PHs svängde loss på Kristinehamns Conference Center (KCC)

 

Kristinehamns Conference Center lever upp en gång per år och det är på trettondagsafton. Då anordnas nämligen en danskväll. Vi har här i Kristinehamn ett sådant otroligt fint conferens center. Och traditionsenligt arrangeras en danskväll per år där. Lite tråkigt att de inte arrangeras fler danskvällar med ett sådant fint ställe.  Nu var det så dags och grabbarna i PHs skulle svara för musiken. Tidigare år har Wahlströms spelat men de kunde inte komma så då blev det PHs istället. Och det märktes på nätet att detta var en efterlängtad danskväll.

 

Jag duschade och gjorde mig klar hemma. Min bror skulle komma hem till mig och äta mat innan vi skulle åka ner till hans jobb före dansen. Det blev lasagne

Gott, gott var det. Sedan en sista koll så drog vi i väg. Kul skulle detta bli. Vi tog varsin dricka och bara kopplade av. En arbetskamrat till min bror hade ordnat lite gott att äta på. När klockan var redo så tog vi en promenad till Conference center. När vi kom fram var där lång kö för att komma in. Detta bådar gott tänkte jag för mig själv. När vi kommit in dök grabbarna i Phs upp. Så himla kul att åter träffa de. Riktigt kul var att Bjärten eller Björn som han heter var med och vickade på trummor ikväll. Han blev så glad att träffa oss båda.

 
 

Mycket folk hade redan strömmat in till dansen. Klockan slog åtta och grabbarna fick en rejäl applåd innan de började spela. Tack snälla, hej och välkomna sade Pelle vi heter PHs och ska spela upp till dans för er här. Vi börjar snabbt med Vingar av stål sedan vi gör det ikväll. Varsågoda och välkomna. Ut på dansgolvet strömmade danspubliken. Det var många kända ansikten. Applåder efter första dansen. Tackar vi ska lugna ner tempot en lugn låt dancing on the edge tror jag den hette kom nu.

 
 

Pelle var en gång i tiden med och bildade dansbandet Sannex från deras repertoar bjöd de på vem får dina kyssar ikväll. En styrka PHs har är att tre sjunger. Både redan nämnda Pelle men Linus som spelar klaviatur och Mats som spelar bas sjunger. Nu var det dags för Mats att ta ton i Alexandra. Det buggades och svängde höger, svängde vänster och snurra. Pelle tog sedan över sången i big boy´s pink lady. De fick rejäla applåder efter varje låt och dans de spelade. Tackar sade Linus vi ska sänka ner tempot nu om du visste vad jag saknar dig. Tätt, tätt dansade paren nu och jag tog fram kameran och tog lite bilder. Björn eller Bjärten satt bakom trummorna och skojfrisk som han är så bjöd han verkligen på sig själv. Dags nu att öka på lite I only wanna be with you. Efter den kom stand by me det är en väldigt fin gammal låt. Janne som är arrangör vid logen mitt i skogen, Blomsterhultslogen var där och dansade. Det var många som jag kände igen. Ja det är dags för mig själv att sjunga nästa låt sade Pelle till publiken. Söta lilla Lisa eller ögon blå som den heter. Nu buggade alla igen det är härligt att se vilken fart det var på publiken.

 
 

Vilka applåder de fick efter varje dans och låt från publiken. Tack snälla ni sade Linus vilken underbar publik ni är att spela för. Ja verkligen fyllde Pelle och Mats i. En låt om Göteborg sjöng Linus innan han sjöng en oerhört fin låt som heter Stockholm i natt det är en låt Peter Jöback gjort. Linus J Karlsson sjunger så fantastiskt bra vilken röst den grabben besitter. Många, många stod efter sista tonen och gav han stående ovationer. Tack älskade publik, tack det värmer med applåderna. Mats tog nästa låt losing by the baby och nu buggade merparten av publiken igen.

 
 

Vi gick in och köpte oss fika en köttbullsmörgås fick det bli och en kopp kaffe. Så himla kul att åter vara på dans på hemmaplan här i Kristinehamn. En kväll per år är det dags. Finns din kärlek kvar är ren magi en av kvällens finaste låtar. Därefter sjöng Mats animals och som han sjunger Mats så oerhört fint. Det var jättemånga år sedan jag såg Mats första gången. Då spelade och sjöng han med min stora idol Kikki Danielsson och hennes orkester. Dags så för kvällens paus. Grabbarna gick för att dricka kaffe. Bjärten var så glad att se oss där du måste hjälpa mig att ta ett kort på mig och legenderna, bröderna. Så drog de igång danskvällen igen Ut på vägarna ska vi inleda andra halvlek med sade Pelle. Det är det vi är ute på vägarna och spelar upp till dans för er. Hound dog kom efteråt.

 
 

Dags nu för Linus att sjunga Richard Marxs right here waiting kommer precis nu. Det är en låt från åttiotalet. Jag minns när den kom. Barbados har gjort nästa låt men ikväll är det PHs skojade Pelle, kom hem heter den. Ett danspar gjorde tummen upp och buggade vidare ett annat par stannade till fy satan va bra ni spelar skrek grabben. Kom följt av Josefin höjde upp farten rejält. Åter dags för en låt från Sannex så mycket, mycket mer varsågoda sade Linus. Sacrifice musik och låt av Sir Elton John. Kameran åkte fram flera gånger för att ta kort. Vi gjorde en skiva för ett antal år sedan va det nåt ja sa kommer nu från den skivan. Mats tog sedan över sången i when there´s me en enormt duktig musikant. Bjärten höll takten bakom trummorna. Dags att höja tempot och bjuda på medley med en av de största Tomas Ledin. Applåder direkt innan de drog i gång dansen. En kille buggade förbi med två tjejer. Så mycket kärlek så mycket uppskattning PHs fick av publiken. Från vår senaste skiva ska vi ta ett spår som Linus ska få sjunga i ett fotoalbum varsågoda sade Pelle. Efter denna fantastiska låt som bland annat Lasse Stefanz sjungit in var det dags för mer Tomas Ledin. Miles blåa toner nu gick det väldigt långsamt men alla bara njöt. Half a boy half a man höjde upp farten. Älskade, kära publik vi har nått vägs ände sade Pelle vi har kommit till kvällens sista dans. Jag tycker ni ska ge en rejäl applåd till Bjärten bakom trummorna som ställt upp och vickat med oss ikväll. Tack till arrangörerna och det största tacket, ni underbara danspublik.

 
 

Fortsätt åk ut och dansa, dansa till alla våra dansband som håller på att spela som sliter åker buss packar upp och ner. Vilka applåder PHs fick av publiken. Oj, oj aldrig ta farväl sedan avslutar vi med svag Victor Leksells låt. När sista tonen klingat ut stod publiken och gav Pelle, Linus, Mats och Bjärten en stående ovation. Vilka applåder de slutade inte att applådera. Tack snälla ni , tack ni är bara bäst sade Pelle. Vilken kväll här i Kristinehamn. Vi ska bjuda på två extranummer först en snabb sedan en lugn så blir alla nöjda. Linus avslutade på bästa, finaste sätt genom att sjunga en avskalad vacker version av Främling. Så fin version de gjorde så mycket applåder de fick. Vi tog en gruppbild på de och tackade ordentligt innan vi nöjda gick till bilen. Detta visar att det minsann går att arrangera dans i Kristinehamn. Tack till personalen och alla övriga största tacket till PHs, tack för en fantastisk danskväll.

Fridens Mikael.
   

Kommentera här: