Matz Rogers bjöd på en fin danskväll i Storfors kulturhus

 

Säg Storfors, säg Kulturhuset, säg söndag lägg där till Matz Rogers så har du lite som att baka en god kaka, alla ingredienser för en lyckad men framförallt fin danskväll. Storfors plus Matz Rogers är en relation som varit långt, långt tillbaka i tiden. Först var det Korpen Karlskoga som i många år arrangerade dans i Storfors Kulturhus. Matz Rogers de stiliga duktiga kavaljererna från Sunne är så omåttligt stora publikfavoriter så Sven bokade alltid in de två gånger per säsong. Danspubliken de kom i stora skaror varje gång. En äldre dam utbrast alltid man måste bara till Storfors för nu är de bästa, goaste pojkarna här och spelar. Och nog kan de spela Matz Rogers. Det finns rutin som sträcker sig många, många år bakåt i tiden. Vädret var perfekt denna söndags eftermiddag som gjort för att åka till Storfors och dansa.

 
 

Jag fixade lite ärenden och grejer hemma innan jag lagade mat, åt och sedan gjorde mig i ordning. På med fin kläderna och sedan stiga ut så kom resten av familjen och hämtade upp mig. Nu var vi på väg mot Storfors Kulturhus. Väl där stod det redan ett antal bilar och de var trevligt att se. Mycket hälsande då vi steg in hej, hej, hej så kul att se er och dig med svarade jag direkt. Mycket glada skratt och värme. Klockan drog sig sakta mot 17:00 och det var dags för Janne att knacka igång kvällen. Ja hej på er alla glada människor i Storfors så kul att åter se er. Matz Rogers står på scenen även om jag sitter nej. Vi ska spela för er och ska inleda lite lugnt med krama mig igen sedan sjunde himlen nu åker vi. Ut på golvet gled dansparen och det blev snabbt fullt. Applåder behöver grabbarna inte be om de finns där och de är både många och långa. Tackar snälla ni save the last dance for me och sedan lite Streaplers gung i saknar dig vi ökar farten. Ulf hängde på sig saxofonen och blåste för allt vad tyget höll. Vi satt och lyssnade och gång på gång gick jag upp för att ta lite bilder.

 
 

Det föll en tår på din kind är en låt Matz Bladhs bland annat spelat in på skiva. Så lugnt dansade de fram över golvet. Kalle levererade ett fint gitarrsolo. Gud sade en äldre kvinna så görbra de spelar pojkarna. Vem tror du att du är och det är lätt att vara kär kommer precis nu det är nästa dans. Roy stannade till och frågade hur det var med mig, bara fint svarade jag nu får jag lyssna på Matz Rogers. Dags för lite Lasse Stefanz låt en morgon vakna efter den lite Thorleifs musik i kärleken ska vinna. Just Thorleifs låtar tolkar, spelar och framför Matz Rogers så oerhört mästerligt. De fick rejäla varma applåder från publiken. Oj, oj tusen tack sade Janne bakom trummorna va snälla ni är. Vi ska bjuda på nästa dans is it wrong sedan lite gitarrgodis där Kalle ska bjuda på Thomégrend14. Den ligger för övrigt i Östersund. Som han spelar Kalle Örtlund man får rysningar i kroppen. Publiken stod kvar på dansgolvet och bara klappade i händerna. Tack sade Kalle rodnande det räcker nu, men de slutade inte applådera.

 
 

Allt kommer tillbaka en låt vi släppte för ett tag sedan på Spotify det är nästa dans varsågoda.  Efter denna tar vi så en shottis.  Dansparen gjorde sig redo och Roger hängde på sig sitt dragspel. Janne hade en egen föreställning bakom sina trummor allt till publikens vilda jubel. Dags för lite instrumentalt nu och herrarna Ulf och Roger hängde på sig saxofonerna. Det är så fantastiskt när de spelar sax och dessutom dubbla saxar det snuddar vid det religiösa. Roses of picardy så gudomligt fint och vilka applåder de fick. Publiken visade sin uppskattning. Dessa pojkar kan verkligen spela, ja spela dansmusik från hjärtat. Nysanser och Rosalie kom av bara farten. Dags för en riktigt favoritlåt och en önskelåt som min mamma tycker väldigt mycket o. Du läser mellan raderna Carina efter den kan man älska nån på avstånd. Dags så för Kalle att åter briljera med sin gitarr i när du ser på mig men innan dess spelade de Mona Gustafsons fina dej ska jag älska all min tid. Nu gick vi och drack kaffe. Nu var jag rejält fika men framför allt kaffesugen.

 
 

När så pausen var slut stod de åter på scenen Matz Rogers. Vi börjar med Sven Ingvars sade Janne, så många mil så många år. Många stannade upp och bara lyssnade andra dansade på. Den bästa dagen i mitt liv kom efter denna fina låt. Ulf såg så nöjd ut där han stod med sin saxofon och spelade på sin klaviatur. Dags att öka tempot lite mer Streaplers gung Ma Marianne och vill du bli min. De lugnade ner tempot sedan innan det åter var dags att svänga till det i en Pariserpolka. Dags att hänga på sig saxofonerna och blåsa till det i käre John. Det snuddar vid det religiösa när herrarna Ulf och Roger spelar sax samtidigt. Dags så för en av kvällens finaste låtar Thorleifs har spelat in den en fantastisk fin låt som heter sakna och aldrig glömma. Ulf sjunger så mjukt och hans röst bär fram varje bokstav i texten. Jag rös i hela kroppen hur toppar man detta tänkte jag går det ens att toppa. Jo det gör det Ulf sjöng Thorleifs stora låt med dej vill jag leva. Denna låt som är en av Thorleifs största hitlåtar.

 
 

Kalle skulle briljera igen med sin gitarr i guitar boggie. Ett danspar stannade upp framför honom och applåderade. Klockan går fort då man har trevligt vi var inne på sista halvtimmen nu. Kvällen är din följt av den gamla moraklockan kom i par. Ja kära publik det har för oss i Matz Rogers att spela kvällens sista dans. Men först vill vi tacka alla som kom hit till Storfors och dansade till oss. Publiken stod och klappade i händerna och visslade. Tack, tack snälla ni. Var det en tår jag såg följt av seeman  Mera applåder så räknade Janne in. Så fint Roger sjöng och kalle bara njöt med sin gitarr. Seeman fick avsluta denna trevliga fina danskväll. Vi snackade lite med grabbarna innan vi tackade för oss och styrde hemåt. Tack Storfors för denna gång, tack Matz Rogers en kväll utan motstycke.

Fridens Mikael.

Kommentera här: