Nypremiär, publikrekord Lövgrens fick publikens kärlek i Brunnsparken

 

De var ett av våra största och mest populära dansband Claes Lövgrens. Men sen kom pandemin och Claes blev av med hela sitt livsverk när han tvingades lägga ner orkestern. Efter några år började suget och längtan tillbaka till dansbandsscenen komma tillbaka hos Claes. Han saknade att stå på scenen han saknade sin publik så oerhört mycket att han i höstas drog i gång ett nytt dansband. Det blev en trio som fick namnet Lövgrens. Efter tid att repetitioner och förberedelser var det så äntligen dags för nypremiär. En nypremiär som skulle ske i Brunnsparken Örebro.

 
 

Jag jobbar vanligtvis men detta ville jag absolut inte missa. För väldigt många år sedan fick jag upp ögon och öron för Claes Lövgrens orkester. Jag författade ihop ett brev som jag skickade till dom. Efter ett tag fick jag svar i form av en stor affisch med en fråga på. Claes undrade i vilken stad de står på affischen. Svaret var Helsingborg, orkestern utgick därifrån under ganska många år. Jag minns min absolut första danskväll med Claes Lövgrens det var i Forshaga folkets hus. Det blev som man säger kärlek vid första ögonkastet. Jag hade hittat min absoluta favoritorkester och dansband som jag älskade av hela mitt hjärta.

 
 

Jag fick också lära känna två av de finaste bröder jag någonsin träffat Olle och Nicke Fredriksson. Nicke som tyvärr inte längre finns med oss. Så fort orkestern spelade i närhet eller i Värmland så åkte jag ut och lyssnade på de. När Claes Lövgren meddelade att han skulle lägga ner orkestern som då hade bytt namn till Lövgrens då brast det för mig. Jag blev som många andra väldigt ledsen. Men jag blev också oerhört glad då jag fick reda på att Claes skulle komma tillbaka. Jag blev väldigt rörd och glad för han har varit så saknad. Det var inga dåliga musikanter han fått med sig i sin trio Janne Auvinen på gitarr och Martino Borén på trummor.

 
 

Dags så att åka till Brunnsparken för deras nypremiär. Gjorde mig klar hemma och åkte sedan hem till mina föräldrar och broder för att äta mat. Sedan var vi på väg mot Örebro och Brunnsparken. Vädret var helt kanonfint solen sken och det var bästa förhållandena. När vi kom fram och svängde in vid Brunnsparken så var det bilar överallt. Herregud tänkte jag det var både bilar och människor överallt. Betalade entré och steg in. Träffade direkt ett danspar som jag kände igen. Detta var högtidligt, det kändes overkligt men samtidigt så fint. Äntligen skulle jag åter få träffa och höra Claes sjunga. Han och de andra blev så glada att se mig där.

 
 

Träffade en god vän Agneta där. På scen steg grabbarna ut redo att starta i gång denna eftermiddag och trivseldans. Claes blev så glad av att se mig där. Innan de skulle börja spela gav hela publiken de en rejäl stor men framför allt lång applåd. Tack snälla underbara ni oj, oj sade Claes jag måste erkänna att jag är lite nervös. Tack vilket mottagande. Han såg väldigt tagen och rörd ut. Martino räknade in till eftermiddagens första dans ett liv tillsammans började de med. Minns du den dagen för längesen började Claes att sjunga. Jag rös till i hela kroppen.

 
 

Tackar nästa låt heter jag vill älska. Dansen var i gång. Vi ska öka på farten en aning nu vi börjar om igen sedan gammal kärlek rostar aldrig. Så mycket applåder och kärlek de fick av publiken. Så länge jag lever så ska vi ta en gammaldans efter denna dans sade Claes. Cecilia som är chef i Brunnsparken kom upp på scenen för att prata. Hon berättade att det minsann efter pandemin är publikrekord med råge. Vi är över fyra hundra här fortsatte hon så himla kul. Stort tack för att ni kom. Ge Lövgrens en stor applåd avslutade hon. Claes såg riktigt rörd och tagen ut likaså Janne och Martino. Tack underbara publik för att ni kom tack för all kärlek ni ger oss fortsatte Claes. Dags nu att spela ljus och värme efter det ska Janne få sjunga i Mexican girl. När mörkret nu har sjunkit ner går jag stilla genom rummet inledde Claes med sin mörka fantastiska stämma. Dags sedan får en gammaldans innan det var dags för fikapaus.

 
 

Ljudgunnar, Gunnar Åkerlund var med och rattade ljudet hela eftermiddagen. Då blir det alltid ett kanonljud. Vi följde med de in medan de fikade. De kom så mycket folk fram i pausen som berömde Lövgens. Cecilia chefen kom in och vara lyrisk. Hon ville boka ett datum till hösten efter spelningen. Vi passade på att berömma Claes, Janne och Martino. Är ni nöjda frågade Claes, OM vi är svarade vi i kör. Det låter som du aldrig haft nån paus sade jag till Claes. Så var det dags att spela igen Kärleksdansen följt av tomma löften tomma ord. PÅ ett fåtal sekunder var dansgolvet fullt. Så många som dansade förbi som gjorde tummen upp och hejarop och så kul att ni är tillbaka. En herre bugade och applåderade likaså en annan herre. Martino tog ton i välkända främling allt till publikens enorma glädje. Så fint alla tre sjunger. Dags så att öka farten då visste jag inte ditt namn en gammal låt från en av skivorna med Claes Lövgrens. En riktigt stark låt är regn som Göran Lindberg skrivit. Vi har fått önskemål om att spela stilla vals are you lonesome tonight efter den tar vi regniga natt. Vilken eftermiddag vi fick vilken enorm musikalitet. Det märktes att Claes Lövgren har varit saknad på dansbanorna. Publiken stod efter varje låt och dans och överöste de med kärlek och applåder i massor. Tack älskade publik jag är oerhört rörd, glad och lycklig sade Claes. VI ska i februari åka ner till Gran Canaria och spela på Playa del sol då är ni välkomna att följa med dit. Vi bjuder med er alla skojade Claes annars spelar vi redan nu på torsdag i Uppsala Fyris park om ni vill dansa till oss igen.

 
 

Dance the night away höjde upp farten rejält nu. Det blåser en vind klämde Martino i med.  När man har trevligt och kul så går tiden fort. Det är dags att spela sista dansen förklarade Claes men innan dess vill vi tacka er alla som kom och gjorde vår nypremiär till en formidabel succé och detta var enormt rörande. Så mycket applåder och kärlek vi fått från er. Publiken stod och klappade taktfast i händerna. Applåderna ville aldrig tystna. En kärleksaffär ska vi inleda med sedan If I said you have a beautiful body. Janne, Martino och jag Claes tackar er alla. Vilken eftermiddag vilken nypremiär tänkte jag. När sista tonen klingat ut så stod publiken kvar och applåderade. Oj, oj älskade publik sade Claes va ni är underbara. Självklart ska vi ta ett extranummer. Efter det var denna danskväll till sin ända. Vi tackade grabbarna och tog de sista bilderna. Vilken eftermiddag vilken musikalitet och låtar vi fått höra. Men det största är ändå att Claes är tillbaka på scenen. Tack till Brunnsparken för som alltid ett kanonarrangemang och en danskväll som saknar motstycke. Välkomna tillbaka Lövgrens.

Fridens Mikael.
     

Kommentera här: