta. Jag tycker vi ger henne en stor applåd sade Niclas. Så mycket gott. Medan grabbarna gick i väg för att börja spela igen så dukade vi av allt och bar in det i köket. När jag åter kom upp till loge så sjöng Tom för fullt. Mats tog vid och sjöng Darins fina låt en säng av rosor. Efter denna fina låt kom Maria som också är en väldigt vacker låt. Publiken var med på noterna det svängde och kramades om vartannat uppe på dansgolvet. Jag undrar vem du leker med ikväll är nästa dans. Det roliga var att vi hade långväga gäster vid logen. En smålänning kom till mig vid Boa och var helt lyriskt över vår fina loge. Jag köper två korvar med bröd och växel får ni som dricks. Vi stod en stund och samtalade.

 
 

Tom hängde på sig saxofonen och blåste i diggerty doggerty Streaplers gamla hit. Oj, oj vilket ös vilken stämning. Dags så för min mamma att få sin favorit låt Luffarpojken. Den har en oerhört fin sorgsen text. Från Norge kommer nästa låt varsågod ljus och värme. Så fint Tom sjöng det är en av mina absoluta favoritlåtar. Ett litet regn kom men drog sen vidare. I need more of you är en riktigt stark bra låt den kom nu. Vilken fantastisk orkester Matz Bladhs är speciellt för arrangören hade de repat in den otroligt stora fina låten den stora dagen. Det är världsklass på den oj, oj. Ja kära publik jag måste berätta en sak började Niclas. I går ringde jag Annette och talade om att vi var i Arboga, jaha va kul för er svarade hon. Ja och om två timmar är vi i Molkom. Då åker hon och köper en stor smörgåstårta till oss och öppnar upp och fixar sådan service. Så ge henne en stor rejäl applåd. Vilka rejäla applåder hon fick av publiken och Matz Bladhs.  En arrangör i världsklass som alltid göra det lilla extra för alla dansband som kommer till logen.

 
 

Lollo tog ton och sjöng fina Eagles låten girl from yesterday. En kväll går fort när man har trevligt. Ja vilken fin kväll vi fått inledde Niclas med att säga. Vi vill tacka er alla som kom ikväll, ni som inte kom skyll er själva. Tack Annette för din gästvänlighet, ditt stora hjärta. Tom ska få sjunga tänd ett ljus i fönstret innan Lollo avslutar med regn. Men publiken ville annat de gav Matz Bladhs stående ovationer. På scenen stod grabbarna och bara log och var lite tagna av stunden. Nedanför en klappande tjoande publik. Tack snälla ni, ni ska få en liten rökare innan det är över. Någonstans måste det värma att få så mycket kärlek från publiken. Vi snackade och tackade för en otroligt fin danskväll. Den femte augusti välkomnar vi grabbarna i Engdahls till logen. Vi fick lite smörgåsar med oss hem. Sakta rullade vi hemåt i natten. Så nöjda, så lyckliga efter denna fina premiär.  TACK Annette du är helt outstanding bäst, Matz Bladhs finns inte ord nog tack för all fin dansmusik.

Fridens Mikael.
   

Kommentera här: