En fin höstdag vid Kristinehamns hembygdsgård

Här i Kristinehamn har vi en oerhört fin plats som jag tycker mycket om att besöka året om bara för att strosa runt eller på Norrgården ta en fika. Det är vår hembygdsgård. Där finns mycket fint att upptäcka och se. Gamla rödfärgade träbyggnader med anor från 1700 fram till 1900 talet. Jag brukar åka dit upp och ta med mig kameran sedan bara strosa runt i dessa fina omgivningar.

 
 

Alltid innan eller efteråt så brukar jag gå in på Norrgården som det heter för att köpa mig en fika. Sommartid är det oerhört mysigt att sitta ute där och ta en fika. Genom hela området rinner en fin bäck som ger det hela en extra dimension. Det var en väldigt fin höstdag då jag svängde upp dit.

 
 

Kameran åkte fram direkt. Jag började med ett besök på Norrgården för att där ta en fika. En kopp kaffe och en våffla fick det bli. Så mysigt att sitta ner i denna fina lugna miljö. När jag var klar gick jag vidare för att ta lite fina kort. Kameran åkte fram ganska flitigt.

 
 

Ett litet vattenbrus susade fram där jag stod med min kamera. Lusthuset passerade jag. Stannade till vid den gamla kaffestugan och tog lite bilder. Gick sedan vidare på detta fina område. Varje byggnad och hus har sin egen fantastiska historia. Dammen stod jag en stund vid och bara njöt. Tyvärr valde någon att envist köra med en motorsåg. Det förstörde stämningen lite.

 
 

Vattenfallet är så fint att stå vid en stund. Där tog jag lite fina bilder. Gick sedan vidare och kom tillbaka där jag började vid Norrgården. Tog de sista bilderna innan jag satte mig i bilen och styrde hemåt. Nu hade jag lite bilder att gå igenom redigera och välja ut.

Fridens Mikael.

Kommentera här: