Smaka på Värmland

 
 

Smaka på Värmland bjuder till en helg fylld av lokala upplevelser hos producenter och mathantverkare. Du kan resa runt i hela Värmland för besök hos allt från köttproducenter, grönsaksproducenter, gårdsbutiker, bagerier, musterier, caféer och mycket annat. Nu var det åter dags för denna trevliga marknad. Vädret var strålande vackert och fint om än lite blåsigt.

 
 

I Kristinehamn där jag bor finns kvarteret Vågen. Och nu under Smaka på Värmland kommer detta område fyllas av matproducenter och hantverkare. I detta kvarter finns också ateljéer där konstnärer håller till. Vi har i Kristinehamn många duktiga konstnärer. Jag gjorde mig klar hemma och åkte ner till stan och parkerade bilen. Vädret var riktigt fint och mycket folk var ute.

 
 

Så himla kul. Jag promenerade till kvarteret Vågen där var det full fart. Knallar och många som sålde stod där även folk som var köpsugna. Solen sken i mina ögon och jag tog fram kameran och fotade lite bilder för glatta livet. Hälsade på ett par som jag kände. Jag steg in på gården där var försäljningen i full gång. Det fanns lite av varje en som sålde hamburgare en sålde ost och korv en annan sålde ostkaka.

 
 

Själv köpte jag en kopp kaffe och en kaka till. Det var och smakade mycket gott i det fina vädret. Min vän Henrik hade fullt med kunder i sin fina butik Retrovågen vilket var roligt att se. Det finns så oerhört mycket gott där att köpa. Gick sedan vidare men stannade till och köpte med mig lite lakrits för det är det enda godis jag äter i en väldigt liten mängd. Kikade lite innan jag promenerade vidare. Gick in och kikade där ateljéerna ligger där konstnärerna finns. Tanken slog mig vilka fina och duktiga konstnärer vi har i Kristinehamn. Det var så många fina verk att beskåda. Så otroligt fina tavlor som det skapat och målat.

 
 

Jag köpte med en bild som en duktig kvinna sålde. Det var på en väderkvarn. Gick vidare och in i nästa ingång för att kika på flera fina verk. Tog lite kort också. Började så smått att känna mig nöjd med Smaka på Värmland. Tog bilen och åkte sedan vidare.

Fridens Mikael.

Kommentera här: