Säsongspremiär med Fernandoz i Forshaga folkets hus

 
 

Så var dagen, stunden och kvällen kommen det var dags för säsongspremiär i Forshaga folkets hus. Lite små ärenden först på stan innan jag och broder besökte en delikatessbutik och köpte lite goda ostar, korvar och annat smått och gott. Det skulle vi sedan uppvakta och ge till Fernandoz för att deras två guldklavar som de vunnit. Den ena klaven var för årets album nu tar vi nya tag och den andra klaven var årets dansband. Efter att jag duschat hemma och klätt upp mig var jag redo att åka till Forshaga folkets hus. Detta fantastiskt fina dansställe som vi besökt i så många år. När vi kom fram stod Fernandoz buss där och det stod redan folk utanför som väntade på att få komma in. Vilken kväll som nu låg framför oss med årets dansband.

 
 

Johnny öppnade entrén och hälsade oss välkomna. Kessy och Inge satt och tog emot entrén i luckan. Lämnade jackan i garderoben. Simon satt vid ett bord och snackade så vi hälsade på honom. Så kul att åter vara i Forshaga. Säsongspremiär äntligen är det dags. Klockan slog sju och det som jag tycker är bra är att de har en ny dans tid 19-23 vilket är bra. När så Simon satt sig bakom trummorna för att räkna in till första dansen var det fortfarande kö utanför. Det fyllde på med folk gud så kul för Inge och Johnny tänkte jag och för Fernandoz med såklart. Anders hälsade alla välkomna till Forshaga. Jag hoppas vi ska få en trevlig kväll tillsammans här. Vi ska börja lite lugnt med en dag den sommaren och efter den välkommen hem. På några fåtal sekunder så var dansgolvet alldeles fullpackat med dansglada människor. Applåderna var riktigt kraftfulla efter första dansen. Tackar snälla ni sade Simon vi ska öka på farten lite Det är dej jag tänker på och efter den bara om du vill.

 
 

Stilen byttes från foxtrott till bugg. Är det något publiken i Forshaga verkligen kan så är det att just dansa. En av de finaste låtar Fernandoz spelat in på skiva är under himmel och över öppet hav. Dags för lite country det är något som ligger oss alla varmt om hjärtat. Close up the honky tonks en riktigt go bugglåt. Sedan var det dags för Simon denna oerhört begåvade musikant och fantastiskt fina människa att sjunga deras senaste singel Caroline. Det är en riktig kanon låt Simon sjunger med så stark inlevelse och med sin klara stämma. Publiken stod länge, länge och gav honom stående ovationer. Oj, oj, oj tack snälla ni underbara publik. Distant drums lugnade ner tempot och farten.

 
 

Jag och min käre far Peter Åhs vi har skrivit en låt tillsammans, ett liv tillsammans heter den. En av de starkaste och bästa låtar som Simon sjunger är Leva i kärlekens namn. Fredrik stod och bara log och Kevin bakom sina klaviaturer spelade så briljant. Kevin vilken gudabenådad röst den pojken har han sjunger så galet bra, speciellt i lion sleeps tonight. Fredrik hängde på sig saxofonen och jag är ingen utan dig tog sin början. Efter alla dessa år är det inget jag förstår sjöng Anders så menat och så fantastiskt bra. Guitar boggie höjde farten rejält och hela dansgolvet gungade. Vi gick och köpte oss fika vilket skulle smaka mycket gott nu. Ja innan vi tar kvällens paus ska vi spela en kultis sade Anders och då tar vi en schottis. Efter det tog också Fernandoz en fikapaus.

 
 

Jag köpte mig en räksmörgås som satt perfekt. Sedan var det dags att åter börja spela och Simon inledde med att sjunga en låt han och Anders skrivit som finns med på deras senaste guldklavevinnande album Älskling kom hem. Det är en väldigt fin låt med en text framför allt som berör och påverkar en i en positiv anda. Nu ska vi lugna ner tempot sade Simon på en gata utan namn ska Anders få sjunga för er. Så inledde han med att sjunga de första fina textraderna. Du kom som en vind en dröm mot min kind började Anders att sjunga. Denna fantastiska fina människa. Nu steg jag och broder fram till scenen och jag lånade Anders mikrofon och höll ett fint tal rakt från hjärtat till Fernandoz. Vi uppmärksammade deras två fina guld klavar de vunnit. Vi alla kan känna en oerhörd tacksamhet att vi får träffas här ikväll ha trevligt tillsammans men också dansa till Sveriges bästa och finaste dansband nämligen årets dansband Fernandoz. Så fick de korgen full med lite goda delikatesser. Anders och grabbarna blev väldigt rörda och glada på samma gång.

 
 

Fernandoz kommer för alltid ha en otroligt stor fin speciell plats i mitt hjärta. Ja sade Simon det är väl på sin plats att vi spelar Mikaels favoritlåt och det är främling. Jag blir lika glad varje gång jag här den låten. Efter titelspåret på senaste skivan nu tar vi nya tag så kom en gammal Fernandoz klassiker när ett hjärta har älskat. Fina Stina höjde sedan upp farten rejält. Publiken dansade på och applåderade och tjoade. Vilken kväll så mycket folk på folketshus ikväll på Forshaga. Fredrik denna kille som bor i Småland hängde åter på sig saxofonen och det var dags för saxofon det finns ingen i världen. Jag gick och köpte mig en kopp kaffe och snackade lite med jan i serveringen. En tjej rusade fram för att höra hur det var med mig, det är bara bra med mig jag får ju komma till Forshaga. E6 är en norsk mycket stark fin låt som Simon sjunger så mästerligt, så fantastiskt.

 
 

Vilken kväll vi fick oss serverade av Fernandoz. Dags så för min älskade mamma och få höra sin favoritlåt ta märä dörra. Ikväll ska allting hända höjde upp farten innan Kevin åter skulle sjunga. Han sjunger en låt som är en stor favoritlåt för mig silence is golden. Denna klassiker som är så himla fin. Jag började nästan att gråta för det låter så galet vacker när Kevin sjunger. När man har trevligt går kvällen fort det var så dags att runda av och spela kvällens sista dans. Kära publik ni har varit helt fantastiska ikväll. Tack till Inge och Johnny personalen och ni underbara publik. Sista dansen tog sin början så avslutade de som de alltid gör med en låt från Danmark som heter animals. Publiken de stod och applåderade, oj, oj, oj vilken publik ni är. Ja vi får spela ett extranummer sade Anders. När den var över tackade vi ordentligt för oss. Tack Fernandoz för åter en fin danskväll en kväll som blir ett minne till minnesboken i mitt hjärta Tack Inge, personalen och alla övriga stort tack Fernandoz.

Fridens Mikael.
     

Kommentera här: