Ishockey i Nobellhallen BIK Karlskoga – Södertälje SK 1-3

Det är alltid lika trevligt och kul när jag chansen får att åka i väg och titta på mitt stora älskade favoritlag Södertälje sportklubb. Det har varit mitt stora favoritlag sedan drygt tio års ålder. När Södertälje spelade i SHL åkte jag alltid till Karlstad och Löfbergs arena då de kom dit och spelade. Numera spelar de sen många år tillbaka i Hockeyallsvenskan och då är Karlskoga närmst. Det fina tycker jag är att vi alla har våra favoritlag vi har passion och känslor för våra respektive lag. Nu var det så åter dags för match i Karlskoga.

 
 

Jag bestämde mig tidigt att jag skulle ta bussen dit. Det är mycket bekvämt och smidigt sedan slipper jag sitta själv och köra. För första gången skulle jag få åka dubbeldäckaren bara det kändes spännande och trevligt. När jag så steg av bussen i Karlskoga så gick jag iväg för att äta lite mat. Hittade ett för mig nytt ställe som hette Paco´s det såg väldigt inbjudande ut. Efter att ha studerat menyn fastnade jag för en Tex Mex rätt med bland annat kyckling i. Det var fantastiskt gott det bara smälte i munnen på mig.

 
 

Gick sedan tillbaka till busstationen för att ta bussen upp till Nobellhallen. Nu var jag på väg och jäklar så kul det skulle bli. På med matchtröjan och halsduken. Innan jag fick kliva in var det kroppsvisitation vilket är riktigt bra tycker jag. Letade upp min plats. Spelarna från bägge lagen kom ut på isen för matchvärmning eller för att ladda upp. 19:00 var det matchstart.

 
 

Det var dags att göra första nedsläppet och tekningen. Där var då Matchen igång fick känslan av att Södertälje var det starkare laget inledningsvis även fast BIK skapade någon halvchans. Jag satt och funderade lite och kom fram till att det gäller att vara med från start. Sedan hålla sig borta från utvisningsbåset. En passning och ett skott mot mål men BIKs målvakt motade bort skottet. Det var hemmalaget BIK Karlskoga som 10:53 genom Jesper Kokkonen skulle ta ledningen med 1-0. Men vis av erfarenhet och mitt lugn intalade jag mig att detta kommer trots deras ledningsmål gå bra. Tycker att Södertälje efter målet fortsatt hade bra koll på händelserna och grejerna. 16:47 efter fint förarbete kunde så Filiph Engsund kvittera till 1-1. Jubel såklart bland de tillresta Södertälje supportrarna på plats i arenan. Ja jag jublade med såklart.

 
 

Nu trummade SSK på framåt för att ytterligare göra mål. Emil Alba la en riktigt fin passning på bladet perfekt till Marcus Eriksson som elegant satte pucken i mål och gav oss ledningen precis innan periodvilan med 1-2. En riktigt bra första period där vi vinner skotten med 6-17. Detta kändes väldigt bra det är viktigt då man möter ett så pass bra lag som BIK Karlskoga är att man är redo och med från start. Köpte mig en dricka och gick tillbaka till min plats på läktaren. Dags så för den andra perioden. Jag förstod att BIK inte var nöjda och tänkte därför att de kommer med stor sannolikhet ut med mer haft och tryck. Men Södertälje verkade ha ganska bra koll på grejerna. 2:28 in i mitten perioden ökade Daniel Norbe på vår ledning till 1-3.

 
 

Så här långt såg det riktigt, riktigt bra ut. Håll i detta nu tänkte jag. BIK fick inte mycket att stämma medan vi hade ett riktigt start samlat försvar. De puckar och anfall som kom emot tog backarna hand om och längst bak stod målvakten Thomas Scholl. Efter en situation tilldöms Södertälje en straff som Linus Videll tog hand om. Men Karlskogas målvakt var med och räddade straffen. Så tog mittperioden slut och Södertälje var i ledningen med 1-3. Två riktigt bra spelade perioder sammanfattningsvis tänkte jag. Slår man helheten så gör vi det bra vi krymper ytorna för BIK och släpper inte in de till några farliga målchanser. Är man på ishockey så måste man såklart köpa en korv med bröd och en kopp kaffe. Oj, oj högsta betyg för den korven som var riktigt god.

 
 
Bänkade mig igen för den sista perioden som blev ett lite BIK som försökte och försökte att få till en reducering och mitt älskade Södertälje som försvarade sig riktigt bra de höll Karlskogas spelare utanför boxen och målet. Klockan räknade ner och det blev dags att ta fram mobilen och filma slutet av matchen. Jag kunde glatt kosta på lite skön segersång. Det blev en väldigt trevlig och fin, rolig kväll. Nöjd steg jag på bussen och åkte hemåt.

Kommentera här: