Jompaz bjöd på fin dansmusik i Edsvalla folkets hus

 

Först måste jag inleda med att berömma Sarah som är arrangör och som åter vågade dra igång och satsa på danskvällar i Edsvalla folkets hus. Hon är en fantastisk eldsjäl som verkligen brinner helhjärtat för detta med dansmusik och danskvällar. De är många år sedan de dansades i Edsvalla folkets hus men nu var det åter dags nypremiär skulle man kunna kalla det för eller premiär var det med Matz Rogers. Det gav blodad tand och det bokades in orkestrar till våren 2024. Först ut var Jompaz. Det är Johnny Sandin, Johan Kronesäter och Per Johansson som bildar dansbandet Jompaz. De spelar också i Sandins. Men de ville ha ett band till så de kunde ta lite jobb mitt i veckan då inte deras sångerska Kessy kunde vara med.

 
 

Edsvalla är ett litet pittoreskt och mysigt folkets hus. Jag åkte hem från jobbet och duschade och bytte om sedan hem till resten av familjen som skulle med. Stunden senare var vi på väg. Det är något alldeles extra att åka ut på en danskväll tycker jag. Som jag alltid har sagt dansmusiken, alla dansband, och möten med danspublik och människor, arrangörer har gett mig så många fina minnen att bära med mig resten av mitt liv. Vi svängde in och där stod det några bilar. Steg in och hälsade på de två som satt och tog emot entré.

 
 

Det kom ett par dansgäster till och betalade. Hej va kul att se hela familjen här sade Johnny på sitt lugna trygga värmländska vis. Klockan slog sex och det var dags att spela kvällens första dans. Johan hälsade alla välkomna till Edsvalla folkets hus. Vi hoppas vi tillsammans ska få en trevlig danskväll. Per räknade in och första dansen tog sin början, Vikingarnas jag tror på lyckan följt av vägen hem. Ut på golvet gled dansparen fram och det var många glada leenden. När man är på en danskväll i Värmland så är applåder obligatoriskt det är mer en regel än något man får be om. Tack vi ska höja på farten en aning så räknade Per in. From a Jack to a king följt av om du vågar och vill. Johan sjöng och framför buggade ett danspar glatt fram.  Vi ska släppa fram Per bakom trummorna och han ska få sjunga i Paul Paljetts Guenerina. Sedan kom tusen skäl för att stanna.

 
 

En dam skyndade för att hitta bjuda upp en äldre herre. Hela, hela dig nu ökar vi på med tempot. Dags för lite Lasse Stefanz du försvann som en vind och efter denna tar vi but I do. Det var många glada ansikten på dansgolvet. Mitt lv tillsammans med dig är en oerhört fin låt tycker jag den bjöd de på nu. Lite filmmusik förklarade Johan för publiken. Corrina, Corrina från filmen Black Jack. Byta danspartner så var det åter dags. Vi ska ta oss en tur till Peppelinos bar där finns det säkert något gott. Ett danspar stannade till, gud så duktiga de är att spela utbrast mannen och hans fru var lika nöjd med kvällen. Vi ska låna en låt från Norge Åge Alexandersson skrev den varsågoda ljus och värme. Så fint han sjöng den Johan. Dags så att höja farten för sista gången innan kvällens paus. Till mitt eget blue Hawaii. Vi gick och köpte oss fika i serveringen. Vilken trevlig och fin kväll vi fick.

 
 

Vi var väldigt nöjda med denna danskväll. Dags att åter börja spela. Vi ska inleda med något av det finaste Sven Ingvars. Byns enda blondin vilken låt han skrev Niklas Strömstedt. Guitar boggie höjde upp farten rejält. Per bankade på sina trummor innan det åter var dags att bjuda på en riktig publik favorit Främling efter den kom för dina blåa ögon skull. Applåder, applåder efter denna fina låt. Vi ska bjuda på lite mer Sven Ingvars förklarade Johan Så många mil sedan tar vi Peter Grundströms fina till min kära. Jag hittar inte orden för vad jag ser i dig men de finns här i mitt hjärta de finns här just för dig sjöng Johan så menat. Det är en av de finaste dansbandslåtarna med en fantastisk fin text. Hallå heter nästa dans Innan det åter var dags för Per att sjunga Små, små ord och sedan änglasjäl. När man har trevligt brukar tiden gå så fort. Kära publik inledde Johan med att säga. Stort tack till er som kom ikväll ni har dansat till Jompaz. De fick rejäla värmande applåder från publiken. Det är dags att runda av , tack ni som kom ikväll. Mera applådertill Jompaz. Kvällens sista dans I ett fotoalbum följt av Green, green grass of home. Publiken gav Jompaz en rejäl applåd. Kvällen var väldigt lyckad och trevligt. Vi tackade ordentligt innan vi styrde hemåt nöjda och glada.

Fridens Mikael.
   

Kommentera här: