All helgons dag / helgen

En dag en helg på året så tänker vi lite extra på våra nära och framför allt kära som oss lämnat men som vi saknar så oerhört mycket. Då går eller åker man till kyrkogården och tänder ljus man står en stund och känner gemenskapen och värmen sprida sig i kroppen. Jag valde att åka till kyrkogården några dagar innan och tända ljus för min farmor skulle ha fyllt år så då passade jag på att tända ett ljus för henne och min farbror.

 
 

Det fina tycker jag är på kvällen när det börjar skymma och man ser alla ljusen. Det är som en liten stad i miniatyr. All helgons dag är en tid och stund då man minns och sörjer de som inte längre finns ibland oss. De vi saknar extra mycket då. När jag tände ljuset stod jag en lång stund alldeles tyst och bara andades in atmosfären och känslan.

 
 

Gick också till minneslunden och tände ett ljus där vilket kändes oerhört fint. Nöjd åkte jag hemåt. När så lördagen infann sig tände jag ett ljus hemma i all enkelhet och tog en kopp kaffe. Det blev en väldigt fin dag med många känslor och tankar. När så skymningen började lägga sig så lös ljuset upp och värmde på något sätt själen. En fin all helgons dag med andra ord.

Fridens Mikael.

Kommentera här: