Säsongsavslutning med Holens i Degerfors folkpark

 

Så var det dags att för sista gången denna sommar packa upp instrumenten sätta i sladden, ställa in ljudet och framför allt spela upp till sommarens och säsongens sista danskväll i Degerfors fina folkpark. Vingåkers stolt heter Holens skulle vara för dansmusiken denna afton. Min broder skickade ett kort på mig till mig och frågade kort tar du detta på dig ikväll, ja det gör jag svarade jag. Han klädde sig precis likadant. Vädret var som gjort för en kväll i folkets park. Strålande solsken och värme va mer kan man begära. Jag åkte hem och duschade och klädde upp mig det är viktigt och speciellt då det är sista danskvällen för sommaren. Så satt vi sedan i bilen på väg till Degerfors. I bilstereon snurrade en skiva med dansbandsmusik på.

 
 

När vi svängde in stod där redan några bilar och husbilar. Det låt en god stämning i luften. Hej på er grabbar sade några damer som satt på en bänk vad stiliga ni är. Likadant sade Holens då de dök upp för att börja spela. Monika tog kort på mig och broder. Lite snack för de ville höra hur det var med mig efter alla besök på sjukhuset då jag varit så sjuk. Klockan slog sex och Kent greppade mikrofonen och hälsade alla välkomna till vad han hoppades skulle bli en trevlig danskväll. Livet det har varit gott mot mig fick inleda denna danskväll. Applåder, applåder i massor tack så mycket du och jag kommer nu. Danskvällen var så i gång. Det var många man kände för det blev mycket hälsande och hej, hej, tjenare.

 
 

Du ger kärleken ett namn höjde upp farten rejält i nästa dans. Någon buggade några dansade på. Det där är en gammal Drifters låt från början. Kenneth spelade så vant på sin klaviatur. Nu ska vi ha lite saxofon i nästa dans sade Kent blå var den stjärnenatt följt av segla din båt i hamn. Den sistnämnda är en Helene & Gänget låt. Det är och var mina stora favoriter bland alla dansband och Helene har jag ett gott öga till. Ja vi ska klämma i med en schottis efter nästa dans förklarade Kent. Publiken i Degerfors de dansar precis allt. Det gick som en dans Kenneth svängde loss med sitt dragspel till danspublikens stora förtjusning. Kärleken har fått vingar så heter nästa dans. Monika stod och sjöng så fantastiskt som hon alltid gör med sån värme i rösten och enormt stor musikalitet.

 
 

Det är ett danspar de åker nästan överallt där Hole4ns spelar de var såklart i Degerfors denna kväll. Arrangörerna sken i kapp med solen när folket kom. Dags då för frugan att blåsa i sin saxofon i green, green grass of home. Så fint det låter så vackert jag som fullkomligt älskar saxofon. Blad faller tyst som tårar kom efter den. Så gick stora delar av gänget fram till scenen och tackade publiken för denna sommar och säsong. Tack vare er stammisar som kommer hit kväll efter kväll så gör ni detta möjligt. Eller som stammisarna som kommer till ICA skojade de om. Lars och Anita som hjälpt till fick varsin present. Så hoppas jag vi ses nästa år i maj månad för vi tänker även arrangera dans nästa sommar med här. De möttes av en stor rejäl applåd från publiken. Så himla skoj tänkte jag. Stort tack säger vi från Hole4ns för att vi får spela denna sista danskväll sade Kent. Tack alla ni underbara människor som kommer ut då vi spelar.

 
 

Every little thing svänger Monika loss med för er. Man kan inte vara annat än nöjd när man får serverat så fin dansmusik av Holens. Lite som att gå på restaurang och äta en fin tre rätters middag. Sedvanlig kaffevals innan kvällens fikapaus. Vi satt och drack kaffe pratade med ett annat danspar som också var så nöjda med kvällen. Så var det åter dags att spela igen hej nu är vi tillbaka efter en god fikastund vi ska börja med harbour lights och efter den en önskelåt du läser mellan raderna Carina. Applåder och två tummar upp från min mamma detta är hennes favoritlåt. Rungande applåder och visslingar. Vi ska öka på farten sade Kent dra dit pepparn växer. Guitar boggie stod sen på tur. Vilken otroligt fin danskväll detta var med Holens. Danspubliken applåderade och alla trivdes. I mitt innersta hjärta efter den en önskelåt speciellt för Mona ja det var min mamma. Det ska komma en morgon denna fantastiska låt som Mona Gustafson skrivit. Texten säger så oerhört mycket. Det ska komma en morgon efter tiden som var svår osv sjöng Kent. Jag och broder smög fram lånade mikrofonen och tackade Lars och Anita som fick en fin blomma. Ja Holens de fick choklad av oss, va vi skämmer bort de. Men det är de värda. Efter en kväll med dig var det dags att spela en låt om en liten flicka lilla Ann. Många, många sjöng med då de dansade förbi scenen. Jag tog lite fler bilder.

 
 

Vilken oerhört fin danskväll vi nu fick med Holens. Be mig se mig Elisa´s låt som blev framröstad till årets låt när den kom på Guldklavegalan. Kenneth gjorde sig redo att sjunga det är bra skojade Kent han ska sjunga om sig själv. Jag vill bara va en gammal man. Solen hade gått ner och myggen gjorde sig påminda de ville också vara med denna sista danskväll i Degerfors. Ja kära fantastiska publik vi ha nått fram till säsongens sista dans började Kent. Vi vill tacka alla som kommit hit ikväll, tack till arrangörerna. Sköt om er så ses vi, vi ska inleda sista dansen med nyanser sedan är det en speciell dag idag nämligen 6 september Flamingokvintettens låt kommer som sista. Än en gång stort tack. Han fick rejäla applåder från publiken. Vi tackade ordentligt innan vi sakta rullade hemåt. Vilken fin avslutning vilken fin kväll vi fick. Tack för denna sommar Degerfors. 24:e september är det dans i Storfors med Samzons. Tack Holens för att ni alltid spelar så fina melodier och låtar.

Fridens Mikael.

     

Kommentera här: