Promenera blir att förena nytta med ett stort nöje

 
 

Att gå ut och gå eller promenera är oerhört skönt och framför allt bra för både kropp och skäl. När jag fick diagnosen diabetes typ 2 så var jag så fast besluten att nu fick det vara nog med mitt gamla leverne vad gäller kost och motion. Främst kosten såg jag som en stor bov i det berömda dramat. Jag var så fast besluten att bryta ett för mig elakartat dåligt mönster.

 
 

Jag sopade helt rent och började om från noll. Började styra upp satte mig ner och tänkte till och kom fram till att den mat och på det sätt jag åt kunde absolut inte fortsätta. Jag plockade bort det som man brukar säga ”vita sockret” Det var som en ond spiral i mig. Jag började styra upp vad jag åt men framförallt på vilka tider jag åt. Många produkter tog jag bort helt, andra bytte jag ut mot mer nyttigare och hälsosammare produkter. Pasta var och är något jag tycker mycket om där köpte jag fullkornsprodukter så kunde jag fortsätta äta det.

 
 

Jag gjorde upp bestämda tider när jag skulle äta mina mål mat om dagen. Och framförallt det viktigaste eller en stor del i detta promenader. Att gå ut och gå. Jag försöker ha som mål att gå minst en timme om dagen eller att komma upp i minst tiotusen steg. Ett av mina största intressen har alltid varit fotografering. Att promenera, gå ut i naturen med min kamera är så otroligt givande och härligt.

 
 

Då förenar jag både nytta (motionen) med nöjet (fotografera) det ger mig sådan enorm avkoppling och stimulans. Det är dessutom roligt för jag får många fina bilder som blir till fina minnen att se tillbaka på. Så att drabbas av en sjukdom eller få en diagnos behöver inte alltid vara så nattsvart och hemskt som det låter. Det kan som i mitt all vara lite positivt och hjälpa till.

Fridens Mikael.

     

Kommentera här: