Vernissage Helena Hvitfeldt och Mats Bergström – Abstrakta rum

Något som jag tycker är väldigt fint och kul det är att Kristinehamn har ett sådant rikt kulturliv. Något som också satt Kristinehamn på kartan så är det konst. Vi har många stora fina konstnärer som kommer från Kristinehamn. Både män och kvinnor. Några kända namn är Bengt Olsson, Harry Moberg, Stig Olson, Kjell Sundberg, Yana Rapp, Lorraine Rantala, Yvonne Frygell. Också de två som jag skulle gå på vernissage och titta på Helena Hvitfeldt och Mats Bergström.


 
 
 
 
Kvadraten ute på Mariebergsområdet var platsen där vernissagen och utställningen skulle äga rum. Abstrakta rum var namnet på utställningen. Färgerna är många, variationerna stora och tolkningen fri. Det jag älskar när jag ser på konst eller verk är oerhört starka färger. Det lite som när jag köper skjortor så vill jag har starka färger gärna blommigt mönster.  
 

Vädret ute var lite gråmulet och halt. Men inne spred sig värmen. Åkte ut och steg in. Det var en skara människor som befann sig där. Det som direkt slog emot mig var vilka fantastiska verk både Mats och Helena har skapat och gjort. Man blev direkt glad och själen fylldes med så mycket värme.

 
 

Mats gillar mer mörka svarta färger och Helena raka motsatsen. Det är verk som i alla fall jag blir glad av att se det. Jag tänker att som konstnär har du med stor sannolikhet berört de som kommer och tittar någon gång. Direkt hittade jag några tavlor som jag föll för direkt. Det fanns både små och stora verk som de båda ställde ut. Jag gick runt och tittade och faktiskt bara njöt av alla fina verk som de båda skapat. Det svarta dominerade i många av Mats verk i kombination av en rad andra färger. Detta var en av de finaste utställningar som jag sett. Innan jag gick tackade jag de båda ordentligt.

 
 

Fridens Mikael.

Kommentera här: